|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pokvarjena hrana Hipp?
19.5.2006 8:28:59   
natalia
zdravo,

imam eno vprašanje, ali je možno, da obstaja dve vrsti mleka Hipp1? ker sem že dvakrat naletela na škatlo, ki je po vonju, barvi in okusu drugačna, po njej pa mojo punco zvija in jo krči. ko sem sama probala mleko je res manj sladko in bolj, ne vem kako naj opišem, bolj gosto in neokusno. sicer pa hranim mleko  v prahu v škatli od milupe.

kakšna ideja kaj bi to bilo?

aja, pa nehajte se kregat na dojenje.net, ker je že brezveze...

lp



_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pokvarjena hrana Hipp?
19.5.2006 8:31:57   
Seven*
Natalia, si mogoce to mleko kupila v Mullerju? Mogoce je direkten nemski uvoz. Je menda ful razlika. Drugace pa, upam da ves, da je Hipp mleko najbolj redilno, ker vsebuje ogromno skroba. Mislim da izmed vseh vrst mleka najvec.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pokvarjena hrana Hipp?
19.5.2006 8:48:43   
natalia
meni osebno se mi ne zdi, da bi bila Eva kaj bolj zalita kot drugi, nasprotno pri njenih skoraj 4 mesecih tehta resda 7130 g ampak je velika 64 cm zgleda pravi drobižek. je pa res, da ji ta hrana najbolj odgovarja, saj sva poskusile že: Aptamil (grozni krči in polivanje), Novalac proti kolikam (grozno zaprtje), Beba ( bruhanje in polivanje- nonstop), pristale sva na Hipp 1, ki ji je všeč, težav pa je tudi manj.

bom pogledala izvor škatel, hvala.

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pokvarjena hrana Hipp?
19.5.2006 8:52:38   
Seven*
No saj potem pa ni problema. Problem se verjetno pojavi pri otrockih, ki so nagnjeni k debelosti, pri takih je treba biti bolj pozoren.

Izvor skatel pa le preveri. Zenske so mi povedale, da je razlika med nemskim in slovenskim poreklom zelo velika. Menda je nemski dosti bolj kvaliteten in se lepse raztopi..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pokvarjena hrana Hipp?
19.5.2006 19:48:11   
Primoza
Škroba se sicer ne najde v mleku, res pa razne formule nekoliko variirajo v energetski vrednosti ampak ne preveč, ker morajo slediti povprečni sestavi maternega mleka.

Vsa Hippova mleka so sicer izdelana po enaki recepturi, vendar se pri predelavi oz. obdelavi kravjega mleka lahko pojavijo odstopanja zaradi osnovne surovine.

Tukaj je tudi nekaj o različnih vrstah adaptiranega mleka:

http://www.swdorset-pct.nhs.uk/documents/policies/clinical/infantFeedingGuidelines200411.pdf

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pokvarjena hrana Hipp?
19.5.2006 22:27:49   
Seven*
Skrob je v mlecnih formulah. Da ga je v Hippu ogromno, se lahko sami prepricate, ker so specifikacije mlecnih formul objavljenje na internetu.

Primer:

http://hrana.com/dojencad/hipp/hipp1.htm

http://drogakolinska.renderspace.net/sl/blagovne_znamke/otroska_prehrana/milupa/milumil_1/

V primerjavi z Milumil (pac sem vzela en primer), je v Hippu 16x vec skroba.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pokvarjena hrana Hipp?
19.5.2006 23:16:52   
natalia
zanimivo, in  kako vpliva takšna količina škroba na dojenčka?


evo, po novih škatlah Hippa, ki smo jih dobili v lekarni na recept pa je spet vredu, škatla, ki smo jo kupili v trgovini Jager pa ji je povzročala krče. nisem več pametna, katera škatla je o.k. katera ni, na vseh pa je izdelovalec avstrijski. razllikujejo se v vonju, gostoti, barvi in okusu. eden npr. je tako gost, da se kar vleče v flaški, drugi pa čisto normalno tekoč! eni imajo male grudice, drugi pa so lepo praškasti.

upam, da bo ta hrana zdaj o.k., ker sva končno našle hrano, ki ji odgovarja...

hvala, lp





_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pokvarjena hrana Hipp?
20.5.2006 8:07:56   
natalia
eh, prehitro sem rekla. saj ima spet iste težave...spet nismo spali celo noč.user posted image  pa kaj je s to hrano!!??

