Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: plačevanje prostovoljnega pokojninskega z... 15.2.2012 14:52:13
|
|
|
|
katarincatinca77
|
Pa še to, ali ti pokojninska doba pri upokojitvi sploh kaj koristi, če pa nišam tekom let dovolj delovne dobe. Se bojim, da mečem denar v črno luknjo.
|
|
|
|
RE: plačevanje prostovoljnega pokojninskega z... 16.2.2012 16:36:02
|
|
|
|
amii
|
Glede na to da imaš le 3 leta delovne dobe, si verjetno zeeeloo mlada in si v tvojem primeru ne bi belila glave s pokojninsko dobo in starostjo. Bolje bi bilo ta znesek vezati na banko, bi imela ti osebno čez 40 let več od tega (glede na situacijo, pa ta denar zagotovo sedaj krvavo potrebujete). To je sicer moje osebno mnenje, za javno dobro pa je sigurno fajn, da polniš pokojninsko blagajno :) Zdravstveno zavarovanje pa si le plačuj, če si ga ne moreš urediti kako drugače. Odločiti se moraš sama, razmisli pa kolikšna je verjetnost da boš dočakala starost za upokojitev in koliko bo takrat višina pokojnine. So izračuni ki kažejo, da bomo "ta mladi" imeli pokojnino v višini (če) 30% od osnove .
|
|
RE: plačevanje prostovoljnega pokojninskega z... 17.2.2012 12:20:14
|
|
|
|
Brbs
|
IZVIRNO SPOROČILO: amii Bolje bi bilo ta znesek vezati na banko, bi imela ti osebno čez 40 let več od tega (glede na situacijo, pa ta denar zagotovo sedaj krvavo potrebujete). TO JE RES So izračuni ki kažejo, da bomo "ta mladi" imeli pokojnino v višini (če) 30% od osnove . TO PA JE LARIFARI, NOBEN NE MORE TEGA IZRAČUNAT KAJ BO ČEZ 30 LET. sPLOH ČE SE BO ZAKONODAJA VMES ŠE X-KRAT SPREMENILA.
|
|
|
|
RE: plačevanje prostovoljnega pokojninskega z... 20.2.2012 10:34:16
|
|
|
|
petea
|
Brbs, izračunati se ne da, praksa pa kaže, da se z vsako spremembo zakonodaje stvari samo še poslabšajo za večino populacije.
|
|
|
|
RE: plačevanje prostovoljnega pokojninskega z... 20.2.2012 13:16:49
|
|
|
|
Brbs
|
Ja, ampak ne moreš pa kar rečt, da bo 30%. Lahko da bo 40 ali pa 50 in to je velika razlika.
|
|
|
|
RE: plačevanje prostovoljnega pokojninskega z... 20.2.2012 18:01:38
|
|
|
|
petea
|
Brbs, sem šla malo raziskovat dosegljive podatke, je kar zanimivo branje, ki ne predvideva nič dobrega za našo prihodnost oz. življenje v naši starosti raziskavo, kjer se pojavlja podatek o 30 %, pa je pod naslovom Dolgoročna vzdržnost 1. pokojninskega stebra ter pomen 2. in 3. stebra leta 2006 opravil Inštitut za ekonomska raziskovanja še povezava na eno izmed spletnih strani o tej temi
< Sporočilo je popravil petea -- 20.2.2012 18:10:16 >
|
|
|
|
RE: plačevanje prostovoljnega pokojninskega z... 22.2.2012 16:06:38
|
|
|
|
amii
|
Brbs, ne zmeraj vsega vzeti dobesedno. Želela sem povedati, da mi mladi ne bomo mogli živeti od pokojnine, ki jo poznamo v današnji obliki, ne glede na to kolikšen bo dejansko odstotek. Žal.........
|
|
RE: plačevanje prostovoljnega pokojninskega z... 23.2.2012 11:05:44
|
|
|
|
Poka
|
Ne bi si nikoli plačevala. Ne dam tem mafijcem nič. Delam pa sama na tem, da mi ne bo treba živet o dte pokojnine, no saj niti ne bi mogla... Je pa hudo težko kaj veliko prišparat, midva sva dva z dobrimi plačami, pa bolj malo. Nekako gledam na nepremičnino kot na naložbo, ker je bila zelo pametno grajena in je vrednost precej višja kto je bilo vloženega. Ena investicija je še firma. Pa šparam še denar, da uresničim še eno podjetniško zamisel.
|
|
|
|
RE: plačevanje prostovoljnega pokojninskega z... 23.2.2012 11:12:51
|
|
|
|
amii
|
Evo, to je tudi moje mišljenje in tako tudi jaz poskušam najti pot kako do pokoja kaj več ustvariti, da se bo dalo od tega v starosti preživeti. Teh 58€ raje porabi za svojo družino, ali jih sama kam naloži oz. šparaj, boš ti imela več od tega
|
|
RE: plačevanje prostovoljnega pokojninskega z... 23.2.2012 12:00:45
|
|
|
|
ČebelicaMaja
|
Glede na to, kako mačehovsko delajo z državnim premoženjem in kako upravljajo državne sklade, jaz ne bi več plačevala... tudi jaz sem ustavila svoje dodatno pokojninsko zavarovanje. Res jim ne zaupam več...
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?