Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: pediatrinja odsvetovala toplice 5.3.2008 15:15:28
|
|
|
|
TANJA78
|
Jaz sem bila od 11. - 14.02, tavečji ima 2,5 leti, tamanjši pa je 27.02. dopolnil 6 mesecev. Meni je pedjatrinja svetovala terme in sneg, ker je tamali non-stop prehlajen. Svetovala pa mi je po dopolnjenem 4 mesecu starosti.
|
|
|
|
RE: pediatrinja odsvetovala toplice 5.3.2008 15:21:28
|
|
|
|
PIAF
|
Tanja78, zdaj si me malo pomirila. Pa sta se dosti kopala s tamanjšim?
|
|
|
|
RE: pediatrinja odsvetovala toplice 5.3.2008 15:24:39
|
|
|
|
Lunc_a
|
kar daj otroka kopat,boš videla da bo užival
|
|
|
|
RE: pediatrinja odsvetovala toplice 5.3.2008 15:30:15
|
|
|
|
TANJA78
|
Dvakrat dnevno smo šli v bazen, tavečji itak ni hotel iz njega, tamalega pa sem dala dobro pol ure v bazen, pol pa na dojko in spat v voziček. Full je užival. V bazenu sem ga imela oblečenega v bodi in pleničko, da mu ni bilo hladno, ko sva prišla iz vode.
|
|
|
|
RE: pediatrinja odsvetovala toplice 5.3.2008 15:30:40
|
|
|
|
Volga
|
Pa saj toplice res niso za tako majhne dojenčke. Po eni strani jim hitite brisati rokce, ker jih sosed pač malo požgečka, po drugi strani pa namakate v bazenski vodi, polni urina, sline, klora, odmrle človeške kože, skratka sranja.
|
|
|
|
RE: pediatrinja odsvetovala toplice 5.3.2008 16:24:45
|
|
|
|
little angel
|
jaz sem zadnic vidla v termah dojencico staro 2 meseca pa je ful uzivala v vodi. po moje ni panike, jaz bi sla.
|
|
|
|
RE: pediatrinja odsvetovala toplice 5.3.2008 16:39:16
|
|
|
|
ajna12
|
Se strinjam z Volgo. Delam v zdravstvu in srečujem veliko ljudi, ki so se okužili v bazenih. Je pa tvoja stvar, če imaš rezervirano boš verjetno šla in boste uživali .
|
|
|
|
RE: pediatrinja odsvetovala toplice 5.3.2008 16:49:50
|
|
|
|
marjetka
|
Mi smo bili z našo pri 7 mesecih in pri 11, pa je mala ful uživala, res pa je da smo vedno mel potem nasledni dan probleme, enkrat močno rdeča rit in pike po telesu, drugič smo pa virozo domov prinesli, tko da smo se jim do nadaljnega odpovedali, je pa tudi nam toplice pediatrinja odsvetovala, lp
|
|
|
|
RE: pediatrinja odsvetovala toplice 5.3.2008 16:54:03
|
|
|
|
Volga
|
tko da smo se jim do nadaljnega odpovedali, je pa tudi nam toplice pediatrinja odsvetovala, No, torej jih ni kar tako
|
|
|
|
RE: pediatrinja odsvetovala toplice 5.3.2008 16:55:26
|
|
|
|
Bonnie_RR
|
Js že nasplošno nisem navdušena nad toplicami, odkar je pa mali (ko smo šli enkrat in edinkrat na bazen) pri 1 letu dobil v bazenu eno bakterijo, sem pa še bolj proti. Sploh s tako majhnim dojenčkom ne bi šla v toplice. Če bi imela pa že rezervirano, ga pa ne bi kopala v tisti vodi. Lp
|
|
RE: pediatrinja odsvetovala toplice 5.3.2008 17:12:49
|
|
|
|
ThinkPink
|
Pa saj toplice res niso za tako majhne dojenčke. Po eni strani jim hitite brisati rokce, ker jih sosed pač malo požgečka, po drugi strani pa namakate v bazenski vodi, polni urina, sline, klora, odmrle človeške kože, skratka sranja. Se strinjam. Eni sicer pravijo, da potem mali takooo uživajo v vodi... saj naj uživajo, ampak doma v kadi, kjer je voda čista. Moja tudi ful uživa v vodi pri kopanju doma, v toplice jo bom pa peljala krepko po 1. letu.