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pokvarjena hrana Hipp?
20.5.2006 8:21:16   
Primoza
Tamle v linkih je potrebno malo paziti na interpretacijo, ker je škrob v prvem linku podan na 100 g praška, zato izgleda na prvi pogled ogromna količina, v naslednji vrstici pa je podan na 100 ml pripravljenega mleka in temu ustrezno primerljiva količina (koncentracija) z drugim linkom.
Potem prideta 1,0 oz. 2,0 g škroba na 100 ml kar ni ne vem kakšna razlika. Škrob ne dodajajo kot neko glavno hranilo, ampak kot sredstvo za zgoščevanje, ki povzroči da se manjkrat vsebina želodca vrne nazaj. Dvomim da bi sam vnos škroba povzročal pretirano rejenje, ker je zanemarljiv v primerjavi z drugimi energenti v mleku. Primer škrobnega pripravka je riževa sluz (proti driski), ki je edina hrana, ki jo lahko zaužijemo od rojstva naprej.

Logično je da adaptirana mleka sledijo sestavi materinega mleka, ki je seveda nesporno najboljša hrana, predvsem zaradi imunoglobulinov, ki jih v adaptiranem mleku ni.

Mature milk is produced from approximately ten days after delivery up until the termination of the breastfeeding. Mature milk contains on average:
1.      Energy (750 kcal / liter)
2.      Lipids (38 g / liter) - The main lipids found in human breast milk are the triacyl-glycerols, phospholipids, and fatty acids including essential fatty acids. Maternal diet does not affect the amount of fat in milk but does affect the types of fat. Cholesterol is present in breast milk (more information).
3.      Casein (2.5 g / liter) - protein - Casein or curds are proteins with low solubility which complex with calcium. These are present in breast milk in much lower concentration than in cow's milk.
4.      Whey (6.4 g / liter) - protein - the whey proteins are located in the clear liquid left behind when clotted milk stands. The largest components are alpha-lactalbumen, lactoferrin, lyzozyme, albumen and immunoglobulins.
5.      Nonprotein Nitrogen is used in amino acid synthesis and includes the nitrogen in urea, creatine, creatinine, uric acid and ammonia. Peptides, such as epidermal growth factor, somatomedin - C and insulin are also present in this fraction. Nucleotides such as cytidine monophosphate are derived from nucleic acids and play an important role in the immune system and protein synthesis.
6.      Lactose (70 g / liter) carbohydrate - Lactose is the major carbohydrate in breast milk. It is composed of galactose and glucose. Lactose concentration in breast milk increases over the duration of breastfeeding.
Hipp (link 1)
bjelančevine 1,4 g
masti 3,2 g
ugljikohidrat i7,7 g
škrob 2,0 g
mineralne tvari 0,3 g
energetska vrijednost  kcal 65 
energetska vrijednost  kJ 273 

 
 
Milupo (link 2)
Beljakovine
1,6 g/100 ml obroka

Maščobe

3,6 g/100 ml obroka

Ogljikovi hidrati
8,7 g/100 ml od tega:


laktoza 7,1 g
glukoza 0,01 g
škrob 1,0 g


V glavnem Hipp kot vidimo izdelki ne odstopajo bistveno po sami sestavi, upoštevati pa je potrebno spremembe v sestavi osnovnih surovin. Če že omenjamo škrob, ki sam po sebi sestavino v želodcu zgosti je produkt le to, da čez noč dojenček v povprečju več spi ker poteka prebava počasneje.
Druga slaba lastnost pripravljenega mleka je da ne spreminja sestave med samim hranjenjem, to povzroči zaužitje večje količine kalorij kot pri materinem mleku in to je pravi razlog običajne nadhranjenosti in ne škrob. Slaba lastnost materinega mleka pa je pristnost toksičnih komponent če živi mama v mestnem, industrijskem okolju ali pa je pod stresom. Če se pogleda po internetu je veliko podatkov o prisotnosti raznih snovi, npr. lahkohlapnih aromatskih ogljikovdikov, ki prihajajo od prometa in so resen problem. Tako da obraz ni ene sam, problem je večplasten in se ga v večini primerov le malo zavedamo oz. gledamo na njega preveč z demagoškega zornega kota. V spodnjem linku je npr. nekoliko provokativen, ampak resničen podatek, da če bi materino mleko spadalo pod hrano bi bilo v nasprotju s zakonskimi predpisi, ki opredeljujejo dovoljeno onesnaženje hrane.

http://online.sfsu.edu/~rone/Environ/Human%20Breast%20Milk%20is%20Contaminated.htm


(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pokvarjena hrana Hipp?
20.5.2006 8:36:22   
Seven*
Uporabnica N&N na RR je uporabljala Hipp in se ful spozna na to hrano. Mogoce ji poslji zasebno sporocilo, pa ti bo povedala kako in kaj...

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: pokvarjena hrana Hipp?
20.5.2006 9:56:47   
Primoza
Konkretno je bilo govora o "gromozanski" količini škroba.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
20.5.2006 10:02:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu natalia)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: pokvarjena hrana Hipp?
20.5.2006 10:04:53   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: Seven

Mogoce ji poslji zasebno sporocilo, pa ti bo povedala kako in kaj...


