skrvavca
|
No pa da vam jaz povem svoj primer, ki pa mislim, da bi prav prišel še kateri. Situacija pri meni je sledeča. Tabletke sem jemala skoraj 10 let, sedaj že dobre tri leta nič več. Pri spol.odnosu sva s partnerjem vedno "pazila-kao", da ne bi slučajno kaj bilo. In ni bilo do danes še nič. Ker sva kao pazila, pa čeprav jaz na to ne dam nič, ker zanosiš kljub temu če paziš. Razen če nima kondoma gor ali punca jemlje KT. V glavnem do recimo zadnjega leta, mogoče dve leti sem bila vedno oh in sploh super. Nobenih bolečin, nobenega PMS, nič, mogoče za malenkost povečane prsi. No, pred dvema letoma, pa sva z mojim začela seksat kadarkoli, nič pazila in tako dalje, pa še vedno do danes ni bilo nič. Že tri leta si vpisujem koledarček menstruacije na menstruacija.si, tam pa ti tudi označi kdaj bo predvidena menstruacija naslednji mesec, ter predvidena ovulacija. Začela sem vpisovati, ko sem prenehala s KT, da vidim kako mi menstrucacija prihaja. Včasih se zamakne, vendar se vedno nekako izravna, da imam na 28 dni ciklus. Res je, vem, da je to na neki statistiki prirejeno in da je od vsake ženske to različno. No, ampak midva sva dejala, če bo bo, če pa ne bo otroka pa ne bo. (čeprav se jaz potihoma že malo sekiram, ker ga toliko časa ni). No, kaj se mi dogaja zadnje leto. Probleme po in pred menstro. v glavnem, zadnjih 12 mesecev vsak mesec mislim da bom noseča, pa nisem nikoli. Imam vse tipične znake nosečnosti. Od utrujenosti, do še enkrat večji prsi, do izcedka, enkrat roza, drugič rjavega, na WC hodim skozi, vrti se mi, paše samo določena hrana, kar nekaj no....vsi znaki , pa vedno pride . Prsa me bolijo ko hudič, bradavice srbijo, še enkrat večjo št. košarice......kaer nekaj no, in vedno nič. Sem pa nekaj opazila pri sebi. Midva imava povečini odnos kadarkoli se nama zazdi, nimava rutine, ali vsak dan, ali cel teden nič, pa vsak drugi dan, pa dvakrat na dan....kaj hočem povedati. Opazila sem, da me drži za spol.odnos vedno ko imam menstro. Nenormalno. Takrat bi skoz, nonstop, kjerkoli. Omejitev je pač drugi in tretji dan, ko je pač najmočnejša....po koncu menstruacije, pa mi sploh ne diši. Pravijo da ženska cveti in hoče odnose med ovulacijo. Verjetno jo imam takrat. Ker ko sem bila pri ginekologinji, ji povem o težavah in ona meni z UZ najde folikel v jajčniku dan ali dva pred M. Mislim, halo. valda da me med menstro g***i . ker imam verjetno pač takrat ovulacijo. In tisti koledarčki nič ne držijo, vsaj pri meni ne. Tako da drage moje, treba se je poslušati. In vsi izcedki, bolečine špikanje...to je vse znak ovulacije in pripravje jajčeca....sicer se lahko jemljejo hormon.tablete, da se uredi ravnovesje, če se izcedki ponavljajo, vendar se lahko telo pripravlja tudi do več kot 14 dni pred menstro. Ker jaz imam najlepše dneve zadnje tri dni menstre in ene tri dni po končani, vse vmes imam znake nosečnosti, iščanja, špikanja, izcedkov.....pa nikoli še nič. Sedaj bomo pa poskusili pa tik pred M, pa da vidimo. Pa lp in veliko veselja vsem skupaj.
|