Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: pca črpalka_ultiva_porodne_bolečine 23.7.2007 14:13:36
|
|
|
|
Anonimen
|
kje pa to izvajajo?
|
|
|
|
RE: pca črpalka_ultiva_porodne_bolečine 23.7.2007 14:16:06
|
|
|
|
*lenc@*
|
Jaz vem za ms in kranj.
|
|
|
|
RE: pca črpalka_ultiva_porodne_bolečine 23.7.2007 15:45:01
|
|
|
|
Ninica
|
jaz vem za eno, ki je rodila z to črpalko v MS. Rodila je prvič, tako da ni vedela kaj je porod, razen na koncu, ko je seveda morala potiskati in nekaj popadkov predihati brez tega analgetika . Pa baje, da z to črpalko sam porod gre hitreje.
|
|
RE: pca črpalka_ultiva_porodne_bolečine 23.7.2007 16:04:57
|
|
|
|
tikka
|
Slabost te metode je, da pride protibolečinsko sredstvo v kri in s tem tudi do otroka, ki je lahko posledično bolj zaspan. Je pa razpolovna doba tega zdravila zelo kratka, tako da se v krvi tudi hitro razgradi. EA učinka na otročka nima, saj se oblivajo samo živci v epiduralnem prostoru v hrbtenjači. Toliko sem si zapomnila v materinski šoli v Kranju, ko so nam predstavili te metode, ne poznam pa nobene, ki bi rodila z ultivo. Jaz sem z EA in je bilo super. Aja, pa za ultivo ne rabiš biti odprt vsaj 2 cm, kar je pogoj za EA.
|
|
|
|
RE: pca črpalka_ultiva_porodne_bolečine 23.7.2007 16:33:39
|
|
|
|
*tajda*
|
Jst sem dogovorjena za ultivo v kranju septembra moraš biti pa odprt 4cm-tako je meni razložila anestezistka.Tudi pred koncem poroda ustavijo črpalko zato da otrok pride "čist" ven.Bom poročala septembra
|
|
|
|
RE: pca črpalka_ultiva_porodne_bolečine 24.7.2007 8:10:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Slabost te metode je, da pride protibolečinsko sredstvo v kri in s tem tudi do otroka, ki je lahko posledično bolj zaspan No meni so pa na razgovoru rekli, da je ta rok tako kratek, da sploh ne pride do otročka, se hitro razgradi. Tako, da... Bomo videli, čez par dni.
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?