|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   počutje mamic, ko ste doma
5.1.2011 9:40:48   
mesash
Nepopisno lepo je biti mama. Pa vseeno pridejo trenutki, ko si neznosno utrujena, izžeta. Partnerja skoraj cele dneve ni, zunaj mraz, vezane smo na štiri stene. V teh zimskih dneh je dan res enak dnevu.

Kako se počutite mamice?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: počutje mamic, ko ste doma
5.1.2011 9:56:18   
Zofy
Zima ubija. Sem 2. na porodniški in je spet isto - že od decembra sem sitna, nezadovoljna, utrujena... To je povezano s tem, da ni sonca in je človek pol bolj depresiven.
Tako, da komaj čakam spet pomlad, pa čeprav bom takrat že nazaj v službi.

_____________________________

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.


(odgovor članu mesash)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: počutje mamic, ko ste doma
5.1.2011 10:00:36   
Petka09
Ja, jaz sem bila lani v tem... Letos sem že v službi, lani pa je bila čez zimo porodniška, tamala takrat stara med 7 in 10 meseci... Ja, dolgčas je bil, zato sva imeli nek ustaljen urnik (če je le vreme dopuščalo): zjutraj vstali, zajtrk, malo kaj poštimaš.... Potem sva šli obvezno ven med dvema obrokoma al pa takoj po kosilu in mi je kar spala v vozičku in še potem doma... Nekak do dveh ali treh sva imeli kaj početi... Pol pa malo igre in nato že koooomaj čakaš, da pride mož domov.
Pa še takšno službo ima, da hodi šele ob 17h ali 18h domov, tako da sem popoldan komaj čakala, da pride. In vsak dan taka rutina: pospravljanje, kuhanje, igranje z otrokom, nega otroka,..... K sreči sem imela kar nekaj prijateljic za kavice, ki so bile tudi na porodniški, tako da ni bilo tako grozno.

Mi pa zdaj zelooo prija, da sem v službi.. da se dan nekak porazdeli.. Tamala v vrtec, midva služba, popoldan pa lepo skupaj. In so krasni dnevi, meni osebno še veliko bolj kot takrat v porodniški.

(odgovor članu mesash)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: počutje mamic, ko ste doma
5.1.2011 10:11:46   
ledenaa
Nič nisi vezana doma. Dvigni svojo rit ,se obleči in pojdi ven. Seveda da bodo dnevi enaki,če nič ne narediš da bodo drugačni.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: počutje mamic, ko ste doma
5.1.2011 10:21:33   
podjetnica
Dobro se oblecite in pejte ven. Otrok bo prej zbolel, če bo samo v stanovanju, pa ti tudi. Mraz pa res ni taka ovira.

(odgovor članu mesash)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: počutje mamic, ko ste doma
5.1.2011 10:29:32   
Zofy

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Nič nisi vezana doma. Dvigni svojo rit ,se obleči in pojdi ven. Seveda da bodo dnevi enaki,če nič ne narediš da bodo drugačni.

pri -7 ne moraš biti cel dan zunaj kot pomladi, ko je sonce. Mene je to ubijalo.


_____________________________

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.


(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: počutje mamic, ko ste doma
5.1.2011 10:48:04   
nananaja
Jaz tega problema nisem imela, sem preveč naokol hodila. Prvo porodniško, ko je bila hčerka stara pozimi 3 - 7mesecev, sem sicer nekaj dela imela z diplomo in iskanjem službe, tik pred drugim porodom sem pa diplomirala in imela že službo, tako sem imela ras čas za otroke. Rodila sem drugič januarja, pa smo februarja kar lepo hodile ven na sprehode, pa na obiske k moji mami, k eni prijateljici, ki je bila tudi na porodniški... s tem, da je bilo poleg dojenčice treba skrbet še za 1,5 letnico, ki jo je bilo težko pustiti pred avtom počakat, da sem uredila tamalo v lupinici, ali pa pol sprehoda nosit... nismo pa hodile v nakupovalne centre in kavarne, ker pač take navade nimamo.

Skratka dvigni svojo rit in pojdi ven dopoldne, pa popoldne, pusti kako hišno opravilo neopravljeno in raje malo pohajkuj z otrokom (razen če si tik po porodu in še ni pametno se naprezat z dolgimi sprehodi, ampak potem ti najbrž še ni dolgčas, ker si najbrž še utrujena).

