|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   policistični jajčniki
17.10.2008 15:50:00   
nhaya
Hej!
Zanima me, katera še ima takšno diagnozo..jaz sem bila včeraj prvič pri dr. Rešu in mi je povedal, da imam PCO..pa me malo zanima, če katera to ima in koliko časa se že zdravi..oz. koliko časa se vztraja na klomifenu, preden se odloči za kaj drugega.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: policistični jajčniki
17.10.2008 21:22:04   
Anonimen
preberi...
LP
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2070190

(odgovor članu nhaya)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
20.10.2008 8:59:23   
anci banci
nhaya
jaz imam PCO in tudi hodim k dr.REšu (oz sem že v postopku umetne oploditve)... če te kaj zanima mi komot pišeš na zasebna sporočila)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.11.2008 12:06:43   
NelaH
Hello!

A mi lahko katera napiše kje ima dr. Reš svojo ambulanto? Hvala!

Lp

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.11.2008 18:04:56   
jazzz27
www.neplodnost.com

tole je naslov od dr. Reša, ambulanto pa ima v Dravljah (Podutik)

No tudi jaz imam Pco, se ne ozdravi, se ga pa izboljša s prehrano, tako da na upajmo skupaj so napotki za IVF ICSI in je fulll napisanega o PCO. Klomifen se pri Rešu ponavadi jemlje 4 mesece.

(odgovor članu NelaH)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.11.2008 19:25:04   
sončekm
jaz imam tudi PCO in sem klomifen jemala 6 mesecev pa ni bilo nič, potem so me poslali na HSG, kjer ti slikajo maternico in jajcevode, sedaj grem pa na laparaskopijo, potem naj bi bilo(če je tako) malo lažje zanositi, ni pa nujno. So pari ki se tudi še dolgo trudijo po tem. Eni znanki so rekli, da naj poskusi delat na user posted image , po enem letu če ne bo nič naj pride pa nazaj. Da bodo šele potem ukrepali po drugačni poti. Mislim, da je tudi odvisno od tvoje ginekologinje po kolkem času te pošlje naprej. Mene je moja hotela prej, še pred enim letom, pa sem sama rekla, da še malo počakamo.

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.11.2008 19:55:42   
nhaya
Hej!
Evo, jst sem sedaj 4. dan na klomifenu. Še jutri, potem pa sem 20.11. naročena, da mi naredi UZ, PCT.
Zanima me, če je bilo vam tudi kaj slabo po tabletkah? Ker meni je grozno, sploh takoj zjutraj ko vstanem in zvečer, čez dan pa še nekako gre. A se da to slabost s čim omiliti? To traja potem samo te dni, ko jemlješ klomifen ali skoz do naslednje user posted image ?.
Pozdravčke...

(odgovor članu nhaya)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.11.2008 8:50:17   
Anonimen
poskusi jemat tablete zvečer.

(odgovor članu nhaya)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
14.11.2008 10:44:16   
sončekm
jst sm tut jedla klomifen pa mi ni bilo nič slabo, pa sem jih jedla dopoldan. Je pa res, da te lahko napihnejo in trebuh te lahko boli. Tako mi je rekla moja G in v tem primeru mi je tut omenila, da naj se oglasim, če bo katera od stranskih učinkov!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.11.2008 20:31:59   
pilotina
ojla

ja te tablete imajo dosti stranskih učinkov...v mojem primeru je tako, da imam vročinske vale in slabše vidim...ampak samo v času, ko jih jemljem, pet dni eno tabletko zjutraj, eno zvečer...

jemala sem jih pet krogov in peti krog zanosila, vendar sva pikico v desetem tednu izgubila

no sedaj sem spet na klomifenu in so stranski učinki enaki...ravno tako prijatlejica, ki pa jemlje pol tabletke zjutraj, pol zvečer ima enake stranske učinke kot jaz samo, da je še zraven živčna in vzkipljiva, ko jih jemlje

(odgovor članu nhaya)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.12.2008 13:52:53   
jaz sem
oj
jst sm pa danes zvedla za to diagnozo in se mi je porušil cel svet.
Upam da ne bom imela prevelikih težav z zanositvijo.
A ktera ve kako je s tem če je ful težko zanosit?

