biga
|
Moj triletni sin je bil julija zaradi dopusta (in moje porodniške) doma, v ponedeljek pa ga bom spet peljala v vrtec. Imam namreč petmesečno punčko, ki je zelo zahteven dojenček (dojiva se vsako uro, veliko je v naročju), bratec pa je zelo ljubosumen, težko se dojiva, ker skače okoli, kriči, se nič ne zamoti sam, zato sem ga primorana peljati v vrtec. Enostavno ne zmorem, pa tudi doslej je rad hodil v vrtec. Problem je, ker so poleti otroci združeni v velikem vrtcu, prej je bil v družinskem varstvu, kjer je 6 otrok in vedno z isto vzgojiteljico. Zdaj pa sploh ne vemo, katere vzgojiteljice se bodo avgusta menjale, nekaj bo študentk, skratka, ko omenim, da greva jutri v vrtec, je groza. Začne jokat in bojim se, da bo zjutraj kriza. Ne le nov prostor, tudi druge vzgojiteljice, drugi otroci (tudi njegovi prijatelji iz družinskega varstva niso v vrtcu). Želim, da se privadi, ker bo septembra tako in tako hodil v ta velik vrtec in dobil novo vzgojiteljico. Kaj mi svetujete, kako naj ga čim lažje jutri odpeljem v vrtec, brez kričanja, histerije ipd.? Kolikor ga poznam, bo planil v jok, se me oprijel in hotel domov.
|