|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   placenta previa-nizko ležeča nosečnost
17.11.2008 16:54:23   
titi3
Zanima me, če je katera imela to težavo in kako je potem rodila. Zanima me, če je v primeru, da se posteljica nekoliko odmakne od materničnega vrata pred porodom tudi potrebno roditi s carskim rezom.

"A man can be destroyed but not defeated."
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: placenta previa-nizko ležeča nosečnost
17.11.2008 20:28:17   
simonakr
Pri placenti previji - nizko ležeči posteljici - je obvezen carski rez ker se drugače otrok ne more roditi - posteljica prekriva celotno maternično ustje. To bi ti mogla G maloveč razložit. dej najbolje da njo/njega vprašaš. Aja še to če kakorkoli zakrvaviš ali pa samo izcedek rjavkaste barve pokliči G. ne čakat!

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.11.2008 22:27:23   
titi3
Placent previ je več vrst, mislim da tri. Delijo pa se glede na to koliko placenta prekriva maternični vrat. Jaz imam placento previo marginalis, kar pomeni, da maternični vrat ni prekrit v celoti. Če je v celoti naredijo 100% carski, drugače pa mislim, da poskušajo kako bo šlo. Zato me je zanimalo, če ima katera kakšno podobno izkušnjo in kako je šel porod. Nevarno je, da se po porodu krvavitev ne zaustavi, ampak ne vem kako pogosto je to in kaj naredijo pri nas.

(odgovor članu simonakr)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.11.2008 22:30:54   
Anonimen
Sicer ne vem kakšno vrsto sem imela placento previo, je pa mala ležala preveč v levo in smo čakali do 32 tedna kaj bo. No, čutila sem njen premik v desno, kar me je zelo zelo bolelo. Komaj sem včasih dihala. Ko pa sem rojevala, se je mala ustavila, jo je bilo potrebno rešit iz trebuha. Se pravi, je šla lepo v desno, ampak preveč, zato se je na kanalu ustavila.user posted image
Hvala bogu carskega ni bilo potrebno narediti, tega sem se najbolj bala. Mi je pa vse ginekolog lepo razložil že v 16 tednu, ko se je že videlo, da ne bo potekala nosečnost kot bi morala.

(odgovor članu titi3)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
17.11.2008 23:38:10   
Pandica
Moja prijateljica ima placento previo in je bila sprejeta v P, ker je začela krvavet pri 31 t. Zdaj bo ostala noter do poroda, je ne spustijo domov, imela pa bo CR.

SREČA..... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni življenje z ljubeznijo! Ta sreča je moja deklica Zala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.11.2008 8:46:23   
titi3
Jaz sem imela le dvakrat dve mali mali pikici krvi in na srečo nisem resneje krvavela zato mi ni bilo potrebno v bolnišnico. Moram pa se pazit in precej počivat. Sem pa morala mirovat že na začetku in v tem je najbrž razlog, da nisem imela krvavitev. Placenta naj bi se v večini primerov proti koncu nosečnosti vedno bolj premikala stran od materničnega vratu.

Moj ginekolog je v večini primerov premalo "paničen" in mi za vsako stvar reče, da ne bo nič tako hudega, ampak včasih bi res moral bit malo bolj previden. Je pa potem res, da imaš pri porodu tistega porodničarja, ki je pač takrat v službi in on presoja kaj naredit. Če si v taki situaciji, da nimaš popolno previjo se do konca ne ve kako bo potekal porod. Vedno zgleda, da poskusijo najprej po naravni poti. Vsaj takšen občutek sem dobila.

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajal
Zaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?