|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   po dooolgem času imam 1 vprašanje
3.12.2005 20:25:17   
naja78
živjo.user posted image

kot ste me nekatere brale,bi mogla imet 24.11. laparoskopijo in histeroskopijo.ampak ok,,,,mam prestavleno.sem pa brala mal pri pušenjaku na forumu,pa sem zasledila,da puncam,pri katerih je bila delana histeroskopija,imajo večjo verjetnost,da lahko pride do poznega splava pri okoli 20 tednu.

zanimajo me vaše izkušnje in predvsem mnenje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: po dooolgem času imam 1 vprašanje
3.12.2005 20:44:45   
yennika
Ej, pa daj no, nikar ne razmišljaj tak črno!

Misli čimbolj pozitivno in verjemi, da bo vse ok in da boš rodila zdravo user posted image !

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.12.2005 4:25:17   
KODA
Halloo!!
To pa prvič slišim.Sama sem imela HSG leta 1999.
2000 sem pa prvič rodila.user posted image

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu yennika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.12.2005 8:33:50   
lana38
KODA!
Histeroskopija je operacija maternice in ni enako kot HSG. HSG je samo postopek slikanja.

lana38

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.12.2005 8:49:29   
naja78
se pridružujem lani38!
koda malo si pobrkljala.tudi sama sem imela hsg,ki se popolnoma razlikuje od diagnostične histeroskopije.user posted image

vem,da ne smem o tem razmišljat.smo pravijo če več veš,bolj si user posted image .
pa vem,da se to ne zgodi vsaki.ampak dans je tolk tega.user posted image

ima katera izkušnje???preberite pušenjaka!!!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.12.2005 9:50:03   
saša80
js pa mislim, da  splav ni odvisen od histero skopije ali laparoskopije... saj ti z operacijo popravijo stvari notri.. tako, da  js mislim, da to ni vzrok za splave...

sicer pa punce... ne mislit tako črnogledo.... vedno mislite, da boste z vsakim postopkom bliže user posted image user posted image user posted image  ...

držim pesti za vse, ki se trudimo za tisti čarobni user posted image user posted image

lp saša

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.12.2005 9:58:53   
sašaš
Sem ti že odgovorila tudi na temi malo višje.

Res, ne razmišljaj že vnaprej negativno. Sem večkrat brala dr. Pušenjaka o tej temi - on pravi, raje tvegati 2-3 sp. splave, šele nato odstraniti pregrado....user posted image  Kolikor jaz vem, se na pregledu v nosečnosti vidi, kako je z mater. vratom in če je poškodovan, ti okoli 13. tedna naredijo cerklažo (šiv na MV) in je potem ok.

Jaz sem bila po hsc tudi vsa zbegana, kako bo z zanositvijo....zdaj, ko sem noseča pa sploh nočem mislit na to.user posted image

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.12.2005 12:40:16   
minaja
Sašaš, včasih se nič ne vidi na pregledu, da bi bilo z MV karkoli narobe, pa je vse narobe. Sem sicer na dolgo in široko odgovorila višje, na drugem forumu, tu pa le tole: niso heci te operacije, MV velikokrat popušča potem v nosečnostih (hvala Bogu, če vam ni). Samo svoj zadnji primer iz 2. nosečnosti bom navedla.

V petek popoldne sem bila pri svojem osebnem G na pregledu (18.t), kjer je ugotovil, da je MV dolg 28 mm (zelo solidno, sploh za moj primer) in da naj se zjutraj v ponedeljek (čez 3 dni) oglasim v bolnici, da narediva preventivno cerklažo. Pridem v ponedeljek zjutraj tja in ob sprejemu ugotovi, da sem 8 cm odprta, da imam že skoraj ves plodni mehur v nožnici in da bom najverjetneje izgubila otroka, da je to že praktično splav?!?!?!? Vprašal me je, če sem kaj čutila, kake bolečine ponoči, čez vikend, sem rekla, da totalno NIČ!!!!!!! No, tako-zgolj v vednost in ravnanje vsem-, vmes sta bila dva dneva, pa se je MV od 28 mm povsem stanjšal in odprl. Kako se je razpletlo, sem opisala višje na drugi temi isti nosečki- naji 78...

