|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pleničke hlačke
30.12.2009 9:34:17   
biga
Moj 2,5-letni sin je začel lulat in kakat v kahlico. Zdaj je dva tedna doma in ga uvajamo, prej ni hotel, zdaj se pa kar usede in opravi. Tudi reče že sam, da gre na kahlico. Ko gremo ven in ko spi, mu dam pleničko. Koliko časa ponavadi traja, da je ne rabi tudi v teh primerih? Ker nekako ne upam, da bi šli kar brez pleničke ven, se lahko polula v avtu. Pa zdaj ko je mrzlo. A prakticirate kaj pleničke hlačke? Tudi za v vrtec od ponedeljka bi rada kaj pogruntala, da ne bi imel pleničke. sem kupila od pampersk tiste pleničke, ki se nataknejo kot hlačke, ampak še nisem probala. So pa tudi zelo drage, a ima še katera znamka take hlačke, pa malo cenejše? Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pleničke hlačke
30.12.2009 13:23:41   
barbi007
Fajn so že fajn, te pleničke hlačke, samo kaj, ko pa moraš otroka skoraj celega slečt, preden mu spraviš gor takšno pleničko. Mi smo jih kupili samo enkrat in po mojem mnenju se niso obnesle. V redu so bile edino, ko je šel spat. Drage pa so kot samuser posted image , pa še dosti manj jih je v paketu. Mi smo probali enostavno it ven brez pleničk, s tem, da smo ga nonstop spraševali, če mu slučajno ni treba lulat. Sčasoma se je itak že navadil, da sam pove, kdaj je sila.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.12.2009 13:25:27   
ledenaa
Kupi nekaj takšnega

http://soncek.si/si/plenice-racman-vpojne-hlacke-1-kos-i15234.shtml

(odgovor članu barbi007)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.12.2009 0:10:10   
Anuška79
Sin jih je dnevno uporabljal dobro leto, hči pa jih ima trenutno samo za ponoči - čez dan je brez, pa tudi zvečer ali ponoči že včasih vstane, potegne pleničko dol, gre lulat in se obleče nazaj.

Glavni razlog, da sem jih kupila sinu je, da je bilo previjanje moja in njegova nočna mora, ker ni in ni ležal pri miru, da bi mu lepo zapela plenico, te sva pa lepo oblekla stoje, hči pa jih ima, ker ji nudijo večjo samostojnost - ona se rada oblači sama in ne mara plenic, a ponoči se večkrat še polula in to je nek najin kompromis - pleničke obleče, ampak sama in jih po potrebi tudi sleče. Stara pa še ni dve in pol.

Nam se super obnesejo, kupujemo pa Mullerjeve. Ko sem zadnjič preverjala so bile najcenejše, pa tudi hčerki najbolj odgovarjajo, sin pa je nosil izključno DMove. Vse drugo mu je premočilo.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.3.2010 13:50:21   
Anonimen
Po mojih izkušnjah so pa tele hlačke čist brez veze.
Sem jih kupila, pa smo jih mel sam tri noči.
Otrok se bo lih tok navadu na kahlo kot če ma te gor,
al pa če ma plenico. Isti šit.

(odgovor članu Anuška79)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
3.3.2010 14:26:30   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Kupi nekaj takšnega

http://soncek.si/si/plenice-racman-vpojne-hlacke-1-kos-i15234.shtml

Take hlačke, ki se perejo, so najcenejše v Mothercare, 11 eurov tri hlačke. Štos teh hlačk je, da se 1 lulanje vpije in ne steče po tleh, zato jih naš nosi v vrtcu. Čim se vsede , je vse mokro, ker dejansko vpijejo le "nesrečo".
Hlačke pleničke pa so uporabne zato, ker v vrtcu lahko sam hodi na kahlo in jih uporablja kot navadne hlačke, "nesrečo" pa super vpijejo. Za ponoči niso v redu, če otrok veliko pije, ker ob strani, na bokih, nimajo prave zaščite.
Najcenejše so od Leclerca, Mots d'enfants,  v DM in Muller.

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.3.2010 14:28:38   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: tedy

Po mojih izkušnjah so pa tele hlačke čist brez veze.
Sem jih kupila, pa smo jih mel sam tri noči.
Otrok se bo lih tok navadu na kahlo kot če ma te gor,
al pa če ma plenico. Isti šit.

Ja, oboje je plenica, tako da otrok ne začuti da se je polulal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.3.2010 16:01:27   
Taddy78
Mene je za te hlačne pleničke v vrtcu prosila, da jih zamenjam, ker kot je že ena napisala, moraš otroka celega slečt, tako da smo jih uporabljali samo ponoči. Jih ne priporočam.

