|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   plačilo vrtca
14.4.2011 19:03:52   
resnavesna07
Oj, a katera ve, ali se pri izračunu plačila vrtca upoštevajo pri premoženjskem stanju samo dohodki ali tudi vrednost nepremičnine, v kateri družina živi, in še kakšne druge nepremičnine oziroma vikenda? Nekaj sem slišala tudi o tem, da za drugega otroka v vrtcu vrtec ne bo več čisto brezplačen. Kako pa je s tem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: plačilo vrtca
14.4.2011 19:11:38   
end1

IZVIRNO SPOROČILO: resnavesna07

Oj, a katera ve, ali se pri izračunu plačila vrtca upoštevajo pri premoženjskem stanju samo dohodki ali tudi vrednost nepremičnine, v kateri družina živi, in še kakšne druge nepremičnine oziroma vikenda? Nekaj sem slišala tudi o tem, da za drugega otroka v vrtcu vrtec ne bo več čisto brezplačen. Kako pa je s tem?

kamor živiš ne, vikend pa ja.

da bodo ukinili neplačljivost za drugega otroka sem brala ja, baje naj bi bila olajšava 50% od plačila za razred, v katerem je drugi otrok.

(odgovor članu resnavesna07)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.4.2011 19:36:02   
K_a_t_i
To o drugem otroku je trenutno v Beli knjigi na vsebino katere pa so do 30.4. možne še pripombe. Kdaj bo to sprejeto mi pa ni uspelo najti. Je pa v predlogu tudi to, da naj bi se zmanjšalo število plačilnih razredov - ker tisti, ki plačujemo 7. ali 8. razred plačujemo baje največ v Evropi kar je absurd. Z drugimi besedami - vrtec bi bil za tiste s povprečnimi in nadpovprečnimi plačami manj (trenutna ekonomska cena za jasli, 8 razred, je cca. 420€).

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.4.2011 9:26:22   
Adelina
Baje naj bi bil drugi otrok ponovno (do)plačljiv začetek naslednjega šolskega leta. To vodstvo vrtcev že ve, vsaj tako je mož zvedel na Svetu staršev.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.4.2011 12:56:48   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: Adelina

Baje naj bi bil drugi otrok ponovno (do)plačljiv začetek naslednjega šolskega leta. To vodstvo vrtcev že ve, vsaj tako je mož zvedel na Svetu staršev.

Škoda, ker se tega ni vedelo ob vpisu (če je res). Morda bi potem imeli vsaj teoretične šanse, da pridemo zraven...

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.4.2011 16:19:03   
domci
user posted image

MOJI CUKERČKI SO ROJENI:
4.5.2006 Domen
5.6.2010 Marjetka
19.4.2012 Tinkara

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.4.2011 16:34:29   
sayuri
Če je tud z vrtcem tko, kot z novimi predlogi o šolstvu, ki so sedaj predstavljeni v Beli knjigi, naj bi bilo to s septembrom 2013

< Sporočilo je popravil sayuri -- 15.4.2011 16:35:06 >

(odgovor članu domci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.4.2011 16:38:57   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: sayuri

Če je tud z vrtcem tko, kot z novimi predlogi o šolstvu, ki so sedaj predstavljeni v Beli knjigi, naj bi bilo to s septembrom 2013

Saj to je ista Bela knjiga user posted image

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.4.2011 13:33:06   
majčica1508
Hm se pravi bom pol za 2 otroka plačevala 800€.....sam imamo pa res cene vrtcev
a to velja za celo slovenijo

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.4.2011 13:37:23   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: majčica1508

Kako si pa to zračunala user posted image

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.4.2011 15:03:18   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Kako si pa to zračunala user posted image

To tudi mene zanima.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.4.2011 16:28:06   
majčica1508
Bolj slabo sem zračunalauser posted image ..........zdaj ga imam 400....A pol naj bi pa za drugega plačevala 50%
od 400€........površno sem prebrala,se oproščamuser posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.4.2011 18:00:33   
sazi

Bolj slabo sem zračunalauser posted image ..........zdaj ga imam 400....A pol naj bi pa za drugega plačevala 50%
od 400€........površno sem prebrala,se oproščamuser posted image

Ja, saj če na hitro pogleaš, res zgleda zelo slabo, ampak take panika pa verjetno ne bo? Po vsej verjetnosti tudi ne boš imela obeh otrok hkrati v jaslih - ali sta tako malo razlike?.
Je pa 400 EUR res veliko. Kje pa je ta vrtec, da toliko pride? Ker res ni fora, če so razlike tako velike. Pri nas (MOL) na noben način ne moreš plačati toliko. Če si občan MOL, pa še toliko manj.