Zasebna sporočila se pošilja za pogovore tipa "a sem te slučajno videl ko si kupovala plenice v Mercatorju včeraj ob 10 uri".

Za informacije, ki so splošno uporabne oz. bi v primeru razširjanja polresnic imele verjetno kako pravno posledico oz. dokazovanje povedanega po sodiščih s strani distributerja (sklepam) pa je kar bolje, da se argumenti soočijo javno. Se pa trudim vedno prebrati linke in jih po možnosti razumeti, kot sem prebral (in razumel) tvoja dva.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: pokvarjena hrana Hipp?
20.5.2006 10:05:12   
Anonimen
zdravo!

mi uporabljamo izklučno hipp kupljen v mullerju in to od rojstva dalje in nobenih krčev ni prisotnih. tut prvo punco sem hranila s hippom. in povem da je ogromna razlika al hipp kupiš v mullerju al pa recimo v lekarni oz merkatorju al pa keri drugi štacuni. mullerjev je namreč delan za nemški trg in je že po samem izgledu drugačen od našega iz ostalih trgovin. je veliko bolj praškast in se ne sprijema v grudice, je veliko bolj topen v vodi in meni osebno boljšega okusa.
sem pa porajtala zanč, da sicer hipp mleka od št dve naprej lahko dobiš v dveh različicah..nisem se še poglablala kašpna je razlika vem sam da je en v roza en pa v modri škatli..mislm da je en neki extra bio al kva. samo enka je pa samo ena vrsta.
mogoče probate s tem mlekom če bo kaj boljše...drugače pa ni mus da je za krče krivo samo mleko!

(odgovor članu natalia)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: pokvarjena hrana Hipp?
20.5.2006 18:04:55   
petja
Živjo!
Ne vem, kako je v Sloveniji, ampak v Nemčiji obstajata 2 vrsti Hipp mleka: BIO in PROBIOTIK. Razlika je vidna že v barvi škatle. Tako lahko kupiš Hipp 1 Bio ali pa Hipp 1 Probiotik.

Tukaj imaš nemški link http://www.hipp.de/index.php?id=51&nachalter=8

Mogoče bodi pozorna, kakšno barvo škatle si imela prej oz. kakšno imaš zdaj. Mogoče je fora v tem BIO - PROBIOTIK user posted image .

Upam, da ti bo kaj v pomoč ... se sicer ne spoznam kaj preveč na te zadeve.

_____________________________

Lp, petja

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
20.5.2006 19:31:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: pokvarjena hrana Hipp?
20.5.2006 23:24:13   
Seven*
Primoza. Delno imas prav, ampak saj ves, pac vsak vidi zadevo iz svojega zornega kota. Meni se ne zdi vpliv okolja tako zelo velik, sploh ce zivim v nekem "normalnem" mestu z povprecno onesnazenostjo, nisem kadilka in se primerno prehranjujem. In vecji del populacije dejansko zivi podobno. Pustimo razne amerike ipd.

Glede zasebnih sporocil se mi pa zdijo uporabna zato, ker mogoce navedena uporabnica ne bere te teme in se jo lahko vprasa pac preko zasebnega sporocila, kjer je verjetnost odgovara nekoliko vecja.

Ija-1. Whatever.. Zato sem pa dala linke, da si lahko vsak izracuna. Zadevo sem pa bolj preletela in pac napisala linke, ce si bo lahko kdo z njimi kaj pomagal. Tudi zmotljivost je cloveske narave ane?

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: pokvarjena hrana Hipp?
21.5.2006 11:07:48   
dory
No pri nas je edino hippovo mleko lahko brez problema pil...tudi kakih hujsih krcev ni povzrocal...ampak le tisti iz mullerja torej direkten uvoz iz nemcije...tisti kupljen v lekarnah je bolj masten in zelo netopen...skratka zanic...tudi po okusu je drugacen...

Torej pri nas je blo hippovo mleko najboljse, tud mal slajse, ampak zarad tega se zmer ni dosegal tiste prave teze..kljub temu je bil na najnizji mejiuser posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: pokvarjena hrana Hipp?
21.5.2006 13:18:00   
natalia
hvala punce, takoj grem v Mullerja, ker stanje se ni izboljšalo že ene štiri dni, kako poje hrano, čez 5-10 minut nastane kriza!! pa sem odprla obe škatli, tisto na recept v lekarni, in tisto iz Tuša. oboje je isto srauser posted image !!

lep dan.

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: pokvarjena hrana Hipp?
24.5.2006 20:08:02   
natalia
res je razlika 100:1!!!! samo v Mullerja še hodim po hrano!

hvala vam res!!

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kako se živi brez mame? Težko. A nekateri ...
Kako živeti brez srca, pod katerim ste dihali in rasli, preden je svet postal nepredvidljiv.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?