|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   podaljšanje če je otrok star do 8 let
3.5.2005 9:04:30   
lutka
Zanima me sledeče....

Kako je s podaljšanjem porodniške,če imaš otroka,ki še ni star 8 let? nekaj sem že brala,ampak ne razumem vsega.....

Imam dvojčka ki bosta 5.avgusta,ko se mi izteče porodniška stara 15m in hčerko ki bo 19.8 stara 8 let.

Ali sem upravičena do podaljšanje porodniške za 30 dni?:zmeden:

lp:rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
3.5.2005 9:17:25   
mala maja
Uff ne vem, vprašej na CSD.

sama imam podaljšano porodniško zaradi tega. Ob nastopu porodniške sem doma že imela dva pobalinčka mlajša od osmih let in tako bom na porodniški 30 dni dalj in grem delati naslednji dan po Nikovem 1 rojtnem dnevu :bravo::bravo::bravo:.

ne vem pa če zate velja ker imaš dvojčke, tam pa lepo piše da moraš imeti doma dva otroka mlajša od 8 let ko nastopiš porodniško ti pa si takrat imela samo eno, samop če jaz kaj vem ti tako in tako pripada podaljšana porodniška za 30 dni zaradi dvojčic.

Držim pesti da ti pripada da boš lahko še malo dalj doma s sončki.

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.5.2005 20:28:59   
Gina
Takole piše na straneh ministrstva za delo....

Dopust za nego in varstvo otroka traja praviloma 260 dni.

Dopust se lahko podaljša, če:

mati rodi dvojčke - podaljša se za 90 dni
mati rodi več hkrati živorojenih otrok - za vsakega nadaljnjega otroka se podaljša za 90 dni
mati rodi nedonošenčka - podaljša se za toliko dni, kot je bila nosečnost krajša od 260 dni
mati rodi otroka, ki potrebuje posebno nego in varstvo - dopust se podaljša za dodatnih 90 dni (na podlagi mnenja pristojne zdravniške komisije); ta pravica se lahko uveljavlja do otrokovih 18 mesecev starosti
starša doma že varujeta najmanj dva otroka v starosti do osmih let - podaljša se za 30 dni, za tri otroke za 60 dni ter za štiri ali več otrok za 90 dni.
Zgoraj naštete pravice se seštevajo.

--------------------------------------------------------------------------------

Primer: Če mati rodi dvojčke in doma že varuje tri otroke do starosti osmih let, bo njen dopust lahko daljši za 150 dni – 90 dni zaradi rojstva dvojčkov in 60 dni zaradi varstva in vzgoje že pred rojstvom dvojčkov rojenih treh otrok v starosti do osmih let.

--------------------------------------------------------------------------------

Kot jaz to razumem, se ti podaljša zaradi rojstva dvojčkov, zaradi treh otrok pa ne, ker bi morala že prej imeti dva otroka do 8 let. Meni so takoj pri odločbi o dopustu za nego in varstvo, že poslali, da imam podaljšano porodniško. Tebi so najbrž tudi takrat poslali, da imaš podaljšano zaradi rojstva dvojčkov. No, sicer pa na csd vprašaj, pa ti bodo najbolj zanesljivo razložili.

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.5.2005 21:27:05   
Nadja-1
Podaljšano imaš za 1 mesec,če imaš na dan poroda 3 otroke stare do 8 let

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.5.2005 21:31:50   
Nadja-1
se popravljam-če imaš doma 2 otroka in nobeden ni starejši od 8 let.Sorry!

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.5.2005 21:46:09   
Anonimen
Jaz pa mislim, da ti pripada podlajšanje, ker imaš tri otroke, od katerih nobeden še ni star 8 let. Nekaj imaš podaljšano zaradi dvojčkov, nekaj pa zaradi vseh treh. Če bi bilo podaljšanje samo za dvojčke, potem ne bi bilo nobene razlike, če tudi doma še ne bi imela nobenega otroka. Tako ga pa imaš in je mlajši od 8 let, zato ti po moje pripada.

(odgovor članu lutka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
6.5.2005 22:14:18   
Gina
Pravično bi bilo, vsekakor, vendar ministrstvo če se le da, čim manj plačuje. Groza.
Jaz ti predlagam, da pogledaš v odločbo, kisi jo dobila. Tisto o dopustu za nego in varstvo. Meni tam piše, da mi to pripada. Sem šla gledat, če je kaj posebnega gor, pa ni. Je le prepisan zakon, ki sem ti ga že kopirala in sklep, da imam še 30 dni zraven.

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.5.2005 10:58:19   
Nadja-1
jaz mislim,da imaš ti že podaljšano porodniško,saj je večina otrok,ko mamice zaključimo porodniško starih okoli 11 mesecev,tvoja dvojčka pa bosta stara 15 mesecev.Nekje si že pridobila 4 mesece in mislim da je to to.

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.5.2005 16:26:50   
Anonimen
Po moje pa ni ali - ali, ali eno - ali drugo. Po moj se sešteva. Ne verjamem, da potem tisti tretji otrok, ki še ni star 8 let, ne bi nič "štel"? Me prav zanima. Poročaj.

(odgovor članu lutka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?