|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   po novem samohranilka
29.8.2006 13:00:32   
Anonimen
Pozdravljene.
Prosila bi vas za pomoč.S partnerjem sva se odločila,da greva narazen.On ostane v zdajšnjem stanovanju,jaz in otrok greva v najemniško stanovanje.Zdaj pa me zanima,kakšno (finančno) pomoč lahko pričakujem na CZS, oz kaj vse morava urediti.Sem zaposlena,imam minimalno plačo,s tem mescem se mi izteče krajši delovni čas za otroka do 3.leta starosti.Že v naprej hvala za odgovore.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: po novem samohranilka
29.8.2006 14:41:48   
bambolina
Tole bo pa hudo zate, če boš mogla še najemnino plačevat?user posted image
Najbolje, da poklišeč na CSD in ti bodo tam povedali kakšne obrazce izpolniš. Vem, da imaš na internetu Vlogo za redno socialno pomoč, kjer podrobno vse vpišeš in dodaš še neka dokazila...pa pogodbo o višini najemnine....
Veliko sreče!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.8.2006 20:39:33   
Anonimen
Prva stvar, ki jo moraš urediti, je preživnina za otroka. Poskusi sporazumno, če gre, v nasprotnem primeru se posluži tožbe.
Če imaš ti minimalno plačo, predvidevam, da je to tistih cca. 89.000 SIT netto (+ stroški prevoza in prehrane, ampak to se ne šteje).
Za samohranilko z enim otrokom je cenzus 78.000 SIT, ti pa ga presegaš. Torej DSP ne moreš dobiti ne zase ne za otroka. Ker greš v najem, bi ti načeloma pripadalo 13.000 SIT dodatka za najemnino, ampak ko 78-im jurjem prišteješ še teh 13 jurjev, dobiš znesek 91.000 SIT. Kar pa je cela dva tisočaka več od tvoje plače. Za ta znesek se ti sploh ne splača iti na CSD.
Višino otroškega dodatka si izračunaj na strani CSD Šiška. Morda zdaj, ko si samohranilka, "padeš" v en razred višje (nisem pa prepričana - odvisno, kako je bilo prej).
Kaj več kakor pa enkratno DSP žal ne moreš dobiti. Pa plačilo vrtca se ti zniža, seveda.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
30.8.2006 11:51:23   
Anonimen
Hvala za odgovore.Ali glede na to,da imam polovično plačo(cca 52.000sit),pa mi pripada večja podpora(kakorkoli se že temu rečeuser posted image ).Ali gledajo zadnjih 12 mes.ali dohodnino?Še nekaj, ali se preživnina v dohodnini piše v prihodek?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
30.8.2006 12:12:34   
Anonimen
Če si zaposlena za polovični delovni čas in imaš seveda tudi temu primerno plačo (52.000 SIT), potem je pa zadeva drugačna.
Do cenzusa torej manjka 26.000 SIT in toliko lahko tudi dobiš. Če si v najemu in imaš registrirano najemno pogodbo in na naslovu najetega stanovanja tudi prijavljeno stalno bivališče, potem pa lahko dobiš še tistih 13.000 SIT dodatka. In če otroka nimaš v vrtcu, se ti otroški dodatek poviša še za dodatnih 20%.
Ali gre preživnina v dohodnino ali ne, pa pojma nimam, ker sem v življenju dohodnino oddajala enkrat samkrat in nisem imela preživnine za vpisat.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?