Splišni
|
Ja, jaz imam čisto podobno izkušnjo, edino na igriščih ni bil problem. Sicer je vedno npr. v vrtsah pred toboganom naprej spuščal, tudi če je kdo tekel iz zadnjega kota igrišča proti toboganu in je bil še 200 m stran, ga je počakal, tako da je res bolj malokrat prišel na vrsto. Tako je bilo pri vseh stvareh na igrišču, ampak otrok je pa ni ravno bal. Na telovadbi je bilo pa isto, kot popisuješ ti. Če sem zraven delala jaz, je delal, če nisme, ni hotel. Se še dobro spomnim, kako sem morala dirjati po telovadnici in biti avtion in se metati po tleh, ko je prišlo ne vem kaj že na vrsto. In to s trioletnimi otroci, edina od staršev. No, saj potem me je minilo, ker je bilo iz ure v uro isto in smo nehali hodit. Tudi moj otrok ne mara sprememb, edino varnega se počuti, če se vse dogaja rutinsko, utečeno, Čim je kakšna mala sprememba, ga vrže. Zakaj je tako, nimam pojma. Mislim, da k temu botruje tudi pomanjkanje samozavesti, ker on je vedno repričan, da določeni stvari ne bo zmogel oziroma dvomi o tem, da jo bo. Zakaj je tako, ne vem. Nikoli ga nihče ni kaj zapostavljal ali kaj, še celo precej hvalili smo ga, ker je pokazala, da to rabi. Pa tudi v tej smeri nismo nič kaj pretiravavali, ker tudi za to vem, da ni dobro. Tako da kaj naj ti rečem ... eni otroci očitno to s seboj prinesejo. So pa na nek način drugačni. Se mi pa zdi, da je zdaj, ko je stra 7 let, že malo bolje. Zdaj bo npr. že 3. sezono hodil na plavanje, ker pri tem sem pa vzrajala, čeprav ni hotel. Predvsem zaradi tega, da se pač navadi menjavati okolje, pa da premaga tisto zadrego, ki jo na začetku ima, pa da se dokaže, ker vem, da je pri tej stvari res dober, da si ima prilođnost zgraditi samozavest. V šoli je bilo na začetku grozno, trajalo je par mesecev, kaj pa vem, kakšnih 6, mogoče, no, na koncu sem mu pa morala dati Daleron, da je lahko šel v šolo, ker je bil na meji z vročino in nisem vedela, ali naj ga pošljem v šolo ali ne. To je bil tak jok, da je bilo groza. Tako da jaz upam, da bo. Tako pri vas kot pri nas. Mislim,d abo skozi bolje. Pča poskušaj po svojih močeh, kaj preberi o pomanjkanju samozavesti kje, mogoče vprašaj tudi kakšnega pedopsiholoiga, če imaš priložnost.
|