Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: placenta previa-nizko ležeča nosečnost 17.11.2008 20:28:17
|
|
|
|
simonakr
|
Pri placenti previji - nizko ležeči posteljici - je obvezen carski rez ker se drugače otrok ne more roditi - posteljica prekriva celotno maternično ustje. To bi ti mogla G maloveč razložit. dej najbolje da njo/njega vprašaš. Aja še to če kakorkoli zakrvaviš ali pa samo izcedek rjavkaste barve pokliči G. ne čakat!
|
|
|
|
RE: placenta previa-nizko ležeča nosečnost 17.11.2008 22:27:23
|
|
|
|
titi3
|
Placent previ je več vrst, mislim da tri. Delijo pa se glede na to koliko placenta prekriva maternični vrat. Jaz imam placento previo marginalis, kar pomeni, da maternični vrat ni prekrit v celoti. Če je v celoti naredijo 100% carski, drugače pa mislim, da poskušajo kako bo šlo. Zato me je zanimalo, če ima katera kakšno podobno izkušnjo in kako je šel porod. Nevarno je, da se po porodu krvavitev ne zaustavi, ampak ne vem kako pogosto je to in kaj naredijo pri nas.
|
|
RE: placenta previa-nizko ležeča nosečnost 17.11.2008 22:30:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Sicer ne vem kakšno vrsto sem imela placento previo, je pa mala ležala preveč v levo in smo čakali do 32 tedna kaj bo. No, čutila sem njen premik v desno, kar me je zelo zelo bolelo. Komaj sem včasih dihala. Ko pa sem rojevala, se je mala ustavila, jo je bilo potrebno rešit iz trebuha. Se pravi, je šla lepo v desno, ampak preveč, zato se je na kanalu ustavila. Hvala bogu carskega ni bilo potrebno narediti, tega sem se najbolj bala. Mi je pa vse ginekolog lepo razložil že v 16 tednu, ko se je že videlo, da ne bo potekala nosečnost kot bi morala.
|
|
|
|
RE: placenta previa-nizko ležeča nosečnost 17.11.2008 23:38:10
|
|
|
|
Pandica
|
Moja prijateljica ima placento previo in je bila sprejeta v P, ker je začela krvavet pri 31 t. Zdaj bo ostala noter do poroda, je ne spustijo domov, imela pa bo CR.
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?