|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   podaljšanje porodnške
13.10.2008 22:14:25   
J.L.
še mene zanima nekaj v zvezi podaljšanjem.

če odobrijo porodniško za dodatne 3m seveda na podlagi itzvidov, koliko časa sploh traja da ti javijo če je ali ni odobreno?
če je, se seveda podaljša za te 3 dodatne mesece. poleg pa pripada dodatek za nego z zneskom cca 90e ali kako?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: podaljšanje porodnške
13.10.2008 22:24:05   
benika
Odgovor dobiš nekje v roku 3-4 tednov. Za te dodatne 3 mesece potem prejemaš normalno porodniško. Teh dodatnih 90€ ti pa pripada na podlagi odločbe za otroka s posebnimi potrebami. To vlogo oddaš prav tako na CSD-ju, potem ti pa vlogo oddobrijo ali pa zavrnejo glede na priložene izvide otroka.

Če nisem preveč radovedna, kaj pa je narobe s tvojim srčkom ali srčico?

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.10.2008 23:02:57   
J.L.
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Odgovor dobiš nekje v roku 3-4 tednov. Za te dodatne 3 mesece potem prejemaš normalno porodniško. Teh dodatnih 90€ ti pa pripada na podlagi odločbe za otroka s posebnimi potrebami. To vlogo oddaš prav tako na CSD-ju, potem ti pa vlogo oddobrijo ali pa zavrnejo glede na priložene izvide otroka.

Če nisem preveč radovedna, kaj pa je narobe s tvojim srčkom ali srčico?

sedaj sem malce zmedena. user posted image sem misla da če mora hodit v RA, da ti takrat pripada ta denarni dodatek. kako je s tem?

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.10.2008 23:08:14   
benika
Mislim, da ti ne pripada, ker tvoj otrok ni otrok s posebnimi potrebami. Moj sinko ima odločbo za otroka s posebnimi potrebami, ima pa razcep ustnice (no, že dober teden ne več), razcep mehkega neba v ustih ter 50% izgubo sluha.

Vsekakor lahko oddaš prošnjo, vendar upanja nimaš kaj veliko, saj tvoj mali ne potrebuje posebne nege.

Kar se pa tiče podaljšanja porodniške pa le oddaj prošnjo. Poznam kar nekaj primerov, ko so mamici podaljšali porodniško, ker je vozila otročka v razvojno ambulanto.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.10.2008 23:22:04   
J.L.
aha hvala.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.10.2008 7:09:34   
Anonimen
Tri leta smo obiskovali RA in smo dobili dodatek zavrnjen 3x. Poleg tega smo se borili z veliko slabokrvnostjo. Rojena je pa bila 1550 g in 40 cm. Temu so sledile razne preiskave,...

Podaljšano porodniško sem pa dobila na podlagi izvidov.

(odgovor članu J.L.)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
14.10.2008 21:09:35   
J.L.
kje pa najdem obrazec za podaljšanje porodniške 3m (v primeru odobritve) oz. kak se imenuje, da ga znam najt na CSDju.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.10.2008 21:14:25   
Doll
Po zakonu se dopust za nego in varstvo otroka podaljša za toliko dni, kolikor je nosečnost krajša od 260 dni, vendar pa moraš to zahtevati z vlogo za koriščenje dopusta za nego in varstvo otroka, pri čemer seveda potrebuješ potrdilo iz porodnišnice o predčasnem rojstvu otroka (vsaj pri nas je bilo tako). Sicer pa lahko pred iztekom omenjenega dopusta na osnovi zdravniške dokumentacije in z vlogo, ki jo najdeš na spletni strani MDDSZ, zaprosiš za 90 dnevno podaljšanje. Vlogo vložiš na krajevno pristojnem CSD.Vloga se imenuje: Vloga za naknadno uveljavitev pravic do dopusta za nego in varstvo otroka in nadomestila za nego in varstvo otroka (za otroka, ki potrebuje posebno nego in varstvo).Zraven sta še dve prilogi: Potrdilo o zaposlitvi in dogovor o izrabi dopusta za nego in varstvo otroka

vlogo dobiš pri csd-ju

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.10.2008 10:00:52   
osa3
Mene pa nekaj zanima: Ali je možno podalšanje porodniške (hodiva v RA in na fizioterapijo), kjub temu, da mi je med porodniško potekla pogodba za določen čas. Imam pa 8 let delovne dobe.
Hvala za odgovor!