(odgovor članu podjetnica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: počutje mamic, ko ste doma
5.1.2011 10:58:30   
ribica.
jaz ful uživam, zunaj in noter. Dnevi so mi pa itak prekratki.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: počutje mamic, ko ste doma
5.1.2011 12:38:57   
ledenaa
user posted image kje sem zapisala za cel dan

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: počutje mamic, ko ste doma
5.1.2011 12:50:48   
Katy78
Jaz sem bila lani čez zimo še na porodniški pa mi je bilo prav fajn - glede na to, da sem imela porodniško podaljšano, sem bila dve dolgi zimi na porodniški. user posted image Midva sva imela lani več ali manj vsak dan isto rutino, vstajanje, zajtrk, potem sva šla ven (edino megla ali hud dež sta naju zadržala v stanovanju) ali se igrala, kosilo, spanje, potem spet ali ven ali pa sva se notri zamotila, popoldne pa je prišel mož... Pa nisem hodila od ene do druge kolegice ali pa po kavicah, ker kolegic takrat še niti nisem imela, saj smo bili komaj dobro priseljeni v nov kraj, ampak sva bila večino dni popolnoma sama. Sploh dokler je spal še 2x na dan se mi zdi, da so dnevi kar leteli. Predlansko zimo, ko je bil pa še novorojenček oz. majhen dojenček, pa tudi ni bilo neke hude krize, sploh potem, ko smo se privadli eden na drugega in ujeli ritem.

Saj mi je zdaj fajn, ko sem spet v službi, ampak na porodniški sem pa tudi neizmerno uživala. user posted image

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 5.1.2011 12:51:36 >

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: počutje mamic, ko ste doma
5.1.2011 14:21:56   
Anonimen
Uh mene so zimski dnevi tudi ubijali, če sem jih preživljala skos notri ... tako da sem si raje dneve lepo splanirala in mi je bilo lažje: zjurej sva vstali, pojedli, se malo zaigrali al pa sem jaz kaj pospravila, malica, sprehod s kavico, domou, kosilo, spanje za tamalo, zame pa pospravljanje/zabušavanja, potem malica, sprehod ali obisk dedija in babi, kuhanje, prihod mojega domu, večerja, skupen čas, priprave za spanje, spanje, čas za očija in mami ... in men so dnevi tako hitro brzeli mimo, da je leto minilo 123. Sva bili pa obvezno vsak dan zunaj vsaj 1x če ne 2x, neglede na vreme ... ne morš verjet kako otrok uživlja, če ga zaviješ kot bubico, daš v voziček, prekriješ z dežno prevleko in ga pelješ ven, ko najbolj sneži user posted image

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: počutje mamic, ko ste doma
5.1.2011 17:53:55   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Nič nisi vezana doma. Dvigni svojo rit ,se obleči in pojdi ven. Seveda da bodo dnevi enaki,če nič ne narediš da bodo drugačni.

user posted image


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: počutje mamic, ko ste doma
5.1.2011 18:29:31   
nusi
Rodila sem maja in dokler je vreme dopuščalo sva bila skoraj cel dan zunaj. Previla sem ga lahko kar v vozičku, oblečen je bil itak samo v bodi, pa včasih kakšne kratke hlače čez user posted image in je bilo res enostavno. Ta zima se mi ne dopade tako zelo, sicer sva bila do predkratkim vsak dan zunaj, potem je tamal zbolel, bila na AB, pa potem še en prehlad z res groznim kašljem in sva prekinila za en čas sprehode - dnevi se velikokrat vlečejo. Tako da nujno na sprehod, če le vreme dopušča.
Sedaj je tudi že gh, poleti bi ga lažje zunaj nahranila, to v tem mrazu ne pride v poštev, mogoče bi uvedla kakšno termo posodo user posted image . Meni je spomladi/poleti definitivno bolje, sicer se tudi v tem vremenu znajdeva user posted image , ampak priznam da pogrešam sonce in toploto. Hkrati pa pomlad zame pomeni tudi konec porodniške, tako da se ne bom preveč pritoževala.

(odgovor članu mesash)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: počutje mamic, ko ste doma
6.1.2011 10:11:17   
sanosan
Prvi otrok je bil na začetku zime star 3 mesece, pa naju to ni ustavilo, da ne bi hodila ven na sprehod. Toplo sem ga oblekla, imela sem ga v globoki košari in pokritega in sma bila komot zunaj dobro urco. Drugi otrok je bil na začetku zime star 2 meseca in sma tudi bila zunaj brez problema. Ko pa nisem mogla ven, pa sem si doma našla hobi in sicer pri drugem otroku sem začela pečt pecivo (kvašeno testo). Sedaj je tretji otrok star 9 mesecev in tudi z njim hodim ven ob vsakem vremenu. Oblečem ga v zimski pajac, po nogah pa mu dam od vozička zimsko pregrinjalo in ga zaenkrat še ni zeblo. Doma pa imam novi hobi za dneve, ko ne moremo ven (beri dežuje) in sicer šivanje. Drugače pa me zima ni nikoli ovirala, da ne bi hodila na sprehod.

