pelin
|
Če povem po pravici, me kaj takega niti ne preseneti preveč....to mislim zaradi tega, ker je glede zaposlovanja kadra v vrtcu s strani vodstva takšna anarhija in mučke, da človeka nič več ne preseneti...V vrtcu se žal zadnje čase znajdejo vse mogoči kalibri, ki se pač prav pišejo in pridejo do službe brez ustrezne izobrazbe, preverjanja ali poskusnega dela....In tako imaš kar naenkrat lahko sodelavko, ki sploh ne zna Slovensko ( pa ima čez otročke, ki so v tisti fazi razvoja, ko naj bi na govornem področju najbolj napredovali), ali pa kakšno z metrskimi dolgimi nohti, ki mimogrede pri previjanju ali oblačenju popraska otroka, ali tako,ki vse družinske skrivnosti , ki jih otročki v otroški naivnosti povedo, veselo razlaga pri kavici v sosednjem kafiču...ali pa nekoga, ki so mu všeč nagi malčki in vidi vrtec kot raj za te zadeve... Niti pod razno niso samo fantje in moški v tem poklicu negativci...poznam kar nekaj moških pedagoških kadrov in lahko rečem, da je v vrtcu res luštno z njimi delati. V bistvu je to zaposlovanjem vzgojiteljev zadnja leta kar nekakšen modni trend, ker so tile fantje tudi med otroci zelo dobrodošli in priljubljeni. Jaz nimam čez nobenega slabe pripombe...Tale tip, ki je počel takšne svinjarije, je pač eden izmed sprevrženih packov, ki se prav tako pojavljajo tudi v ženski obliki. Žal je še vedno v vrtcih veliko več ženskega kadra in s tem tudi veliko negativk tega spola, ki se tako in drugače neustrezno vedejo...Tu govorim o različnem psihičnem in fizičnem nasilju nad otroki, ki ga niti pod razno ne bi smelo biti. O tem ne bi zgubljala besed, ker je vse to naravnost kriminalno. Posebej zato, ker se vodstvo vedno na koncu izgovarja, da niso o zadevi nič vedeli, čeprav jih na to nemalokrat opozarjajo starši in celo delavci....Naj enostavneje je reči, da z zadevo niso bili seznanjeni in si fino umiti roke. Zame so takoj za tem packom vsega krivi v tem vrtcu, kjer je vse to izvajal...Krivi so, ker ga niso dovolj preverili, krivi so, ker ne znajo zaščititi otrok pred takimi sprevrženci in ne nazadnje so krivi, ker lažejo, da o zadevah niso nič vedeli.Zakaj so ga pa potem po treh letih dali stran...Pa kao tako so bili zadovoljni z njim...Če bi bila jaz eden izmed staršev otrok, ki jih je slikaril, tožim tale vrtec tako zelo, da se kar bliska...Kaj se pravi biti tako šlampast pri zaposlovanju delavcev, ki pazijo na moj največji zaklad...mojega otroka...!! Takšni nemoralneži in zraven takšno nekorektno vodstvo meče slabo luč na vse zaposlene v vrtcu, tudi na tiste, ki so res pravi vzgojitelji s srcem in dušo, pa naj bodo fantje ali dekleta...
|