saska11
|
Tudi jaz sem rodila v PO, 14.01.2007, dvojčici, naraven porod, sicer umetno sprožen. Nikoli mi ne bo žal, da smo se tako odločili, saj sem tam pred porodom odležala 40 dni (vmes so bili vsi prazniki - miklavž, božiček, novo leto, pa še moj rojstni dan, dnevi, ko si rad med svojimi in če nisi, ti je hudo, sploh takrat, ko si v takšnem stanju in v pričakovanju, tudi strahu...) in bila deležna več kot hotelskih uslug. Toliko PRIJAZNOSTI, SPOŠTOVANJA, DOBRE VOLJE, OPTIMIZMA, POZORNOSTI verjetno ne bom doživela nikoli več. Veste, drage mamice (ali bodoče mamice), tam so ljudje, kolektiv, ki diha z ženami in otroci, pa naj bo to doktor, sestra, babca ali pa gospa, ki skrbi za red in čistočo in streže hrano. Prav vsakemu izmed njih je mar, kako se počutiš, kaj potrebuješ in vsakdo izmed njih bo vedno našel pravo besedo ali pa ti podaril le nasmeh, ki ti potem pomaga, da prebrodiš še en tegoben dan. Pa naj se bere še tako pocukrano, tudi to se vam lahko zgodi, verjamete ali ne. In če potem celotno osebje in porodnišnico na pamet obsojamo zaradi zgodbe, ki se jim je pripetila (IN SE LAHKO ZGODI KJERKOLI, KADARKOLI), jim delamo nepristransko škodo, škodo pa delamo tudi sebi in drugim bodočim mamicam, ki jih nevede strašimo pred nečem, kar se je (ali pa še kaj hujšega) zgodilo tudi drugje. Ste morda pomislile na te ljudi-osebje, ki so bili poleg? Na njihovo stisko? Kaj vi mislite, da je njim prijetno? Veste, to je težko, jaz sem živela in dihala z njimi dovolj dolgo, da me stisne pri srcu, ko jih v spominu vidim, kako skrušeni znajo biti. Zato, pazite, kaj in kako, koga in zakaj obsojate. Nimate pravice tako strašiti druge. Res pa je, da imate pravico deliti svoje mnenje, a preden se tako enostransko odločite, še malo premislite.
|