|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   plenice, kahlica...obupala-skoraj :(
25.7.2007 8:27:40   
corfu
Drage izkušene mamice rabim nasvet, pomoč, informacijouser posted image
Sin je star 2 leti in pol in ne kaže popolnoma nobenega zanimanja, da bi prenehal lulat ali kakat v plenicouser posted image . Če ga imamo čez dan brez plenice se polula v hlače, ker se pač toliko zaigra in pozabi na stranišče, če ga jaz spomnim in odženem v kopalnico, lepo lula v stranišče, prime svoj lulček, potegne vodo, si umije roke v bideju. Se pravi, da se mu enostavno ne da mislit na populano rit, še mokre hlače na riti ga ne motijouser posted image  če mu rečem, da je majhen, se krega da je velik, če mu rečem potem pa plenico dol, ker si velik, reče ne, ne, sem še čist majhenuser posted image . Tudi ko pride z varstva in mu hočem plenico slečt je jok in kreg, ker on bi imel plenicouser posted image . Naj povem še to, da je pred 14 dnevi dobil sestrico, ampak iste scene smo imeli že pred rojstvom tamale. S septembrom gre v vrtec, januarja bo star tri leta, če se ne bo zdaj odvadil, ne vem kdaj se bo pri 3,5 letihuser posted image  Zdaj ko imamo tamalo, mi je prav hecno to njegovo veliko težko rito zavijat v plenice, saj je že orng dečko, torej kaj lahko še poizkusim, ali enostavno čakam, da bo pokazal kakšno zanimanje?

Hvala

Uživaj življenje...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: plenice, kahlica...obupala-skoraj :(
25.7.2007 8:31:59   
orhideja75
eni prej, eni poznej.
po mojem mora otrok sam pridt do tega.
se pa sploh ne sekirat.
naš je bil zelo kmalu (pri dveh letih) suh (čez dan).
je pa ponoči lulal zelooooooooooo dolgo. bo novembra star 9 let in trenutno je cel mesec že suh (ponoči).
in smo zelooooooo veseli.
sem se pa dolgo obremenjevala s tem.

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.7.2007 8:37:26   
Anonimen
corfu nič ne moreš prehitet, sploh pa ne ga zdej silt ko mate dojenčka. otrok more mentalno in tut fizično dozoret. eni prej eni kasneje.

(odgovor članu orhideja75)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
25.7.2007 8:43:41   
barbara b
Moj je tudi star 2,5 leti, pa ne kaže nobenega znaka, da bi odstranil pleničko. Ko bo bo. Jaz se zato prav dosti ne sekiram. Sem ugotovila, da ko je pripravljen na neko stvar, se bo to tudi zgodilo.  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.7.2007 8:47:12   
Pikaču
Me se tud odvajamo od plenic in moram povedati, da vzgojiteljice v vrtcu povejo, da tam vedno gre na kahlico, medtem ko doma pa ne. Ampak mislim, da vsak otrok rabi čas. Ti ga samo spodbujaj, imej kahlico kje v bližini, sprašuj ga če gre na kahlico, pa boš videla, da bo šlo.
Naša je čez vikend začela tud kakati v kahlico, čeprav pravi da bo zdej lulala. Kakšen dan pa sploh noče videt kahlico. Če pa noče, jo ne silim.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.7.2007 8:49:26   
corfu
Ja, punce hvala, sej vem, da ni noben v plenicah ostaluser posted image , ampak se mi zdi tako velikuser posted image , vse ob svojem času, se strinjam. Saj neki na silo tako ne mislim izvajat, samo sem mislila te plenice odpisat pred zimo, pa očitno ne bo tako...

Uživaj življenje...

(odgovor članu Pikaču)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.7.2007 8:51:32   
corfu
Aja, pa še tole s 1.9. gre v vrtec, kako pa kaj vzgojiteljice gledajo na plenice pri tej starosti, a kaj vzpodbujajo kahljico, wc, da ne bo zdaj cel dan populan...ker v skupini bo nekaj malčkov take starosti kot moj, večina pa bodo 3,5 in 4 letniki.

Uživaj življenje...