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.12.2008 17:11:09   
Anonimen
Pozdravljene!
Bom še jaz povedala svojo zgodbo in upam da bom kateri pomagala.
Kon.tabletke sem jemala 8 let.Letos junija sem jih prenehala in imela dva normalna ciklusa,potem od avgusta pa nič več.Test za nosečnost mi ni nič pokazal,zato sem odšla do gin.,kjer mi je odkril policistične jajčnike(naredil je ultrazvok).Jaz čisto potrta in panična,kako bo zdaj z zanositvijo.Čez čes me je začel boleti  jajčnik in sem odšla v bolnico na gin.oddelek,kjer so me pregledali 3 zdravniki in mi podali 3 diagnoze(PCO,miom,nosečnost).Jaz spet čisto nakoncu z živci.Nato sem se odločila da svojega gin.menjam in odšla k drugemu.Bila sem kar hitro na vrsti(14dni),ampak te dni sem skoraj doživela živčni zlom.Na pregledu mi je "nova"gin.naredila hormonske preiskave,ultrazvok in kaj je ugotovila? NIČ
Nisem imela PCO,niti mioma,skratka nič.Dobila sem Dabroston tablete za sprožitev user posted image  in zdaj imam redni ciklus na 28 dni.
Kaj vam hočem povedati?Če gin.vidi PCO naj vam vzame tudi kri(tam se vidi če so res policistični jajčniki) ne da naredi samo ultrazvok in na podlagi tega reče ja je PCO.Za vaše zdravje gre in imate vso pravico,da se pobrigate zanj.
user posted image user posted image user posted image  pa srečno

(odgovor članu jaz sem)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
4.12.2008 22:25:16   
indijana
anonimen --- ja samo zakaj je nisi imela vec(menzo)? ampak samo s pomocjo Dabrostona?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.12.2008 10:09:56   
Anonimen
Zakaj je nisem imela,ne vem.Tega mi niso znali razložiti 4 ginekologi,le moja "nova"gin. je rekla da zaradi prenehanja jemanja kon.tabletk in so  hormoni malce zmešali vse skupaj,glede nato da sem kon.tabletke jemala prej 8 let neprekinjeno.Pred jemanjem kon.tabletk sem imela redno menstro na 28dni.
"nova" gin.mi je dala tablete Dabroston.Dobila sem user posted image  in tudi zdaj ko ne jem več Dabrostona(jemala sem ga 10 dni) jo imam na 28dni.Ovulacijo imam(merim si bazalno temperaturo)in zdej greva v akcijo.user posted image
Sporočim,ko bouser posted image .

(odgovor članu indijana)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
5.12.2008 10:28:08   
Anonimen
Pa da ne bo katera mislila,da hočem biti nesramna.Tudi meni ni nihče rekel da bom zanosila v prvem mescu,ampak hočem vam povedati da če so vam samo z ultrazvokom videli PCO,še ne pomeni da je res.Na krvi se lepo vidi.Je ena gin.full lepo napisala,da se ta izraz malce preveč  rado uporablja pri gin.
Ker ko je meni bivši gin.povedal za PCO mi ja na tak način kot da imam raka v zadnjem stadiju.Podru se mi je cel svet.In vem kaj prestajate,ampak ni še vse izgubljeno.Držim pestke za vse nasuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
5.12.2008 11:03:32   
anci banci
anonimen

tole se pa ne bi strinjala s teboj, da se šele lepo na krvi vidi da imaš policistične ovarije. Jaz imam hormonsko sliko popolnoma tako, kot bi morala biti pri normalni ženski.. in meni je samo z UZ lahko potrdil da imam PCO, ker je bila površina jajčnika polna "mehurčkov" pa brez user posted image  sem

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.12.2008 11:46:52   
Anonimen
Citiram od ene ginekologinje:

Odkar se ultrazvok rutinsko uporablja v ginekologiji, je ta diagnoza zelo pogosta, verjetno prepogosta. Ginekologi mnogokrat postavijo to diagnozo zgolj na osnovi morfoloških kriterijev (na osnovi izgleda jajčnikov), ne pa tako, kot bi bilo potrebno, skupaj z značilno klinično sliko in laboratorijskimi izvidi. Če značilne ultrazvočne slike jajčnikov ne spremljajo tudi značilni simptomi, potem najdba takih jajčnikov nima nobenega pomena.
Kateri so značilni simptomi pri policističnih jajčnikih?
- v 33% je prisotna debelost
- v 56% so take ženske prekomerno poraščene
- pri 47% vidimo krajša ali daljša obdobja brez menstruacij
- pri 21% se pojavljajo nepravilne krvavitve zaradi hormonskih motenj
- nekatere take ženske ne zanosijo tako hitro, kot bi si to želele
Ali je terapija nujna?
Žene, ki imajo UZ sliko policističnih jajčnikov lahko razdelimo v 4 skupine:
- tiste, ki imajo nepravilne (patološke) hormonske teste
- tiste z normalnimi izvidi (te ne potrebujejo zdravljenja)
- tiste, ki želijo zanositi

- tiste, ki še ne želijo zanositi.
Priporočljivo je, da se zdravijo tiste s patološkimi izvidi in sicer, če ne želijo zanositi uporabljajo Diane 35 ali Yarino, če pa želijo zanositi in jim to kaj kmalu ne uspe, s stimulatorji ovulacije. Tiste, ki so predebele, morajo nujno shujšati in vzdrževati normalno telesno težo.

(odgovor članu anci banci)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?