Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: pitje vode med rojevanjem 10.11.2009 8:33:22
|
|
|
|
Petka09
|
No, take info sem tudi jaz dobila, ko sem bla še nosečka. Vendar sem večino 1. porodne dobe preživela v P (celo noč, preden se je drug dan začelo zares) in sem popadke predihavala s kozarci vode . Še sama babica mi je prinesla kozarec, v sobi pa je itak bil umivalnik in mi je rekla, naj počasi lepo pijem, vendar naj se ne nalivam. Tako požirek po požirek vsake tolk, ko mi je zapasalo. Nič mi ni prepovedala pitja, tko da ne vem.
|
|
|
|
RE: pitje vode med rojevanjem 10.11.2009 8:33:36
|
|
|
|
zmajaz
|
Ves čas, kar si v porodni sobi, ti pustijo v najboljšem primeru tu in tam narediti po en požirek vode, bolj kot ne toliko, da si malo usta ovlažiš.
|
|
|
|
RE: pitje vode med rojevanjem 10.11.2009 8:36:16
|
|
|
|
mateyka
|
mo moje ti morajo dovolit - na švedskem ti celo turijo vodo, tudi hrano, če hočeš. sem pa slišala, da pri nas baje nekje ne dajo za pit, kar je men srednjeveška metoda mučenja - mogoče da se njim ni treba ubadat še s tvojim lulanjem zraven? ker drugače mi ni jasno zakaj ne (pa ne mi gorovrt o nekih varnostnih ukrepih za CR, ker ga tudi na švedskem delajo pa zato lahko vse pijejo, tako da..)?
|
|
|
|
RE: pitje vode med rojevanjem 10.11.2009 8:40:01
|
|
|
|
Petka09
|
Ja, mateyka, zarad morebitnih zapletov in operacije (CR) ne dajejo za pit, ker takrat moraš biti tešč. V 1. porodni dobi pa ni panike, takrat lahko piješ, samo seveda ne preveč. No, sej pol ko je pa že pritiskanje v porodni sobi oz. pripravljanje na finalni del pa tut dobiš kak požirek, toliko da se osvežiš.
|
|
|
|
RE: pitje vode med rojevanjem 10.11.2009 8:43:00
|
|
|
|
bskrle
|
Ne dajo, so pa dali nekaj pit možu in sem pila tisto.
|
|
RE: pitje vode med rojevanjem 10.11.2009 8:45:56
|
|
|
|
veronikab
|
Meni pitje nihče ni branil, še spodbujali so me - seveda po požirkih, ne pa nalivanje.
|
|
RE: pitje vode med rojevanjem 10.11.2009 8:48:15
|
|
|
|
tažana
|
meni so prinesli vodo pa nisem nič posebej prosila zanjo . res da se nisem nalivala z njo. Sem pa preventivno rekla, da me lulat, da sem spraznila mehur. pa ni nihče kompliciral
|
|
|
|
RE: pitje vode med rojevanjem 10.11.2009 8:51:55
|
|
|
|
Anonimen
|
mene je cakala v porodni plastenka vode in kozarcek(1,5l). in sem pila po svoji volji.
|
|
|
|
RE: pitje vode med rojevanjem 10.11.2009 10:22:49
|
|
|
|
kristinaj
|
prvič je bila sestra z mano in mi niti na pamet ni prišlo da bi popila požirek vode, na to še pomislila nisem,samo da bi hitro minilo... še močenje ustnic sem odklonila ker mi je šlo na živce..... v drugo je šlo pa tako na hitro da ni bilo časa... mi je pa obakrat pobralo apetit preden se je zares začelo....
|
|
RE: pitje vode med rojevanjem 10.11.2009 10:51:33
|
|
|
|
Anonimen
|
Smešno ... nama so pa takoj v LJ po prihodu v porodno postregli vsakemu s kozarcem vode in sva se še prav smejala temu, kao če sva falila porodno in prišla v gostilno . Za hrano mi je pa loggično, da ti je ne dajo, ker če se kaj zakomplicira, morš bit za operacijo tešč.