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.7.2007 8:52:06   
barbara b
Veš da bodo šle plenice pred zimo. Tako obtimistična sem pa še jaz! user posted image

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.7.2007 9:10:53   
nuala
Jakob je bil novembra 06 star 2 leti. Suh pa je sedaj dobrih 14 dni, ponoči še manj.
Ni kazal nobene želje, zanimanja, celo zdelo se mi je, da je to njegov način kljubovanja. Pa je drugače za svojo starost pameten fant.
Potem pa se je odločil ( starejši brat ga je non stop zajebaval, pa v vrtcu je bil tudi edini s plenico ) da ne rabi več plenice. Bil je doma, ker je imel norice in v tem času je tudi sprejel kahlico in stranišče.

Ne vem , upam, da sem te potolažila.
Verjamem, da vsak otrok enkrat pokaže željo in če tvoj ni pripravljen, mu daj plenico za 14 dni, pa potem spet poskusi.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.7.2007 9:19:02   
AKP
Kaj pa če bi probala z bombažnimi plenicami. Ponavadi jih to zelo moti če so v mokri plenici. Pred leti so bili otroci v jaslicah samo v bombažnih plenicah in so bili ponavadi vsi hitro čisti. Ko nam je tovarišica v jaslicah rekla, da vsi lepo hodijo na kahlico in da se bodo začeli odvajati od plenic nas je prosila, da jim doma ne davamo potuhe in jih ne zavijamo v plenice. Res smo se tega držali in smo se brez problema odvadli plenic.

(odgovor članu barbara b)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.7.2007 9:24:22   
corfu
Jaz se tudi tolažim s tem, da bo v vrtcu v skupini, kjer bodo starejši od njega in brez plenic, pa tisti luškani mini wc-ji, upam, da ga bo to prepričalo. Kar se tiče pa bombažnih plenic, mu čez dan oblečem dolge tanke lanene hlače, da je ja ves polulan do gležnjev, njega to ne motiuser posted image

Uživaj življenje...

(odgovor članu AKP)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.7.2007 9:49:17   
oka
Naša madam se je sama odločila, da bo imela gatke in to kake štirinajst dni pred svojim tretjim rojstnim dnem. Že prej sem jo poskušala navaditi na kahlico, pa nama ni najbolje uspevalo in vse kar sem dosegla, je bilo, da mi je že zjutraj rekla: "Mami ne gatk prosim!" Bilo ji je zelo hudo, ker ji je ušlo v hlačke in jaz je nisem hotela siliti. Potem pa je lepega dne v vrtcu hotela imeti njene gatke in ostala suha cel dan. Mislim, da je veliko pripomoglo to, da je videla, da je njena najboljša prijateljica tudi brez plenic. Tudi ta večji se je čisto sam odločil kdaj bo začel opravljati svoje dolžnosti v kahlico.  Nobenega nisem silila kljub komentarjem, da bi bil že čas, da gresta na kahlico in podobno.
Enostavno pusti času čas, počakaj, da se sam odloči.

LP

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.7.2007 13:18:33   
Mojca B
ja mi imamo tudi triletnika. Ki je brez plenic cca. 1 leto. Kot bi odrezal je začel lulati na starnišče, tudi ponoči se res redko, redko polula...pa še to pokliče in če sva slučajno prepozna pač uide.. medtem ko je kakanje druga pesem. Naš se obvezno pokaka v hlače.. Je v vrtcu in ker ve, da bo v vrtcu dobil plenico zadržuje, ko pride domov pa obilno nakidamo v hlače.. Tudi ne mislim siliti. Prejšnji teden nam je celo ratalo 4 x iti v travo tko da.. smo veseli že ob tem.. vse ob svojem času..

Gaj - 28.06.2004
Jona - 20.04.2007

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.7.2007 9:37:54   
piščanc
2,5 let je kar hitro za fantka. sicer je dobro, da ga vzpodbujaš, ampak odločiti se mora pa sam. ko bo v vrtcu bo vzgled drugih vlekel, boš videla.

je pa smešno previjati te velike riti, ko enkrat dobiš dojenčkauser posted image

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Mojca B)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.7.2007 11:42:07   
Pikca
Ni dobro uvajat več sprememb hkrati - že prihod dojenčka je šok, pa začetek vrtca tudi - zato predlagam, da mu vsaj plenice pustite zaenkrat, saj bo sčasoma... Naša (oktobra bo 3) se je pred cca 14 dnevi kar sama odločila, da ne bo imela plenice (ne vem kaj jo je pičilo, ker prej ni bila za to). In se je ful hitro navadila, še ponoči se več ne polula.
Smo pa konec marca dobili dojenčka in septembra gre v vrtec. Vzgojiteljica je rekla, da nič hudega, če bi še imela pleničko (bo tudi v skupini 3-4).

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?