Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
peklenske bolečine v križu 10.5.2008 8:33:29
|
|
|
|
jonna
|
Ful sem potrta in moram mal pojamrat. Sem v 35. tednu, še en teden in pol imam do porodniške. Skoz sem se v službi dobro držala, vstrajala sem do konca. Sem se pa tudi porodniške tolk bolj veselila. Še včeraj zvečer sem za tri ure prišla nazaj v službo, da bi še nekaj postorila in ko sem vmes napol sklonjena ene 20 minut visela nad delom, se nisem mogla več zravnat pokonci zaradi bolečin med trtico in križem. In zdaj je vedno slabše, ponoči se nisem mogla zaradi peklenskih bolečin niti premaknit, v nobenem položaju ne morem normalno sedet, ko mi mož pomaga vstat, se premikam z drsajočimi koraki po nekaj centimetrov. Mi gre kar na jok. A zdaj, ko sem dočakala zasluženo porodniško in bi se zadnji mesec končno malo umirila in sprostila, bom pa napol invalid in bom štela boleče minute do poroda? Brez zamere, mogla sem malo napisat, ker sem tko žalostna. Pa ne mi odgovarjat s pikrimi, mi je že tko dost hudo.
|
|
|
|
RE: peklenske bolečine v križu 10.5.2008 9:36:23
|
|
|
|
katee
|
naj te potolažim. Mene je križ začel boleti v 7.mesecu, tako da sem bila 8. mesec na bolniški (delam takšno delo, da ni bilo za zdržat zaradi bolečin, pa tudi nevarno je že bilo, da mi ne bi kakšna žoga v trebuh priletela). Zadnja dva meseca sem se lahko sprehalala samo 30 min na enkrat, potem se pa še premikat nisem mogla. Sem šla na fizioterapijo, kjer so mi pokazali par vaj, ki so resnično pomagale. Pa medenični pas sem nosila, da je medenico skupaj tiščal. Še sedaj po porodu me včasih križ zelo boli. Jaz ti svetujem, da kar pojdi h G, da te pošlje na fizioterapijo. Pa le pogumno naprej!!!
|
|
RE: peklenske bolečine v križu 10.5.2008 10:05:37
|
|
|
|
sayuri
|
NAj te tudi jaz potolažim. Bolečine v križu so se začele okrog 18. tedna in so vedno močnejše. Velikokrat ne morem niti vstat iz kavča, niti se za milimeter premaknit.... Da o nočeh ne govorim. KAdar je mož doma, me masira, pa je malce boljše. DRugače pa tudi jaz potočim solzice, saj so bolečine včasih hudo neznosne. Sem v 28.tednu in verjamem, da bom tudi to premagala in čimdlje nosila svoja dva . Samo, da je z njima vse ok. Jaz bom že potrpela.
|
|
|
|
RE: peklenske bolečine v križu 10.5.2008 22:07:05
|
|
|
|
Naja30
|
Križ boli hudo, ja. In zadnji mesec je najhujši. Začnejo se vse kosti raztegovat, plod pritiska na križ. Brez skrbi, zato pa si 1 mesec prej na porodniški, da boš počivala.
|
|
|
|
RE: peklenske bolečine v križu 11.5.2008 18:53:10
|
|
|
|
TiaSara
|
Jonna - morda pa ne bo tako hudo. Mene je tudi enkrat močno zagrabilo, da sem komaj stal, pa kje potem popustilo in sem bila do konca zelo mobilna. Držim pesti, da bo tudi pri tebi tako - sem tudi sama delala do konca in vem kako se na koncu komaj čaka tisti mesec, ko se lahko posvetiš sama sebi.
|
|
|
|
RE: peklenske bolečine v križu 12.5.2008 8:07:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Jonna naj te potolažim, mene je bolel križ v 5. in 7. mesecu. Zdaj, v 8. mesecu pa je kot da mi ga je kdo zamenjal - ne boli prav nič več. Bilo je tako hudo, da nisem mogla do wc-ja priti naprej ampak sem šla ritensko!? Za daljše proge ne nosim več visokih pet (8-10 cm), križ vsak dan masiram s Perskindol Active gel-om (no ne jaz - mož) in razgibavala sem v bazenu enkrat na teden, zdaj ko ne boli več pa hodim v hribe vsaj tri-krat na teden po dve uri. Pri meni je šlo za lego otročka v trebuhu. Mali je tiščal na živec in posledično sem bila na pol ohromljena od križa in naprej v desno nogo. Na silo se ne da popraviti, bo potreben kakšen teden ali dva, da prideš k sebi Moj mi je rekel, sprejmi bolečino kot prijateljico Saj, ko pojma nima kako hudičevo boli! Drži se
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?