katka11
|
OJ! mi imamo tud bartonickovo in kljub temu da se mors ornk koncentrirat, da jo dobro in vse razumes smo zaenkrat kar zadovoljni z njo. res je da prav velikokrat se nismo bili pri njej ker so kar naprej neka nadomescanja. se je pa zadnjic kar izkazala. sva sla z malim k zdravniku, ker je imel ze cetrti dan vrocino, u bistvu nic tko hudga (prve dva dni tja do 38,0 pol pa zvecer kaksno vec, ni pa prislo do 38,5), pa mal je pokasljeval. jaz sem bla tisti dan se v sluzbi, pazila sta ga pa babi in dedi. bil je cist normalen, zivahen,mel pa je 38,2 vrocine. pa sem rekla pejmo k zdravnici, pa se jutri naimamo varstva pa bom kar jaz na bolniski, k ni na sihtu nobene guzve, zakaj pa ne (ceprav s slabo vestjo) no in pridemo mi tja, ga poslusa, mu zmeri saturacijo kisika (odstotek kisika v krvi) pa je blo ze mal panike. no pol je moral vdihavati ventulin. po tem je rekla naj gremo za 20 min se v cakalnico, pol bomo pa vidli kako in kaj. v cakalnici je zacel tamau ful kaslat. pol k smo prsli se enkrat notr mu je se enkrat zmerla kisik in pol takoj poklicala na urgenco, da naj pripravijo resilca . jain tko sva se odpeljala v lj, na infekcijsko kliniko z kisikovo masko na ustih. no tam smo opravili kup preiskav in so naju lepo zadrzali. dobival je inhalacije beruduala (po moje) cistili smo mu noska z neomejenimi kolicinami FR, moral je pocivati (kot, da je ) skratka tam sva bila tri dni pol so naju odpustili. zdravnik tam ob sprejemu je rekel, da hvala bogu, da nas je poslala zdravnica z resilcem, saj tkole z gorenjske vcasih starsi po eni uri voznje pridejo v bolnico z napol mrtvim otrokom . skratka diagnoza je bronhitis obstr. adenovirosis. bartonickova se je torej izkazala, vam pa polagam na srce, da ce otrok kaslja bodite pozorne, ce slucajno zelo hitro diha, ce tezko diha, s trebuhom diha oz, ce se mu luknjica , saj veste, tista na vratu, pod adamovim jabolkom, zelo vdira, brz k zdravniku, da ne bo zelozelo pozno, pa tud ce je otrok zivahen in zgleda vse ok lep dan
|