minaja
|
Sašaš, včasih se nič ne vidi na pregledu, da bi bilo z MV karkoli narobe, pa je vse narobe. Sem sicer na dolgo in široko odgovorila višje, na drugem forumu, tu pa le tole: niso heci te operacije, MV velikokrat popušča potem v nosečnostih (hvala Bogu, če vam ni). Samo svoj zadnji primer iz 2. nosečnosti bom navedla. V petek popoldne sem bila pri svojem osebnem G na pregledu (18.t), kjer je ugotovil, da je MV dolg 28 mm (zelo solidno, sploh za moj primer) in da naj se zjutraj v ponedeljek (čez 3 dni) oglasim v bolnici, da narediva preventivno cerklažo. Pridem v ponedeljek zjutraj tja in ob sprejemu ugotovi, da sem 8 cm odprta, da imam že skoraj ves plodni mehur v nožnici in da bom najverjetneje izgubila otroka, da je to že praktično splav?!?!?!? Vprašal me je, če sem kaj čutila, kake bolečine ponoči, čez vikend, sem rekla, da totalno NIČ!!!!!!! No, tako-zgolj v vednost in ravnanje vsem-, vmes sta bila dva dneva, pa se je MV od 28 mm povsem stanjšal in odprl. Kako se je razpletlo, sem opisala višje na drugi temi isti nosečki- naji 78... Samo še to: ko so meni delali operativno HSg, so poleg mene ležale mlade punce, še najstnice, ki so jim po tekočem traku odstranjevali nekaj milimetrske pregrade, pa mislim, da je to malce too much. Včasih tega sploh niso delali, pa so naše mame donosile, brez da bi vedele, da je z njimi sploh kaj narobe. Pa da ne boste mislile, da sem kak laik na tem področju, da takole govorim. Sem hud 'case' mame narave, ki ni imel izbire HSG da ali ne, na srečo se je kljub komplikacijam s strogo samodisciplino vse srečno izteklo, pred posegi pa sem si prebrala vso literaturo na to temo, doktorat Ribičeve, vse Tomaževičeve članke in sploh vse možno, tako da sem vedela v kaj se spuščam. Kar je mus, je mus, vendar včasih malce pretiravajo z napotitivijo punc na odstranjevanje pregrade.
|