|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pogostost pregledov
1.4.2009 20:17:28   
Mateja4
Pozdravljene!

Ko sem izvedela da sem noseča me je MS naročila na prvi pregled 12.1.2009, kjer je G opravila  UZ, dobila sem prvo slikico itd...
Nato me je naročila 28.2.2009. Dala sem vodo, bla pri G ki me je samo vprašala kako se počutim in če so kake posebnosti.. Opravila ni pa nobenega pregleda ( ne poslušanje srčka, ne UZ... nič)
Sedaj sem naročena 21.4.2009 na morfologijo ...

Zanima me če so moji pregledi sploh dovolj pogosti. Malo me skrbi ker sem sedaj v 21 tednu pa user posted image zaenkrat še ne čutim. ( vem pa da je to pri vseh zelo različno)

Kakšne so vaše izkušnje glede pogostosti pregledov?
Hvala za nasvete

Pozdravček
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pogostost pregledov
1.4.2009 20:26:27   
Noseckica
Moja G naroča na 4 tedne.

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.4.2009 20:29:10   
melanija
Jaz sem imela oz. še imam preglede na 4 tedne, točno. Prvi pregled sem imela v 9 t, nato 13 t,17t,22t,26t,30t, naslednjega pa imam na 35 t, ker ima moja abulanto komaj konec aprila.

Morfologijo sem imela v 22t, mislim da bitje srčka smo poslušale z tisto napravico prvič pri 17 t in nato pri 26t, zadnjič ko sem bila v 30t pa mi je itak že naredila CTG.

Tako dela moja. Se mi pa tvoj razmak od 28.2 do 21.4 precej dolg. Vsaj še eden pregled bi po mojem moral biti vmes.

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.4.2009 20:31:04   
Ploha
preglede sem imela na 5 tednov

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.4.2009 20:33:11   
tia12
Sem v 38.tednu in sem do sedaj imela 11 pregledov, in sicer:

1. v 10 tednu (vaginalni UZ)
2. v 13 tednu (tehtanje, merjenje tlaka, poslusanje srčka)
3. v 23 tednu -----------------//------------------------------------
4. v 29 tednu------------------//------------------------------------
5. v 32 tednu------------------//------------------------------------
6. v 35 tednu------------------//------------------------------------
7. v 37 tednu------------------//------------------------------------  + CTG
8. v 38 tednu------------------//------------------------------------  + CTG
9. v 39 tednu-----------------//-------------------------------------  + CTG

10. v 22 tednu MORFOLOGIJA  

11. v 12 tednu NUHALNA SVETLINA

LP,

TAJ - 10.4.2009

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.4.2009 20:35:00   
Petr_a
Vsakič imela UZ,tehtanje,2x poslušanje srca,od 32 tedna CTG itd

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.4.2009 20:46:18   
avgust09
hej

jaz imam preglede na 5 tednov in vedno me stehtajo in pregledajo kri, vodo ter mi ginekolog naredi ultrazvok. Tako da je tale tvoja razlika med pregledoma res malo dolga.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.4.2009 20:55:13   
AnciM
Sploh ni tako nenavadno tole. Jaz sem imela v celi nosečnosti samo 7 pregledov (13t, 17t, 21t, 28t, 32t, 37t, 38t). Dvakrat mi je naredila UZ, ostalo pa samo pregled krvi, urina, tehtanje in merjenje pritiska. Nikoli nisva poslušali srčka, nikoli me ni vaginalno pregledala. Le v 38t me je poslala še na CTG. Zgleda, da so tudi na tem področju začeli varčevat. Eni G bolj drugi manj.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu avgust09)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.4.2009 21:19:14   
daisyb
oj,

meni se tudi zdi kar dolgo med temi dvemi pregledi. jaz sem mela prvega pri 7t, pol pri 10t, pri 12t nuhalno, pol pri 13, ko mi je vzela vodo in kri.....pol sem bla pri 15 v bolnišnici na operaciji slepiča...imela še en pregled pri 16t, morfologijo pri 19t in pol pregled pri 24, ko mi je pogledala, če je maternični vrat v redu zaprt pa srček poslušala. sedaj čakam naslednji teden na pregled pri 29t.

ultrazvok sem mela 3 krat pa še v bolnišnici..še enga bom mela ne vem kdaj.

mal povprašaj tvojo G zakaj te tako naroča...mal teži in jo kar vse vprašaj...pa ti bo povedala, če je vse ok.

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?