|
RE: poletje, morje 7.1.2006 9:24:17
|
|
|
|
Barbs
|
Ojla Kmalu, kar se mene tiče ( in mojih otrok) smo vsi pristaši morja. Da bi otroku ob normalnem počitnikovanju in razmerah karkoli škodilo, ne pride v poštev. Sploh pediatri in "tisti, ki se spoznajo" razlagajo, da se ravnaj po svojih občutkih - to pomeni, če bo zate voda premrzla, če bo tebi ozračje prehladno, potem je tudi otročku. Ti pa povem, da vsako leto vidim ogromno malih bebic, (poleg mojih, ki sta že "velike" ) ki neznansko uživajo - poskušaj, namoči mu nogice, stisni ga k sebi in skupaj se "potopita do vratu" , v šlauf ga jaz še ne bi dala, naj čuti tebe; seveda pa pazi, da ga ne bi kaj "zalilo", "poškropilo", da se ne bo prestrašil vode zaradi nepazljivosti. Načeloma pa je voda tisti element, ki je dojenčku že po naravi zelo blizu in jo kot tako sprejema, če "ta stari" ne počnemo celega vraga okrog tega. Če bo ozračje hladno, če bo morje pod 22stopinj, pa ti povem , da bo tvoj sonček ravno tako užival ob šumenju morja, ob poslušanju vetrčka v drevju, predvsem pa je dokazano, da morski zrak izredno dobro vpliva na otrokova dihala - morda se boš ravno zaradi preživetih dni ob morju, pa čeprav mali ne bo pogosto v vodi, izognila marsikateremu prehladu in "dihalnim stiskam" jesenskih dni. Čez opoldne, v hudi vrčini, pa tako ali tako ne boste pretirano na prostem, domnevam. Absolutno priporočam bolj kot kako zdravilišče in kopališča na prostem, kjer se poleti, v bližini vode, VEDNO namere cel roj čebel, muh, zvečer pa komarjev. Morje!
|