|
|
|
|
RE: pitje vode med rojevanjem 10.11.2009 11:23:44
|
|
|
|
RAKICA2007
|
Jaz sem v porodni, po uri popadkov postala takoooo lačna da bi pojedla vola in pol ker mi niso pustili jesti sem dobila kozarček vode... popila požrek in nato nič več, me je nasitilo. ko pa sem rodila pa so mi prinesli že kar v porodno piškote in kos kruha - seveda se tudi dotaknila nisem dokler nisem prišla na oddelek in ugotovila da je do večerje še dolgaaaa, sem ravno zamudila kosilo tako da, ja če rečeš ti dajo tudi kakšen kozarček vode, ampak za močenje ustnic in ne za nalivanje
|
|
|
|
RE: pitje vode med rojevanjem 10.11.2009 11:28:41
|
|
|
|
claud
|
Men je sestra prinesla za pit, seveda pijes po pozirkih da nimas cist suha usta....in to dokler se ne zacne akcija....med potiskanjem meni niti na kraj pameti ni prslo da sm kaj zejna...ni blo casa, niti obcutka...
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 10.11.2009 11:34:42
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: pitje vode med rojevanjem 10.11.2009 12:01:59
|
|
|
|
bučkabb
|
jaz sem pa prišla v porodno in sem bla žejna ko sto hudičev, sem prosla za vodo in sem jo tud dobila, sem jo ves čas poroda, ki je trajal slabo uro pila po požirkih in so mi jo skoz dajal, pa pol v 3 urnem počitku v porodni sem jo skoz pila, tak da sem jo vse skupi mende tam spila kr blizu litra. mi je blo pa zelo vroče, tak da sem se potila tud na polno. pa pol na oddelku sem bla še kr žejna tak da sem spila ogromno čaja. mi ni noben nič kompliciro, lulat sem pa šla šele 7 ur po porodu.
|
|
|
|
RE: pitje vode med rojevanjem 10.11.2009 12:05:22
|
|
|
|
nia5
|
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09 Ja, mateyka, zarad morebitnih zapletov in operacije (CR) ne dajejo za pit, ker takrat moraš biti tešč. V 1. porodni dobi pa ni panike, takrat lahko piješ, samo seveda ne preveč. No, sej pol ko je pa že pritiskanje v porodni sobi oz. pripravljanje na finalni del pa tut dobiš kak požirek, toliko da se osvežiš. Ja, tako je bilo tudi meni rečeno, tako da mi je lahko le ustnice vlažil, čeprav sem bila taaaakooo žejna
|
|
RE: pitje vode med rojevanjem 10.11.2009 14:02:11
|
|
|
|
Anonimen
|
v postojni ti prinesejo steklenico vode in 2 korarčka v porodno, tako da se s partnerjem lahko cel čas nazdravja na prihajajočega .
|
|
|
|
RE: pitje vode med rojevanjem 10.11.2009 15:33:04
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: nia5 IZVIRNO SPOROČILO: Petka09 Ja, mateyka, zarad morebitnih zapletov in operacije (CR) ne dajejo za pit, ker takrat moraš biti tešč. V 1. porodni dobi pa ni panike, takrat lahko piješ, samo seveda ne preveč. No, sej pol ko je pa že pritiskanje v porodni sobi oz. pripravljanje na finalni del pa tut dobiš kak požirek, toliko da se osvežiš. Ja, tako je bilo tudi meni rečeno, tako da mi je lahko le ustnice vlažil, čeprav sem bila taaaakooo žejna glejte punce, to je en sistem izpred 10ih let. švedska ima veliko bolj razvito zdravstvo (sploh porodničastvo) in sem lahko pila in jedla po volji. pa tudi delajo CRje, če je potrebno. tako da meni ne morjo zgornjih zgodbic prodajat.. da ne govorim npr. o difoltnem rezanju presredka pri vakumu v sloveniji brrr..