|
|
|
|
RE: pediatrinja odsvetovala toplice 5.3.2008 17:22:22
|
|
|
|
LINA31
|
Žal se moram strinjat s tistimi, ki so proti. Žal res lahko zelo hitro pride do urinoinfekta. Mi smo že taki primer
|
|
|
|
RE: pediatrinja odsvetovala toplice 5.3.2008 18:05:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Po eni strani jim hitite brisati rokce, ker jih sosed pač malo požgečka, po drugi strani pa namakate v bazenski vodi, polni urina, sline, klora, odmrle človeške kože, skratka sranja. Nam je svetovala oz. razlozila enako. Priporočila je edino plavanje za dojencke na dif-u. Glede na to, da ima puncka morje v blizini, tako nismo hiteli se v toplice.
|
|
|
|
RE: pediatrinja odsvetovala toplice 5.3.2008 18:08:51
|
|
|
|
lahkonocka
|
Tudi jaz se strinjam s tistimi, ki so proti kopanju dojenčkov v toplicah. Pedijatri že vedo, zakaj odsvetujejo kopanje tako majhnih otrok v bazenih. Jaz svojega otroka ne bi izpostavljala možnim okužbam. Bi pa verjetno vseeno odšla v toplice, samo najmlajšega ne bi kopala v javnih bazenih.
|
|
|
|
RE: pediatrinja odsvetovala toplice 5.3.2008 18:49:11
|
|
|
|
Naja30
|
Sem ful proti bazenom, svojega otroka (sploh pa tako malega) ne bi dala v bazen. Pred leti sem staknila glivice v enih termah in od takrat mi ni. Na srečo živimo na morju, tako da imamo vode dovolj in nam ni treba na bazene hodit.
|
|
|
|
RE: pediatrinja odsvetovala toplice 5.3.2008 20:41:11
|
|
|
|
Anja O.
|
Nekatere ste pač srečnice in imate morje pri skledi . Tako da vam ni potrebno misliti kako bi vaš otrok užival v vodi. Se pa ne čudim da potem, ko pri enem letu ali več otroka prvič pelješ na morje ali v bazen nima pojma kam je prišel in se ustraši in joče. Moja izkušnja je taka: Pri 6 mesecih smo se vpisali na "plavalni" tečaj PA NE NA DIF-U ampak na bazenu v Celju (Golovec) in morem povedati da že sedaj vsako soboto 3 mesece hodimo in tamala dva ful uživata. Mislim da če imajo te tečaje narejene prav za dojenčke potem morajo tudi vodo prilagoditi kt temu primerno In še tole glede toplic, vedno kadar le imamo čas se gremo kopat z dvojčkoma v Ptujske tolice, kjer je zelo mirno in zeloooooo ČISTO, tako da uživata 100 na uro. Tako da PIAF če bo tvoj staknil v toplicah kakšno bakterijo to sigurno ne bo zaradi tega ker si zdej ti peljala v toplice, ampak bi jo potemtakem lahko staknila tudi ti ki nisi . Upam da boste neizmerno uživali, še bolj pa tvoj . P.S. Kupi si fredov obroč za dojenčke je ful dober in praktičen, če ga še seveda nimaš. Čao
|
|
RE: pediatrinja odsvetovala toplice 5.3.2008 21:26:21
|
|
|
|
december06
|
Mi smo bli konec januarja v toplicah ko je še rotavirus razsajal in ostale okužbe. S tega vidika nam je tudi P odstvetovala toplice, bolj zaradi zadrževanja v zaprtem prostoru z veliko ljudmi. Pa smo bli stari dobre 4,5 m. No, pa smo vseeno šli. Mali je užival. Z njim smo bili v bazenu 1x na dan, prvo po 10 min, nato 15, in nako po 20 min. Po kopanju, smo bili še kar nekaj časa na bazenu, da se je ohladil.... vsaj pol ure. Ga toplo oblekli in odšli v apartma. Če pa ste v hotelu, pa tolk boljš. Imej s seboj bombažno kapico, za vsak slučaj mu jo natakni, da prideš do sobe. Ker so prepihi. Lepo se imejte in ne se preveč obremenjevat s tem kaj bi lahko bilo, saj potem nikamor ne pridemo. Pač malo bolj pazi, da niste preveč v gužvi in seveda potem tudi umit. Mi smo se kar tuširali, ker banjice pa res nismo nosili s seboj. Sicer pa boš kmalu ugotovila, če vašemu dojenčku ne bo ustrezalo kopanje, se pač ne bo. Ampak vseeno se boste imeli lepo.
