Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: lenny.8 Ja potrebujem sam "muštr",ker me v prihodnje čaka strokovni izpit za pomočnico vzgojiteljice.Ti,ki si pa prfekt pa verjetn ne rabiš nasvetov a ne? Mislim, da je lepo,če si med seboj pomagamo. Mogoče se moraš pa ti mal zamislt zakaj daješ take odgovore. Sem nova na forumu, pa me je tale odgovor mal šokiral. LP A to name leti? Meni resnično ni jasno, kaj sploh hočeš? KOt prvo, če si delala to šolo, ste morali delati praktične nastope in ste morali že tekom študija narediti dosti priprav. Kako ne veš, kako zgledajo? A veš vsaj kaj naj bi vsebovale? Kot drugo, če delaš strokovni izpit, je bilo vsaj svoje čase tako pri vzgojiteljicah in učiteljicah, da si dobil mentorja, s katerim si najprej naredil par hospitacij in nastopov in potem si moral narediti še se mi zdi da 5 nastopov pred ravnateljem in pomočnico, ker so morali dati mnenje. Na vse skup je mentor napisal mnenje za strokovi izpit. Torej ti je moral pregledat tudi priprave. Kako potem ne bi nekdo, ki gre na strokovnega vedel, kako izgleda priprava, pa to je v bistvu nemogoče?! Pa ne verjamem, da je dandanes kaj zelo dosti drugače. Če pa je, me pa razsvetli, ker da nekoga spustiš na strokovni izpit, pa priprave še videl ni, je pa res malo mimo no. Druga stvar je, če hočeš muštre na splošno od priprav, ker bi si jih shranila za ideje kaj delat, al pa če bi rabila recimo letno pripravo vezano na kurikulum za določeno starostno obdobje. Če hočeš muštre recimo za 1. razred, kar mora vzgojiteljica znat, potem jih dobiš na učiteljska.si (al pa com na koncu, ne vem na pamet), pa tuid na vseh založbah, ki izdajajo del. zvezke in knjige za šolo. Za vrtec pa res ne vem, da bi bil kak poseben portal. Je pa skoraj gotovo kurikulum na spletu in ne vem zakaj ne bi bile tudi kakšne priprave. Mal pobrskaj.
|