< Sporočilo je popravil mateyka -- 10.11.2009 15:35:53 >
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 10.11.2009 15:45:48
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: pitje vode med rojevanjem 10.11.2009 15:53:04
|
|
|
|
manna
|
Vodo so mi dovolili le majhen požirkec ampak meni do majhnega požirkca sploh ni blo, jaz sem hotla tri deci (po možnosti kokakole) al pa nič. Glede hrane pa morm rečt da sem bila fuuuul lačna ker sem imela tako dogo časa popadke, da sem bla vmes že čist zaspana, zmatrana, sestradana, žejna,..pa nisem smela nič jest in pit. Tako da mateyka, bi mi prav pasalo malo švedkega načina, po hrani bi morda imela sploh še kaj moči, tako pa sem imela po vseh tistih urah popadkov nazadnje CR Na sploh se mi zdi da pri nas pri porodih kar sami vse nardijo, brez da bi porodnico sploh vprašali kaj in to ni prav.
|
|
|
|
RE: pitje vode med rojevanjem 10.11.2009 18:04:20
|
|
|
|
bellamia
|
dovoljeno mi je bilo piti po požirkih med samim porodom, saj so se mi od predihavanja popadkov usta čist izsušila, po porodu sem bla pa tako lačna da bi vola snedla. zdaj si bom vzela s seboj kakšno energijsko ploščico....
|
|
|
|
RE: pitje vode med rojevanjem 10.11.2009 18:46:50
|
|
|
|
TIBIDABO
|
v Nm porodnišnici, kjer sem rodila, so mi dovolili piti vodo ves porod, med 1. in 2.porodno dobo.Ker sem prišla v porodnišnico zjutraj okoli 5h, sem doma pojedla samo eno banano, sem bila že kmalu okoli 7h fino lačna. zavedala sem se, da bo težak finiš, če me bo lahkota zdelala, pa še tako sem bolj drobne postave, tudi le 7kil sm se zredila, zato mi je babica naštimala glukozo.HB me je kr dobro k sebi spravila za finiš. vse skupaj pa je trajalo dobrih 5 ur.
|
|
|
|
RE: pitje vode med rojevanjem 10.11.2009 19:57:11
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: manna Tako da mateyka, bi mi prav pasalo malo švedkega načina, po hrani bi morda imela sploh še kaj moči, tako pa sem imela po vseh tistih urah popadkov nazadnje CR Na sploh se mi zdi da pri nas pri porodih kar sami vse nardijo, brez da bi porodnico sploh vprašali kaj in to ni prav. ja, saj jaz sem mela isto sceno - bila sem tako zmatrana, da nisem mogla več popadkov dobro hendlat in so midale tak super hranjiv frape s sadjem in jogurtom, samo nisem mela občutka lakote, tako da sta me moj mož in babica dobesedno silila z njim, da bom za zadnji del dovolj močna. gori so zelo ok, sva mela list želja s sabo in so se ful trudili vse upoštevat kar sva napisala. ful the best moram rečt
|
|
|
|
RE: pitje vode med rojevanjem 10.11.2009 20:41:58
|
|
|
|
manna
|
mateyka, ja upam da bom mogoče v drugo imela bolš izkušnjo... ko smo ravno pri tem - a pa ti ni potem ta frape nardil kakšne štale v črevesju..(napenjanje pa to) ?
|
|
|
|
RE: pitje vode med rojevanjem 10.11.2009 20:58:19
|
|
|
|
sazi
|
Mene je bilo tudi tega strah - namreč da mi ne bi pustili piti, saj se večino časa "nalivam" z vodo. 1. babica je tudi imela neke ideje - samo kakšen požirek, pa mož vam lahko moči ustnice... oob izmeni je pa prišla babica, ki mi je prinašala vode kolikor sem je hotela. Edini minus je bil ta, da mi je tako morala tudi prrecej pogosto prinesti nočno posodo, da sem izoraznila mehur- pa spet kozarec...
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?