end1
|
IZVIRNO SPOROČILO: sazi IZVIRNO SPOROČILO: end1 IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko Nehajte to primerjat na tak način, z identično enakimi dohodki greš sicer formaln o 2 razreda gor, samo razredi so drugače razporejeni, zato plačuješ enako, vsaj pri nas je tako...prej smo bili 4. razred in smo plačevali 40%, zdaj smo 6. in plačujemo 43%, kar je praktično enako no. Sicer ne vem kako ti to računaš, ampak jaz sem iz mojega 3 razreda pala v 6 in plačujem za enega otroka 50 evrov več, to ta je razlika (če sem prej plačevala 70 evrov in je to 100 % cene za moj razred, sedaj plačujem še dodatnih 70 % prejšnje cene). Pa naj obrnem kot hočem. Tako je. Nekaj v tvojem računu ne štima. 3. razred prej je pomenil 30% plačila, 6. razred zdaj pomeni 43 % plačila. Torej če si prej plačevala 70 EUR, bi po novem morala 100 EUR, kar je 30 več in ne 50. Če je povečanje večje, ste še kje drugje kaj izgubli ali pa se je toliko povečala cena vrtca. Sicer se pa tudi v dohodkih razredi spreminjajo od prej. Prej ste za 3. razder imeli 35-45% povprečne palče na družinskega člana, zdaj imate pa očitno 53-64%. Kar je občutna razlika. ALi imate višje dohodke, ali pa toliko premoženja, da vam dohodek dvigne na tako višjo raven. Kaj čaka mene, nimam pojma, ker še nismo dobili odločbe pa ni tako, prej sem plačevala 70 evrov in sedaj plačujem 122 pa naj obrnem kakor hočem. Premoženja nimam, sem pa že napisala, da je vse to skupaj zaradi višjega OD, katerega sem po novem dobila, toraj če sklepam na višji OD so se mi dohodki znižali, sicer bi bil enak oz. nižji.
|