|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   policistični jajčniki in klomifen
22.3.2008 21:25:17   
Maui
Prebrala sem kar nekaj forumov, a ima vseeno vprašanje. 12 let že hodim k isti ginekologinji in mi je vedno govorila, da je vse super. Zdaj sem nehala jemati Diane 35 in že od novembra nimam menstre. Dva tedna nazaj sem šla k njej, naredila mi je UZ in rekla, da ima že ves čas malo bolj policistične jajčnike user posted image . Sploh nisem vedla, kaj naj si mislim, če mi je ves čas govorila, da sem ok. Letos bom stara 30. Kar takoj mi je predlagala klomifen, a sem rekla, da bom še malo probala, saj na tem delava šele 3 mesece. Sploh mi ni predlagala nobenih drugih testov user posted image . Vse skupaj mi je noro čudno, sem mela ful krizo, ampak sem vidla, da ste ene brez problemov zanosile s to diagnozo kot tudi ena moja kolegica. Zdaj pa ne vem, kaj naj naredim. Ali naj še malo čakam, ali grem na dodatne preiskave?

Hvala vsem, ki mi boste kar koli svetovale user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: policistični jajčniki in klomifen
22.3.2008 21:28:31   
neela
Če ti je že tvoja G ugotovila PCO bi jaz na tvojem mestu takoj začela s K; ker leta gredo prehitro in hitro bo tista 0 za tvojo prihajajočo trojko prehitro narasla.
Saj K je čisto ok - pa s spremljanjem z UZ boš tudi točno vedela, ali boš imela O ali ne.
Držim pesti!!!! user posted image

(odgovor članu Maui)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.3.2008 21:35:28   
Maui
vem, da nisem več mlada, ampak nisem panike delala, ker mi je vsako leto rekla, da sem ok.

Drga g (znanka) mi je po telefonu rekla, da se pred diagnozo PC dela tudi hormonski test. Po moje bom šla k njej po drugo mnenje. Tale moja me je mal razočarala, pa še neka vodja oddelka za reprodukcijo je. Bi mi pa ja lahko kaj namignila kako leto prejuser posted image

Hvala ti za odgovor

(odgovor članu Maui)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.3.2008 12:03:55   
pikalonca
Jaz sem tudi imela diagnozo PCO in sem bila 6 mesecev brez M. In sem tudi dobila tablete, ajih nisem začela jemati, ampak sem raje obiskala bioenergetičarko in hvala bogu se je zadev v enem mesecu uštimala in sem dobila m in takoj po njej tudi zanosila. Če si proti tabletom, potem sem prepričana, da bi bilo bolj pametno, da počakaš še par mesecev in mogoče narava naredi svoje. Saj 30 pa spet ni taka starost, da bi človek tako zelo paničaril. Pa srečno in držim pesti, da vama čimprej uspe.user posted image

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu Maui)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.3.2008 16:26:37   
*bubyka*
Meni je ravno zadnjič G na hsg-ju rekla, da je pametno, da me je moja G najprej poslala na ta pregled, predno mi da Klomifen. Ker baje veliko G kar predpisuje K, brez da se prepričajo o sami težavi, torej tudi o prehodnosti jajcevodov. Ker če ti da K in je jajčece oplojeno, lahko da niso jajcevodi prehodni in pride do IMN. Res je bila zelo pozitivno presenečena, je blo kar vidt njeno jezo nad G, ki kar predpisujejo K. Je rekla nekaj takega: no sej, vsaj še ena pametna G, ne pa drugi, ko dajo eni K, pa ji upse zanosit, pol pa kar vse filajo s tem.
Tako da nevem...jaz bi šla veskakor še nakak pregled prej, pojdi po drugo mnenje k drugi G, pač plačaš okol 50€, ker meni osebno K, ni ravno nedolžen.

Pa veliko sreče

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.3.2008 20:00:25   
Maui
hvala vsem puncam, hvaležna sem za vsa mnenja.
Definitivno bom šla po drugo mnenje, pa na test hormonov. Če v pol leta ne bo nič, pol bom pa premislila o K.

Kaj je to IMNuser posted image

Super ste punceuser posted image

(odgovor članu *bubyka*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.3.2008 21:05:45   
Darja*
Zdravo,

moje mnenje je pa takšnole. Tui jaz imem PCO jajčnike. In kosem bila star 21 let sma se z mojim dragim odločila da user posted image . Začela sem z klmifenom,..potem 4 neuspele inseminaije,..... zdaj imam za sabo 3. neuspeli IVF,...in stara sem 27 let,...zdaj sem edino hvaležna da sem se za otroka odločila hitro,..kaj če bi se pri 30 - tih?
Morda zna pri tebi prej biti vse OK, pač od narave odvisno, in želim ti da bi bilo vse Ok in da čimprej prideš do user posted image .