Sedaj ko je mrzlo, tudi jaz ne bi puščala otroka brez, saj imaš potem samo letanje, če si ti polula nekje na prostem (moj je fasal uroinfekt, ker ga je tast pustil več kot uro polulanega veni na mrzlem). Sicer pa se ti nikamor ne mudi. Je zelo priden, da gre že tako hitro na kahlo, mi smo šli komaj pri 3.letih, pa še to sem zmetala v koš kup pokakanih gatik in na dan malega po 3x preoblačla.

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.3.2010 17:19:39   
hokejistka
Delim še svojo (razmeroma svežo) izkušnjo.....

Moja se je pri slabih dveh letih - novembra prejšnje leto - odločila, da bo brez pleničke. Pravzaprav so mi v vrtcu povedali, da pove, da gre na stranišče. Mene je to kar malo presenetilo, nisem bila pripravljena, da bo tako hitro pokazala interes, da bi lulala in kakala v kahlico/stranišče. user posted image Sem se pripravila, da bomo spomladi pričeli s toaletnim treningom. Poleg tega je bila -no, je še, kar huda zima in sem pomislila joj, kaj pa če se prehladi, pa v rito jo bo zeblo v vrtcu, ko se še toliko na tleh igrajo, pa kaj bomo v avtu naredili, pa kaj bo ko gremo na 10 urno pot z letalom ipd.user posted image Dvakrat sem globoko vdinila, potisnila svoje strahove stran, se dobro pripravila in ji sledila.

Kaj pomeni, da sem se dobro pripravila:
  • s seboj sem vedno imela nahrbtnik z dvema do tremi kompleti za preoblečt. Če smo šli na daljšo pot pa še kaj dodatnega v prtljažniku avta (tudi čevlje, če bi bilo res hudo)
  • v avtosedež sem položila nepremočljivo podlago, da ne bi bil sedež moker
  • predno smo šli od doma, je bil dogovor, da gre na stranišče
Povedati moram, da se zunaj ni nikoli polulala. Občasno se je polulala doma ali v vrtcu. Smo pa obletali neznansko veliko stranišč - nekaj tudi na račun tega, ker ji je to zelo všeč. Z vsemi bundami, šali, nogavicami je to kar zahtevno in utrujajoče početje. Sigurno je bolj prijetno, če je oblačil pol manj. Je občasano tudi izkoriščala (lulat grem, kakat me), ko se ji ni več dalo sedet npr. v restavraciji in smo se sprehajali od stranišča do mize user posted image . Smo vzeli v zakup, čeprav nam to pošteno kravžlja živčke.

Moje mnenje je, da ko otrok pokaže pripravljenost, mu moraš sledit, pa najsi bo zunaj zima pri -10 ali pa 40 st. Ko smo enkrat dali pleničko stran, smo jo dali za vedno. Imela je sicer hlačke pleničko vendar samo za ponoči, da se je zjutraj lahko sama slekla, ko se je zbudila in šla lulat. Ampak enako dobro si je odpela tudi navadne pleničke. Meoje mnenje je, da so hlačke brez veze oz. da so enako dobre tudi ostale pleničke.

Moja user posted image ima srečo, da ima v vrtcu vzgojiteljice, ki so tudi same naravnane k temu, da je otrok brez pleničk in da jih k temu spodbujajo, se veselijo uspehov in ne delajo drame ob neuspehih. Ko je otrok pripravljen, takrat bo pleničko opustil. Pa če je to pri letu in pol ali pa pri treh letih in pol. V končni fazi so tudi otroci iz Afrike enkrat suhi pa sem prepričana, da tam nihče ne bere knjig o tem. Sem malo zafilozofirala user posted image

LP

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.3.2010 17:23:17   
ledenaa
Ni res,tele pleničke,ki so za nesreče so mokre in otrok čuti da je moker.

(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.3.2010 10:50:05   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: hokejistka

Moje mnenje je, da ko otrok pokaže pripravljenost, mu moraš sledit
, pa najsi bo zunaj zima pri -10 ali pa 40 st. Ko smo enkrat dali pleničko stran, smo jo dali za vedno.

M oja user posted image ima srečo, da ima v vrtcu vzgojiteljice, ki so tudi same naravnane k temu, da je otrok brez pleničk in da jih k temu spodbujajo, se veselijo uspehov in ne delajo drame ob neuspehih. Ko je otrok pripravljen, takrat bo pleničko opustil. Pa če je to pri letu in pol ali pa pri treh letih in pol. V končni fazi so tudi otroci iz Afrike enkrat suhi pa sem prepričana, da tam nihče ne bere knjig o tem. Sem malo zafilozofirala user posted image

Se strinjam!

(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.3.2010 8:03:06   
barni
Mi bomo ravno zaradi zime pocakali na toplejse dneve. Sicer gre za na kahlico, samo ko ji recem, ce bi bila brez plenicke, pa rece ne.

Bi pa imela spodnje hlacke oblecene, to pa. SAmo smo poskusili, pa je vedno povedala da je lulala, ko je bilo ze prepozno.

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
5.3.2010 9:19:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu barni)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?