Neposredna povezava do sporočila: 13
20.4.2011 8:54:01   
majčica1508
sazi............v okolici Celja je vrtec.......smo v 8 plačilnem razredu...jaz imam starejšo v 3 skupinici,bo maja 3 leta stara
pa plačujem par € manj,kot je 400........druga bo pa zdaj 25.stara 1 mesec....bo šla pa naslednje  leto septembra v vrtec...
no sem pa dala tudi na občino zdaj to spremembo,da smo 4 in bom videla,če bojo kaj zmanjšali.....Dan,danes vse stane...
sicer je pa tako tok,kot jo oni tam naučijo je jaz doma nebi mogla in,ko vidim kako z veseljem hodi v vrtec in kako je samostojna.....se mi zdi to neprecenljivo

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.4.2011 9:06:24   
sazi

sazi............v okolici Celja je vrtec.......smo v 8 plačilnem razredu...jaz imam starejšo v 3 skupinici,bo maja 3 leta stara
pa plačujem par € manj,kot je 400........druga bo pa zdaj 25.stara 1 mesec....bo šla pa naslednje  leto septembra v vrtec...
no sem pa dala tudi na občino zdaj to spremembo,da smo 4 in bom videla,če bojo kaj zmanjšali.....Dan,danes vse stane...
sicer je pa tako tok,kot jo oni tam naučijo je jaz doma nebi mogla in,ko vidim kako z veseljem hodi v vrtec in kako je samostojna.....se mi zdi to neprecenljivo

Ajej, kakšne cene. K sreči nekatere občine še dodatno sofinancirajo - ampak tega itak noben ne vidi. Želim, da vam kaj zmanjšajo zdaj, ko ste 4-je.

Se pa strinjam, da bi bilo fajn, če bi država za vse prispevala več. Ampak kot je že ena pisala (ne vem ali na tej ali kateri drugi temi) - ali imamo kapitalizem ali socialno državo ali nekaj vmes - težko je potegniti pravo mejo, všeč pa nikoli ne bo vsem.

Neposredna povezava do sporočila: 15
22.4.2011 21:41:01   
petra36
Ja te cene vrteca so res smešne,moj brat ima za dva otroka 600eur.To je pa že kar nekaj ,se vam ne zdi?

Mamica sinov Nika in Matteota

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.4.2011 5:51:25   
end1

IZVIRNO SPOROČILO: petra36

Ja te cene vrteca so res smešne,moj brat ima za dva otroka 600eur.To je pa že kar nekaj ,se vam ne zdi?

drugi je zaenkrat brezplačen, za enega dat 600eurov pa v javnem vrtcu skoraj ni možno.

(odgovor članu petra36)
Neposredna povezava do sporočila: 17
27.4.2011 23:32:22   
krokar
Ah ene mal pretiravate!! Na netu si utipkajte cenik vrtcev in je vse razvidno. Od državnih vrtcev nobeden ne presega 500 evrov (jasli)! In če si v najvišjem plačilnem razredu, plačaš 80 % in to ne more bit 600 evr. No v privat varstvu je pa vse možno, ampak to je že druga pesem...

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.5.2011 13:00:39   
Marčevka2010
Pri nas (Logatec) je polna cena za jasli 433, ampak tudi, če si v 8. razredu plačaš 80 %, to je potem 347 €. Za višjo starost pa je osnovna cena 328, 8. razred pride 262 €. Sicer je odvisno od občine, ampak 400 se mi zdi veliko, tudi, če si 8. razred.
So pa cene visoke, to je res.
Mi bomo po moje v 7. razred padli.

Škoda, da za drugega ne bo več zastonj, res se trudijo za nataliteto. user posted image

(odgovor članu krokar)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?