|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   po počitnicah noče v vrtec
1.8.2010 11:23:39   
biga
Moj triletni sin je bil julija zaradi dopusta (in moje porodniške) doma, v ponedeljek pa ga bom spet peljala v vrtec. Imam namreč petmesečno punčko, ki je zelo zahteven dojenček (dojiva se vsako uro, veliko je v naročju), bratec pa je zelo ljubosumen, težko se dojiva, ker skače okoli, kriči, se nič ne zamoti sam, zato sem ga primorana peljati v vrtec. Enostavno ne zmorem, pa tudi doslej je rad hodil v vrtec. Problem je, ker so poleti otroci združeni v velikem vrtcu, prej je bil v družinskem varstvu, kjer je 6 otrok in vedno z isto vzgojiteljico. Zdaj pa sploh ne vemo, katere vzgojiteljice se bodo avgusta menjale, nekaj bo študentk, skratka, ko omenim, da greva jutri v vrtec, je groza. Začne jokat in bojim se, da bo zjutraj kriza. Ne le nov prostor, tudi druge vzgojiteljice, drugi otroci (tudi njegovi prijatelji iz družinskega varstva niso v vrtcu). Želim, da se privadi, ker bo septembra tako in tako hodil v ta velik vrtec in dobil novo vzgojiteljico. Kaj mi svetujete, kako naj ga čim lažje jutri odpeljem v vrtec, brez kričanja, histerije ipd.? Kolikor ga poznam, bo planil v jok, se me oprijel in hotel domov.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: po počitnicah noče v vrtec
1.8.2010 11:51:51   
benika
Pri nas je bilo isto. 2,5 letni sin je bil doma skoraj 3 mesece in je šel prejšnji teden v vrtec. Ker na starem vrtcu menjajo azbestno so se čez poletje preselili v drug vrtec, združili so jaslične skupine, pa tudi vzgojiteljice niso njegove. In prvi dan je bil katastrofalen. Otrok se je drl kot bi ga s kože dajali, oklepal se je moža in jokal. Pri nas je bil tudi ta problem, da sta bili tisti dan v službi njegovi vzgojiteljici, ki jih jok otrok ne gane in pomočnica ga ni niti želela vzet ne v naročje, ne potolažit, skratka vzela ga je možu iz naročja in ga odvlekla k mizi in posadila na stol. Brez tolažbe. Sicer smo se potem o tej zadevi še krepko z njo tudi pogovorili in sedaj je pesem čisto druga.

Jokal bo, sigurno mu bo težko. In hudo bo tudi tebi, kar otrok fajn čuti. Če misliš da ne zmoreš, naj ga v vrtec pelje oče. In ne pustita ga tam cel dan, ampak ga pojdita iskat po kosilu. Tako počasi povečujta čas preživljanja v vrtcu. Zmenita se tudi, da če bo prehudo, naj vzgojiteljice pokličejo in ga pojdi iskat.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.8.2010 13:28:52   
kekso
Tudi jaz bom jutri mojo 2 letnico peljala v vrtec po mesecu dni počitnic, in tudi ne vem katera vzgojiteljica bo, v kateri skupini bo ...
Me je kar malo groza. Kako bo pa zjutraj vstala pa mi sploh ni jasno, saj jo bom klicala ob 6.30, sedaj je pa cel mesec spala do 8.30.

Svetujem ti, da greste počasi v vrtec, brez naglice. Doma ga počasi obleci in potem počasi do vrtca, si kaj oglejta pred vrtcem in se veliko pogovarjaj z njim, da ne bo čutil neke nervoze in živčnosti. No tako bom tudi jaz poslkusila, kako mi bo pa uspelo, pa ne vem.

LP  

< Sporočilo je popravil kekso -- 1.8.2010 13:31:12 >

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.8.2010 17:38:10   
hubi
Predvsem ti bodi pozitivno naravnana do odhoda do vrtca, pojdita mimo na sprehod, ga navdušuj za prijateljčke in dogodivščine. Ko pa pride dan d, pa bodi odločna. Saj bo šlo. user posted image

(odgovor članu kekso)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.8.2010 18:47:48   
Anonimen
Kot so že rekle, jutri lepo počasi in pojdi ga iskat prej, že po kosilu.
In povej mu, da je tudi v vrtcu neke vrste dopust in počitnice, kjer bodo druge tete (študentke), in, mogoče, lahko njim malo bolj "nagaja" kot svojim tetam - oz. počne nekaj, kar drugače jeseni med vsemi vrtičkarji ne bo mogel. Kaj pa vem, nekaj, kar bi ga veselilo, pa ipak ne bo naredilo škode. Ali da vzame s sabo igračo, ki je sicer ne bi smel...

(odgovor članu biga)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
2.8.2010 8:55:52   
barni
Tega je mene že vanprej strah, ko sedaj že po vikendu reče, da ne bi šla v vrtec in vsako jutro vpraša, če je sobota ali nedelja.

Saj potem gre, navadno BP. Samo kaj bo pa 1.9.? Po mojem spet neke vrste uvajanje. Sploh ker bomo ves mesec od doma in ona tako rada gre okoli. Že domov imamo običajno problem pridt, ker ona ne bi šla domov.

Kaj bo šele z vrtcem? Poročajte, da se do takrat malo naučim iz vaših izkušenj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.8.2010 10:19:00   
sminc
Oj. Mislim da se mi poznamo, a? Lej ne prevec skrbet. Upam da si ga pripeljala danes, mi smo bili tam ob pol osmih , vas sicer se ni bilo,  Aljaz pa tvojga komaj caka. Drugace pa so skoraj vsi razen Tilna. In JE drugace koz lani, verjemi. Mene je bilo tudi strah pa se jim pozna da so leto starejsi. Vzgojiteljice so vse stalne... poleg je tudi kaka studentka, drugace so pa vse redne. Prejsnji teden in ta teden je Vesna iz centralca, drugi teden pa bodo spet vzg. iz družinskega varstva, te pa že poznajo...
Ti ga kar pelji, lepo počasi pa bo. Pejta pogledat micena stranišča, pa umivalničke... Aljažu je blo to blazno všeč. Aja.... se neki... klicala sem vodjo in mi je povedala kje bodo nasi, za vzg. in pomočnico, kar pa najbrz za ves. Padel mi je kamen od srca, vesela full.

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.8.2010 9:57:59   
livia
Otročkom je vrtec kot nam služba. Ne verjamem, da se ti po dopustu rada vrneš nazaj na šiht. Tako je z otročki. Najprej je hudo, potem se pa sprijaznejo in začnejo spet uživat.

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o januarčkih
Začetek novega leta prinese mesec januar. Našli smo 5 lastnosti, ki so skupne otrokom, rojenim v mesecu januarju.
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......