Pa srečno

Darja

(odgovor članu Maui)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.3.2008 21:58:44   
Mona Liza
Živjo punce, jaz imam podoben primer. Stara sem 28 let, Diane 35 sem prenehala jemati novembra lansko leto, ker sva se z možem odločila za user posted image  in potem user posted image  od nikoder. Sem šla do G, dobila Orgametril za sprožitev M, katero sem dobila 1 teden po zadnji tabletki, vendar zelo zelo šibko. 3. dan sem vzela Klomifen, jemala sem ga 5 dni, 2 tableti na dan. M mi je trajala 6 dni. Potem pa po 3 dneh spet M, tokrat bolj močna, trajala je 7 dni. Potem je pa končno prišel čas, ko sva z možem po zeloo dooolgem času spet lahko imela spolne odnose. Vendar, kaj se mi še vse do danes dogaja user posted image  in to že 5 dni?!! Po vsakem spolnem odnosu opažam kri, spolni odnosi so neboleči, tako da ne vem... Sicer ta krvavitev ne traja, ampak ko grem na wc in se populam, je polno svetle krvi in tudi potem še na papirju. Vendar se potem to umiri.  Pa tudi tko občasno kdaj pa kdaj opazim, ko grem na wc, rdeče obarvano vlečljivo sluz iz nožnice.

Joj, sej ne vem, kako naj vam to malo bolj nazorno obrazložim user posted image  . Skratka, G me je naročila na UZ šele v sredini aprila (nazadnje sem bila pri njej februarja). Sedaj bi šla pa najraje kar k privat G, ker si sploh ne znam opisati teh krvavitev pa še občasne rahle bolečine imam v jajčnikih in spodnjem delu trebuha. Kaj bi to lahko bilo, zakaj te krvavitve in bolečine??!!! Mogoče imam tako močne rekacije na Klomifen? Pa saj sploh ne vem, če sem odreagirala na Klomifen. In tudi ne vem, če sem imela v tem času sploh O user posted image  Upam, da mi bo katera znala svetovati ali pa me vsaj potolažiti user posted image

(odgovor članu Darja*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.3.2008 23:20:21   
lunica 85
tudi jaz sem imela policistične jajčnike ,ki so mi jih prepikali letos januarja.sedaj sem dobila prvo škatlico klomifena 2 tabletki na dan 5 dan M.pred tem sem bila na laporo in histero ,kjer so rekli da sem imela zelo majhno pregrado in nekaj PCO.upam da je zdaj res vse ok in da bom kmalu lahko zanosila.me pa neakaj zanima.
moja G je rekla da so sedaj prvih 6 mesecev idelani pogoji za user posted image ,saj je potem možnost  za ponovno nastsjanje PCO,sem pa menjala g,z zelo poznano G v laškem(dr.korana),če vam je kaj znano,prej sem bila v žalcu pri g.zato če katera ve ali se ponovijo lai ne mi naj prosim sporoči.lahko tudi preko zs

Čakamo na presenečenje v Januar+ju!!
Poraz premagujem z upanjem, da bom nekoč zmagovalka.Vem da bom!!!

(odgovor članu Mona Liza)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.3.2008 23:22:37   
lunica 85
IZVIRNO SPOROČILO: Mona Liza

Živjo punce, jaz imam podoben primer. Stara sem 28 let, Diane 35 sem prenehala jemati novembra lansko leto, ker sva se z možem odločila za user posted image  in potem user posted image  od nikoder. Sem šla do G, dobila Orgametril za sprožitev M, katero sem dobila 1 teden po zadnji tabletki, vendar zelo zelo šibko. 3. dan sem vzela Klomifen, jemala sem ga 5 dni, 2 tableti na dan. M mi je trajala 6 dni. Potem pa po 3 dneh spet M, tokrat bolj močna, trajala je 7 dni. Potem je pa končno prišel čas, ko sva z možem po zeloo dooolgem času spet lahko imela spolne odnose. Vendar, kaj se mi še vse do danes dogaja user posted image  in to že 5 dni?!! Po vsakem spolnem odnosu opažam kri, spolni odnosi so neboleči, tako da ne vem... Sicer ta krvavitev ne traja, ampak ko grem na wc in se populam, je polno svetle krvi in tudi potem še na papirju. Vendar se potem to umiri.  Pa tudi tko občasno kdaj pa kdaj opazim, ko grem na wc, rdeče obarvano vlečljivo sluz iz nožnice.

Joj, sej ne vem, kako naj vam to malo bolj nazorno obrazložim user posted image  . Skratka, G me je naročila na UZ šele v sredini aprila (nazadnje sem bila pri njej februarja). Sedaj bi šla pa najraje kar k privat G, ker si sploh ne znam opisati teh krvavitev pa še občasne rahle bolečine imam v jajčnikih in spodnjem delu trebuha. Kaj bi to lahko bilo, zakaj te krvavitve in bolečine??!!! Mogoče imam tako močne rekacije na Klomifen? Pa saj sploh ne vem, če sem odreagirala na Klomifen. In tudi ne vem, če sem imela v tem času sploh O user posted image  Upam, da mi bo katera znala svetovati ali pa me vsaj potolažiti user posted image
pokliči eno g in povprašaj in reči da če lahko prideš tudi na pregled in plačaš če je treb,samo da ti pove če je sploh ok da jemlješ te tablete.jst sem tej moji rekla da so mi jo priporočili in da plačam -no potem sem pa kr pr njej ostala,ker se res zavzame za vsako posebaj.res je dobra G.povprašaj za drugo mnenje

Čakamo na presenečenje v Januar+ju!!
Poraz premagujem z upanjem, da bom nekoč zmagovalka.Vem da bom!!!

(odgovor članu Mona Liza)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

ime za punčko
encavesna

Katero ime vam je bolj všeč?

Maša (29%)

Lara (49%)

Kaja (23%)

Število vseh glasov: 270

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!