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.10.2008 12:59:14   
ronja
PO moje ne bi smelo vplivat: porodniško dobiš za nego otroka, ki jo rabi. če jo rabi več kot 12 mesecev, jo lahko podaljšajo, tudi če si ti sicer nezaposlena. Saj sicer si ti lahko/moraš (odvisno od financ;) začet iskat službo in za otroka ni poskrbljeno. Daj vlogo, saj te nič ne stane.

(odgovor članu osa3)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.10.2008 13:04:13   
KimPossible
J.L. zanima me, če je tvoj otrok otrok s posebnimi potrebami? Če ni, se mi zdi zelo grdo, da poskušaš z laganjem na račun otrokovega zdravja priti do dodatne porodniške in celo dodatka. S tem škoduješ tistim, ki imajo dejansko otroke s posebnimi potrebami in so žal prevečkrat zavrnjeni iz neznanih razlogov.

Če sem narobe presodila, se ti iskreno opravičujem, vendar sem iz tvojega pisanja med vrsticami razbrala, da ne hodiš na nobene terapije.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.10.2008 13:16:49   
lillchy123
dodatek za nego otroka lahko dobiš tudi, če tvoj otrok ni otrok s PP, pa pač obiskujeta fizioterapijo. Razlika je le v tem, da potem ti ta dodatek pripada le za mesece, ko bosta hodila k fizioterapiji, drugače pa do 18. leta oz.še malo dlje, če se šola. Ta dodatek je za to, ker če ima otrok težave, potem se predvideva, da so zanj večji stroški. tudi če so težave le prehodne narave. Vlogo oddaš na CSD, zraven pa daj fotokopije dokumentov, da sta napotena na fizioterapijo.

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu KimPossible)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.10.2008 13:19:29   
lillchy123
vendar sem iz tvojega pisanja med vrsticami razbrala, da ne hodiš na nobene terapije.

saj če otrok nima nobenih težav, potem tudi porodniške ne bodo podaljšali.

Neposredna povezava do sporočila: 13
23.10.2008 13:24:46   
KimPossible
Žal temu ni tako. Poznam mamice, ki so šle enkrat na fizioterapijo in so dobile podaljšano porodniško. In poznam mamice, ki imajo res otroke s posebnimi potrebami in so jim podaljšali za tri mesece, kar pa je v njihovem primeru absolutno premalo. In poznam mamice, ki so šle enkrat na fizioterapijo porodniške jim pa niso podaljšali in so zdaj jezne na ves sistem.

Žal nikoli ne bo tako, da bi bilo najbolj pravično za tiste, ki tovrstne ugodnosti res rabijo.

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.10.2008 13:58:28   
lillchy123
Kim, mi je čist jasno, ker CSD preverja samo, če si bil napoten na fizio, če pa dejansko hodiš, jim je pa vseeno. Ampak glede na to, kakšne so čakalne vrste pri fizio, se mi zdi, da tja napotijo le tiste, ki res rabijo malo več. In če jih mamice ne peljejo...user posted image O tem pa raje ne bi.
Je pa žal tako, da ti porodniško podaljšajo max 3 mesece, ne glede na to, kako hude težave ima otrok.

Neposredna povezava do sporočila: 15
23.10.2008 14:07:53   
sazi
Kim, mi je čist jasno, ker CSD preverja samo, če si bil napoten na fizio, če pa dejansko hodiš,

O podaljšanju porodniške ne odloča CSD, ampak zdravniške komisije. V LJ se npr 1x na 2 tedna sestane komisija v ZD Center, kjer preučijo vse vloge, poslane s strani (njajbrž ljubljanskih )CSD-jev in potem oni odločijo, kdo dobi podaljšano ali ne. Sem sama po oddaji vlogi za podaljšanje odnesla dodatno dokumentacijo (smo čakali še ene izvide) v ZD center, da so jih potem dali v mapo pred zasedanjem komisije.

Neposredna povezava do sporočila: 16
23.10.2008 14:18:03   
lillchy123
sazi, sorry, to je blo mišljeno za dodatek za nego.user posted image
za porodniško pa vem, da je tko kot si ti napisala.user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
23.10.2008 14:55:15   
sazi
sazi, sorry, to je blo mišljeno za dodatek za nego.
za porodniško pa vem, da je tko kot si ti napisala.

aha, o dodatku za nego pa ne vem nič, ker ga nisem dobila - niti nisem oddala vloge. Sploh ne vem,  v kakšnem primeru ti pripada. No, nič zato. Upam, da ga ne bom nikoli več potrebovala in da bo prihajajoči sonček brez bolezni in težavuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......