Aja, pa še to, saj ni treba, da greš ven zjutraj, ko je -10. Ven greš okoli poldneva, ko so temperature bližje nuli in si posledično lahko kar lep čas zunaj.


< Sporočilo je popravil sanosan -- 6.1.2011 10:13:24 >

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: počutje mamic, ko ste doma
6.1.2011 10:20:34   
Hope2
Nisem imela teh težav. Z malim sva šla ven, pa v šoping, pa na kavo, tortico, na obisk... vsak dan sva si začinila s čim. Pa sva šla raje 3x ven po 15 minut, kot 1x za malo dlje, enkrat sva šla po gozdu, drugič z vozičkom... Glede na to, daje bil vedno zdrav ko dren, se nisme izogibala niti šoping centrom, drugo leto, ko je bil 1 leto star, pa sva šla tudi v igralnice. Mož je itak prihajal šele zvečer, tik pred otrokovim spanjem, če pa je šel na kako poslovno pot, pa sva se tudi midva spakirala in šla v mama hotel.
Pozimi smo izkoristili tudi toplice za kak teden. Je pa res, da mi tudi poleti nismo cel dan zunaj, gremo naokoli, smo med štirimi stenami... in tako nam mogoče ni hudo, če pozimi kako uro več preživim med 4 stenami

Joj, res ne vem zakaj bi moral čepeti doma med štirimi stenamiuser posted image

Pa moram rečt, da je letošnja zima prava milina proti zadnjima dvema, ko je stalno deževalo, bilo megleno, mrzlo, turobno......


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 6.1.2011 10:22:52 >

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: počutje mamic, ko ste doma
6.1.2011 14:32:04   
tasika12
Jaz se pa strinjam s tem dsa pridejo dnevi ko si res takšen. Vsaj jaz sem trenutno. Te štiri stene me ubijajo, imam novorojenčka in petletnico, ki je sicer v vrcu, ampak vseeno. Ven še nisem šla, razen na božično in novoletno kosilo. In moj je celo službeno odsoten, se mi zdi da me še to bolj ubija. Kakšen dan sem dobro, kakšen dan pa utrujena od nespanja, tečnobe, od tega da me ta velika ne uboga, res pogrešam mojega, ki pride domov šele čez dobra dva tedna - prav odštevam dneve. Takol da vem kako se nekatere počutite, vsaj jaz se grozno. Edina tolažba mi je da pride vsaj kdo na obisk, sestra, tašča, in da mi mama ki je 50 m vstran prinese kaj za prigriznit. Saj sedaj vidim da bodo dnevi lepši in bom šla malo ven, kam okol hodit pa se bojim, saj trenutno razhaja virus gripe. Ker tamali sem danes že vidla en šmrklček in me prav skrbi da se ni prehladila.
No tako je moje počutje in upam da bo kmalu boljše.
LP Vsem.

(odgovor članu mesash)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: počutje mamic, ko ste doma
7.1.2011 23:42:48   
rogljicek
Jaz nepopisno uživam. Dolgo spiva, se skupaj igrava, skuham kosilo zanjo, vsak dan greva ven za 2 ali 3 ure, kjer odspi popoldanski počitek, jaz spijem kavo, potem pa počasi domov in skuhat večerjo za ostala dva člana. Zvečer imam pa še par uric sama zase user posted image
Mi bo zelo težko it čez 3 mesece nazaj v službo.

(odgovor članu tasika12)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: počutje mamic, ko ste doma
9.1.2011 22:19:29   
mayci
Jaz tudi načeloma ne ostajam notri cele dneve niti pozimi, res pa je, da pride kakšen dan, ko se ti vse skupaj vleče, pa si mogoče neprespan, malo siten...user posted image Takrat pač počakaš, da mine, oziroma si skušaš dan malo popestiriti, iti na kakšno kavico (ali pa da pride kdo na obisk), na kratek sprehodek (dežno prevleko čez voziček, pa je)...
Sicer pa je meni večinoma super, da sem lahko doma in se crkljam z mojima dvema srčkoma (imam velikokrat petletnika tudi doma, čeprav sicer hodi v vrtec), pa se nam nikamor ne mudi..user posted image



_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu rogljicek)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Moško ime
SaMaa

Katero ime izbrati?

Val (29%)

Nik (45%)

Lovro (26%)


Število vseh glasov: 154

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!