|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   polip na očki in narkoza pri dojenčku
24.8.2005 16:41:18   
m_m
Zadnjič sem spraševala za okulista in moram povedat, da ni povečan solzni kanal, ampak...

Smo bli danes pri okulistu :(( Zdravnica rekla, da ji raste polip čisto blizu solznega kanala in to kar precej hitro. V petek, 23. septembra, sma naročene, da ji ga sežgejo. Bo pa potrebna nekaj minutna narkoza :((:((:(( Pa na tešče mora biti (6 ur ne sme prej nič jesti). Naročene smo ob 9:00, pol ne sme dobit od 3 zjutraj nič več :zmeden: Je pa ravno od 3-4 naprej do 7 najbolj lačna. upam, da bo do takrat kaj spremenila svoje prehranjevalne navade. Pa še cel dan boma mogle tam ostat. Je pa rekla zdravnica, da je možno da se ji to kdaj še ponovi :((

A je že kdo mel kaj takega? Kak ste to spelali? Kak so :duda: preneslni narkozo? Bo pa takrat stara skoraj 5m.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   polip na očki in narkoza pri dojenčku
24.8.2005 20:52:47   
mtd
hoj,
naš Samo je imel operacijo priraščenega jezička, v narkozi je bil 20 minut, je star 14 mesecev, zato ima zadnji obrok zvečer ob 20.00, večer pred OP pa sem mu kar v spanju dala flaško ob 23.00 (drugače je na žlico) in je popil ene 1 dl čokolina.
meni so rekli, da mora bit od polnoči tešč in brez vode, naročena sva pa bila ob 8.30, potem pa pridemo tja in pravijo, zakaj mu nisem dala še ob 6h zjutraj jesti,, da itak ne bo pred 12h operiran:zmeden2::zmeden:
no, imeli smo srečo, da mu ni bilo treba tako dolgo reveži biti žejen, bili smo na vrsti že ob 10h.
je pa tako, da male najprej sprejmejo, zmerijo vročino, našega so še 1x pregledali (Celje) in čas kar teče, tako da se pozanimaj, kdaj točno imata OP, da ne bo reva lačna in žejna.
Samo je lakoto in žejo dobro prenesel, sva ga zamotila z ogračami, pa je šlo.
mi smo ostali tam 2 uri po Op, potem smo šli, pil je lahko že kake 2 uri po OP, jesti pa so rekli, da raje naj ne dobi tam, ampak šele doma.
Samo je vse prestal super, nič hudega mu ni bilo, niti svečke ni potreboval proti bolečinam, se je kar smejal, le ni hotel iti stran od mene in moža. pa že koj je sedel, kmalu hodil, po kaki uri,, tako da je bilo res vse ok! Hvala Bogu, sem se pa zelo bala in mi je bilo enako kot tebi, groza, kako bo šlo, pa tole so kratke operacije in ni tako huda narkoza.
oprosti za tak romaaannn, če te še kaj zanima, vprašaj
želim vam srečno pri Op in veliko zdravja!!
lp

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   polip na očki in narkoza pri dojenčku
25.8.2005 1:12:37   
andrejaz
Moj :duda: je imel kakšen mesec nazaj operacijo Ahilove tetive. Sva pa morala biti tam že en dan prej - tam prespati. Operacija je bila napovedana za ob 8 zjutraj. Zvečer pred tem je normalno večerjal. Nato so me ponoči ob 2 zjutraj zbudili za dojenje. Mojega :duda: sem naprej ponoči komaj uspela zbuditi da se je podojil, nato pa ga le s težavo uspavala. Ob 6 zjutraj je lahko spil še malo čaja.
Od 6 do 8 ko so ga odpeljali pa je bilo prav grozno. Moj :duda: je navajen, da takoj ko vstane se doji. Takrat pa več ni smel. Sem morala prav bežati pred njim - sem ga hecala da se igrava takšno igrico, da on mene lovi. Ko sem ga vmes tam v sobi kopala je bilo nekako OK, nato pa spet kriza.
Skratka pri nas je bila prava katastrofa glede lakote in dojenja.
Ko so ga po 3 urah pripeljali iz operacijske pa spet katastrofa, ker še zmeraj ni smel jesti - dojiti. Potem je bilo malo lažje ker je bil zraven moj :love:, da ga je bolj on tolažil, da ni :duda: zavohal mleka.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   polip na očki in narkoza pri dojenčku
25.8.2005 11:03:21   
m_m
andrejaz
Tega se bojim. Tolažim se da vse skupaj ne bo trajalo več kot 15 minut (poseg), sam je pa še zelo mala in rabi več obrokov. Bom kak dan prej poklicala, da vprašam kak je s čajem pa kuk ur prej ga še lahk dam.

mtd
No tale roman mi je pa všeč. Pa tut narkoza je bla pri vas krajša kot pri andrejiz, tak da je mogoče tut zaradi tega bil bolj priden, ker po treh dodatnih urah si lahk že ork lačen. Ob 9 je poseg. Ob pol osmih morma bit že v ambulanti, da jo pregledajo, stehtajo... Upam, da se bojo teh ur držal, ker bom sama z njo, atan bo spet šu papa :((

Aja še vprašanje:
A kak dan prej ju ni nobena navajala, na NOV PREHRANJEVALNI RITEM :zmeden: Sem mislila, da ker je še tak mala, da bi mal povadla in ji nebi dala takoj zjutraj za jest, pa da vidim s čim vse jo lahko zamotim. Sej ne za dolgo, sam da nebi dobila v trenutku ko se ji zalušta. Ker zna bit zlo huda, če ne dobi kar v najkrajšem možnem času.

Pupe hvala vama :rozica: Mal manj strah me je že.


(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   polip na očki in narkoza pri dojenčku
25.8.2005 16:30:08   
mtd
ja, tole z vadenjem je zelo dobra ideja!
pri nas ni imelo smisla, ker je že velik, pa je zdržal, mali bušeki se pa hitreje spraznijo.
fajn vadita pa držite se!!!
lp

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   polip na očki in narkoza pri dojenčku
25.8.2005 22:22:44   
andrejaz
Držim pesti da bo vse OK in da bo hitro minilo.

Pri nas je bil najbolj problem ravno v tem ker se je dojil še kar nekajkrat na dan. Če sem ga imela v naročju in tolažila je bilo še slabše, ker je zavohal mleko. Tako sva se lovila in igrala,... Skratka poskusi :duda: čimbolj zamotiti. Pa kakšne nove igračke,...


(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?