|
|
|
|
RE: pediatrinja odsvetovala toplice 5.3.2008 21:51:49
|
|
|
|
Naja30
|
Anja, verjemi da smo ponosni in srečni, da imamo morje pri skledi! Se strinjam, da če je organiziran tečaj za dojenčke, da je voda očiščena. Vsaj tukaj pri nas je bilo tako, da je bil tečaj ob četrtkih, ko so zjutraj vodo menjali.
|
|
|
|
RE: pediatrinja odsvetovala toplice 5.3.2008 21:58:59
|
|
|
|
Nenya
|
Jaz moje (6,5 mesecev) ne bi peljala v tisto vlago, klice ipd. Naj še tako uživa v vodi. Ni vredno tveganja. Pa nimam morja pred vrati, ji je trenutno čist dovolj njena banja.
|
|
|
|
RE: pediatrinja odsvetovala toplice 6.3.2008 8:20:47
|
|
|
|
Bonnie_RR
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anja O. Se pa ne čudim da potem, ko pri enem letu ali več otroka prvič pelješ na morje ali v bazen nima pojma kam je prišel in se ustraši in joče. To pa je kozlarija no... Mi sploh nimamo takšnih izkušenj. Pa tud ne poznam nobenega otroka, ki bi se zaradi tega bal vode ali kaj podobnega... IZVIRNO SPOROČILO: Anja O. Tako da PIAF če bo tvoj staknil v toplicah kakšno bakterijo to sigurno ne bo zaradi tega ker si zdej ti peljala v toplice, ampak bi jo potemtakem lahko staknila tudi ti ki nisi . No, otroci so pa malo bolj občutljivi od nas, se ti ne zdi? Pa še to: med kopanjem v toplicah in organizirano vadbo za dojenčke je razlika. Tu je govora o kopanju v toplicah... Lp
< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 6.3.2008 8:28:01 >
|
|
RE: pediatrinja odsvetovala toplice 6.3.2008 13:40:22
|
|
|
|
Anja O.
|
Se zelo strinjam s tabo!!!!
|
|
RE: pediatrinja odsvetovala toplice 6.3.2008 13:45:50
|
|
|
|
Dadi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anja O. Pri 6 mesecih smo se vpisali na "plavalni" tečaj PA NE NA DIF-U ampak na bazenu v Celju (Golovec) in morem povedati da že sedaj vsako soboto 3 mesece hodimo in tamala dva ful uživata. Mislim da če imajo te tečaje narejene prav za dojenčke potem morajo tudi vodo prilagoditi kt temu primerno Ja tako je...voda mora iti pri organizirani vadbi za dojenčke neoporečna, temperaturno prilagojena, ravno tako tudi ozračje. Glih diplomo s tega delam tko da , ti jih mirno pelji plavat... Toplice so pa drugo...
< Sporočilo je popravil Dadi -- 6.3.2008 13:46:18 >
|
|
RE: pediatrinja odsvetovala toplice 6.3.2008 13:53:52
|
|
|
|
sazi
|
Pri organiziranem plavanju za dojenčke so temperatura, voda in čistoča temu primerni - in se ne more primerjat s kopanjem v toplicah. Marsikatera voda v toplicah je neprimerna za dojenčke že samo zaradi svoje sestave!!! Tudi temperatura je pomembna. Največji problem so pa ostali kopalci, ki so nosilci mnogo virusov, ki v taki vlagi prav lepo najdejo nove gostitelje. In mi starši, ne zbolimo kar tako, ker imamo imunski sistem že izdelan, dojenček pri 4ih mesecih ga pa nima in je veliiiiiiko bolj dovzeten. Pa kar se tiče joka otrok, ki "prvič" vidijo vodo pa tole: moj sinko je neizmerno užival v kopanju za dojenčke, kamor je hodil od 7. pa do 11. meseca. Tudi potem je bil še kdaj v vodi, ampak pri letu in pol je pa na morju vseeno jokal in nad vodo ni bil navdušen - vsaj prvi dan ne, potem se je pa počasi navadil.
|
|
|
|
RE: pediatrinja odsvetovala toplice 6.3.2008 13:54:50
|
|
|
|
suzanamai
|
Pa saj toplice res niso za tako majhne dojenčke. Po eni strani jim hitite brisati rokce, ker jih sosed pač malo požgečka, po drugi strani pa namakate v bazenski vodi, polni urina, sline, klora, odmrle človeške kože, skratka sranja. Se strinjam, bolje ne bi mogla povedati. Moj starejši je prvič iz bazena prinesel gljivice po lasiču, drugič pa herpes, ki se je razširil po celem telesu. Mislim da je to zadosten razlog, tako da moja družina ne bo več bazenčkala.
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?