jooly
|
Jaz sem imela malega v privat predvsem zato, ker sem šla marca v službo, v vrtec pa so novince jemali šele septembra. Torej, spomladi, leta 2003 (kako čas leti ) sem plačevala gospe 40.000 na mesec. Takrat ne misliš na denar - samo da bo malček zadovoljen, da ne bo pretežkih uvajanj. Jaz sem šla pogledat tja medtem, ko so bili otroci v varstvu. Takrat najbolje vidiš, koliko igrač ima, kakšna je " igralnica", ali imajo kaj vrta pri hiši, pozanimaj se, ali jim sama kuha, ali hodijo kaj na sprehode, koliko je sploh otrok v vartsvu - če jih je preveč ni dobro, se jim nikakor ne more posvetit, če jih je premalo ali celo nič, tudi nekaj ne štima ... ko boš tam, se ti bo porodilo tisoč vprašanj, ne skrbi. Če gospe ne poznaš, poskušaj pridet v stik s kakšno mamico, in čist informativno vprašaj, kako se ji zdi - eno dobro priporočilo ti bo sigurno pustilo dober vtis. Kar se tiče plačila med boleznijo ti bo povedala sama, nam je takrat če se prav spomnim odbila 500 sit po dnevu, če nas iz kakršnihkoli razlogov ni bilo. Je pa dejstvo: privat varstva so (v večini) SAMO varstva, program dela, ki ga otrok v svojem razvoju nujno potrebuje, se prične v vrtcu. Jaz sem odločno ZA, da mora vsak otrok v vrtec - razlika je seveda v starosti. Želim ti, da se bo tvoj pikec (pikica) dobro počutil-a, medtem ko bo mami služila dinarčke.
|