|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   placenta previa totalis
27.11.2005 12:16:55   
karmen23
Lepo pozdravljene! Jst sm nova nosečka na tem forumu, pa sm komaj pogruntala kako pridt gor. Nevem še kako pridt v temo marčice. No če grem zdaj kar k problemu. Prejšnji teden so mi ugotovili, da imam placento previa totalis user posted image , ker sm malo krvavela. Zdaj sm v 24 tednu in morm počivat doma, ležat, nč delat user posted image . Če ima še kakšna podobne težave, naj piše.
Lep dan
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: placenta previa totalis
27.11.2005 12:54:10   
minaja
Jaz sicer nimam diagnoze predležeče posteljice (sicer pa nisem bila pri svojem G že 8 tednov, saj ne smem nikamor s postelje, tako da upam, da je vsaj z mojo posteljico zaenkrat še vse o.k.), bi ti pa rada bila v oporo in te spodbudila, da res le počivaj, če so ti tako rekli. Vem, da je težko, ampak sama ležim že 13. tednov (samo ležim, 24 ur na dan, s postelje pa vstanem le enkrat na dan, ko grem na blato, vse drugo opravim leže:hranjenje, pitje, umivanje, lulanje... (tudi sedim ne na postelji). Sem konec 30. tedna in upam, da pridemo še malo dlje...Bilo pa je zelo hudo v 18.tednu, ko sem otroka brez vednosti, da se kaj dogaja, skorajda izgubila. PO urgentni čudežni cerklaži moram samo ležat, pa še to so mi rekli, da bom najbrž po čudežu prišla le do 27.-28.tedna. Z dobro voljo in resnično samodisciplino se vse da, samo ne bodi površna in ne jemlji stvari z levo roko. Ko sem bila v bolnici je zraven mene ležala mamica, ki je krvavela v 24.tednu in bi morala samo počivati...Pa mi je rekla, da ona ne more ležat, da se malo bolje počuti...in je vstajala... Roditi je šla že drugi dan...Potrudi se, ker se splača. Jaz že drugo nosečnost prav potrpežljivo ležim...vse za zdravje naših pikcev. Doma imam 2 letnega lumpka in je blazno težko, ker ne smem nič, ampak s skupnimi močmi se prebijamo, fantek razume, da mama samo počiva, mož se max. trudi, pomagajo tudi babice in dedki, ker sem povsem nepokretna... Zorganiziraj se, sploh če je to tvoja 1.nosečnost, potem se sploh da, poenostavi življenje, delo počaka, cunjice bova potem nakupovali, samo počivaj...Pa srečno user posted image , Minaja

(odgovor članu karmen23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.11.2005 12:55:19   
Gina
Uf, nič kaj prijetno. Predležeča posteljica je to in ne vem zakaj zraven totalis. Najbrž je čisto zaprla prehod. V tem primeru, kadar je čisto predležeča posteljica, delajo CR, ker je nemogoče normalno rodit. Zaradi tega tudi krvaviš. In v resnici moraš ležat. Jaz sicer tega nisem imela, so pa sumili na to. Zato sem prebrala o tem vse sorte. Ne vem kako je v tvojem primeru, samo v določenih procentih se posteljica s tedni nosečnosti dvigne in gre v normalen položaj.  V primeru kot ga opisuješ ti, pa ne vem. Vsekakor pa lahko vprašaš svojo G, pa lahko vprašaš Pušenjaka na MON, ti bosta strokovnjaka razložila.

(odgovor članu karmen23)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.11.2005 14:15:32   
tinkatonka
Ko sem bila pred kratkim v porodnišnici je poleg mene ležala ena gospa, ki je imela isto diagnozo. Ker je kr ornk krvavela so jo v bolnici obdržali že več kot dva meseca nazaj in mora non-stop samo ležat, kar v bolnici sploh ni težko, kaj drugega tako in tako ni za počet.  No zdaj v kratkem pa bo imela carski rez, ker je bila pridna in pazila nase in donosila otroka. res pazi nase in počivaj kot so ti rekli pri G.!!

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.11.2005 17:01:55   
lijalija
Imela samo diagnozo placenta previa. Od recimo (ne vem točno, bi morala pogledati v knjižico) 24 tedana bila na bolniški do konca. Na srečo nikoli krvavela. Posteljica se mi je med nosečnostjo dvigala in spuščala. Porod se je začel s krvavitvijo. Tri ure so čakali kako se bo "odločila" posteljica, na koncu CR. Se je menda čisto dol ulegla-zakrila ustje. Kar se poroda tiče nisem nič trpela, tudi popadke je zaznal samo aparat-jaz ne user posted image . Je pa res, da sem v bolniški bolj počivala. Bila pa sem ves čas doma , enkrat na teden pa v bolnišnico na pregled. No, kakšna knjiga, revija, čvek po telefonu. Meni ni bilo dolgčas user posted image .Sem bila pa po carskem precej slaba, ampak tudi to gre mimo. Nič se bati, nase pazit, pa bo vse OK.user posted image Stanovanje pa bo že kdo pospravil, če bo, drugače bo pa štala. Lepo nosečnost do konca! user posted image  

Nikoli več ne boste imeli druge priložnosti, da napravite prvi vtis.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.11.2005 19:10:17   
Ines.
No, pa se ti javlja še ena marčevka. Držim pesti da bo vse v redu, da bomo marca skupaj crkljale naše user posted image . Važn, da poslušaš zdravnike in počivaj, počivaj, počivaj. Aha, nas marčevke najdeš pa tule: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=588265.

LP!

(odgovor članu lijalija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.11.2005 13:49:48   
karmen23
Živjo! Hvala za odgovore vsem, res. Ja dons sm bla pr svoji G in mi je rekla, da ker imam placenta previa totalis, bom mogla nujno rodit s CR. V 27 tednu pa morm v porodnišnico, kjer bom dobila neke inekcije za pljučka, da se bodo dojenčku hitreje razvila, če slučajno prej rodim. Zdj morm pa še naprej mirno počivat... Upam da mi bo ratalo donosit zdravegauser posted image
Lep pozdrav

(odgovor članu karmen23)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......