Samo še to: ko so meni delali operativno HSg, so poleg mene ležale mlade punce, še najstnice, ki so jim po tekočem traku odstranjevali nekaj milimetrske pregrade, pa mislim, da je to malce too much. Včasih tega sploh niso delali, pa so naše mame donosile, brez da bi vedele, da je z njimi sploh kaj narobe. Pa da ne boste mislile, da sem kak laik na tem področju, da takole govorim. Sem hud 'case' mame narave, ki ni imel izbire HSG da ali ne, na srečo se je kljub komplikacijam s strogo samodisciplino vse srečno izteklo, pred posegi pa sem si prebrala vso literaturo na to temo, doktorat Ribičeve, vse Tomaževičeve članke in sploh vse možno, tako da sem vedela v kaj se spuščam. Kar je mus, je mus, vendar včasih malce pretiravajo z napotitivijo punc na odstranjevanje pregrade.

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.12.2005 13:18:45   
minaja
Samo še to, sašaš je zapisala, da se že vidi, če je na MV kaj narobe in se potem takšnim nosečkam naredi cerklažo okrog 13. tedna. To ne drži. Cerklaže se res delajo praviloma le do 13.-14.tedna, vendar pa do takrat G še ne more ugotoviti nič pametnega na temo popuščanja MV. Dolžino MV se z namenom ugotavljanja njegovega popuščanja meri šele okrog 20-22.tedna, saj je pred tem z MV praviloma še vse o.k., saj je teža maternice z otrokom in plodovnico še premajhna, da bi že kaj bolj obremenjevala vrat. Takrat, se pravi po 20. tednu pa cerklaže, sploh v Lj. porodnišnici, zelo neradi delajo (saj veste, otrok ima okrog 22.-24.tedna že možnosti preživetja in se že bolj nagibajo k tej opciji), pa si v riti. Glih v tistem času si najbolj na psu, saj je otrok že tako velik, da si res želiš, da bi uspelo da ga donosiš, možnosti pa so zelo majhne, pa tako malo manjka....

Pa še to, imeti cerklažo ni noben luksuzuser posted image . To je poseg v splošni anestiziji sredi nosečnosti, s kupom pripadajočih zdravil zraven, po njej pa nobenega seksa user posted image , praviloma le počivanje, obstajajo večja tveganja bakterijskih okužb, saj je to 'špaga' obešena na MV (tujek v telesu), na katerega se bakterije še posebej rade obešajo, te pa vemo da niso čisto nič dobrodošle v nosečnosti, saj rade povzročajo sepso, splave, mrtvorojenost ipd. Pa še njeno odstranjevanje boli kot sto user posted image user posted image user posted image , zato se je fajn tega špasa ogniti, če se le da. Govorim iz lastnih izkušenj.

Pa ne me narobe razumet, kar je treba, je treba narediti, le prevelikokrat se gre v odstranjevanje pregrad kar tako kot na sok ali na čik, ima pa lahko prav smotane posledice vse skupaj. In fajn je vedeti za vse + in vse -, predno se česa lotimo, a ne? Ali se bo pa pri posamezni nosečki zgodilo kaj slabega ali ne, to pa nikoli ne vemo, ker se od primera do primera razlikujemo. Odvisno od tega kako velik poseg je bil, kako so ga izvedli, kakšno tkivo imaš, bolj ali manj elastično in čvrsto ipd. Srečno.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.12.2005 17:26:00   
naja78
punce ful hvala za tako razlago.res.včasih je dobro vedeti v kaj se spoščamo.te pregrade pa res operirajo kot po tekočem traku.no jaz namreč še ne vem kaj je "notri"v maternici zato mi bodo tudi histeroskopijo delali.

zagotovo pa lahko rečem le to-da tistim puncam,ki so zanosile takoj(v kratkem času,in brez posegov)lahko rečem le srečnice in jim iz srca privoščim.to jim je bilo dano.
vsako posameznici,ki se pa trudi zanositi,pa po pravici povedano vsako obdajajo različni dvomi in strah,le kako bo.

hvala vam.

(odgovor članu minaja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.12.2005 17:52:54   
KODA
Res sem malo pojme pobrkljala.Malo sem zamešala.user posted image
Vem ,kaj pomeni,truditi se za otroka.Sama sem dala to čez.
Zanosila sem tik preden bi morala iti na laparoskopijo,zato vem,da je človek včasih poln strahov.Jaz sem imela grozen strah pred lap.,.Tako,da sem se komaj prepričala,da naj mislim pozitivno.

< Sporočilo je popravil KODA -- 4.12.2005 18:02:50 >

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.12.2005 22:09:05   
Pia73
Naj ti povem, da imam za seboj laparoskopijo in histeroskopijo (delano ločeno - 2x narkoza) in sem brez problema donosila otroka.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?