|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   patološke spremembe
19.2.2007 10:58:01   
modrooka
Punce pozdravljene!

Obračam se na vas, potem, ko sem preko iskalnika že iskala odgovor na svoje vprašanje, pa ga nisem našla.
Pred mesecem dni sem imela drugi odvzem brisa, potem ko mi je prejšnji pokazal: patološke spremembe, atipične ploščate celice. Sedaj sem dobila ponovno poziv za pregled po 6 mesecih.
Vse tiste, ki ste pisale o tem, omenjate nek PAP II in PAP III, jaz tega izraza nisem nikjer zasledila, niti mi ga ginekolog ni omenil.
Kaj je torej pri meni? Če sem iz vaših zapisov prav razumela, naj bi bil PAP III bolj nevaren kot PAP II. Kakšna je razlika?
Z možem sva na poletje nameravala začeti delati na drugem dojenčku, sedaj pa sem zmedena. Naslednji pregled naj bi prišel julija. Kaj narediti? Počakati na ponoven odvzem brisa? Kaj se zgodi, če ti v nosečnosti ugotovijo, da so celice postale rakave???

Rabim kak odgovor, sem zmedena, ginekolog pa je na dopustu do naslednjega tedna...

Hvala že vnaprej za kakršenkoli odgovor!

Lep dan!
   RE: patološke spremembe
19.2.2007 11:32:13   
ribica.

Cao!

nimam točno tega odgovora, ki ga hočeš, povem ti lahko le mojo izkušnjo. Ko sem drugič zanosila, mi je tudi moja G na prvem pregledu rekla, da bris ni vredu, ampak, da to na nosečnost samo ne vpliva. In tudi ni. Po porodu , na prvem pregledu, mi je pa še enkrta vzela bris. Zopet ni bil vredu, sem imela neko vnetje in takrat se ne pokaže pravo stanje. Na ponovnem pregledu čez en mesec, pa je hvalabogu blo ok. Če ne, bi morala priti ponovno čez pol leta.

Seveda pa ne vem zdaj točno kako je bilo stanje pri meni, kar se tiče teh strokovnih terminov PAP I in PAP II, ker teh izrazov moja G ni uporabljala. Vedno je govorila le o "spremenjenih celicah". Mogoče PAP III ima kaj vpliva na nosečnost? Tega ne vem.

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.2.2007 7:18:13   
modrooka
Ribica hvala za informacije... user posted image

Če ima še katera kakšne, bom zelo hvaležna!

Lep dan!

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.2.2007 8:00:18   
mala
Jest sem imela pred prvo nosečnostjo 2x PAPII nato pa PAPI in ni vplivalo na nobeno nosečnost..vem le to, da če imaš PAPI je v redu, če imaš PAPII je slabše in te morajo kontrolirat PAPIIIje še slabši...in tako naprej...s kontrolo nehajo, ko imaš 2x za povrstjo PAPI-je pa nekaj v zvezi z rakom na materničnem vratuuser posted image ne vem čist točno sem že pozabila...

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.2.2007 8:55:31   
stunfek
Hojla. Večja je številka za besedico PAP, bolj so celice spremenjene. Pri PAP IV ti ponavadi delajo konizacijo...iz materničnega vratu postrgajo celice. Za analizo pa tudi, da jih odstranijo. Jaz sem imela dvakrat PAPIII pred nosečnostjo in me je G hotel pravzaprav že operirati, pa sem zanosila in me seveda ni. Na nosečnost to nič ne vpliva. Po nosečnosti pa sem imela spet normalen PAP :)). Če te ne pokličejo nazaj se ne sekiraj ker katerakoli ima tako slab bris, da je treba ukrepati jo pokličejo kar po telefonu ali pošljejo po pošti. Ne sekiraj se!

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.2.2007 9:16:30   
modrooka
Kakšen PAP imam ne vem, ker mi nobeden ni povedal.

Čez 6 mesecev imam ponoven odvzem brisa. Ena kolegica mi je rekla, da imam verjetno PAP II, ker bi me drugače klicali takoj nazaj.

Zanima me samo nekaj: če jaz do naslednjega brisa zanosim in mi pri naslednjem odvzemu brisa ugotovi, da je nujno operirati (da se recimo zadeva ful poslabša - to je res moj najbolj črn scenarij), kaj potem? Verjetno te ne morejo operirati, če si noseč?
user posted image ...

Stunfek, hvala za spodbudne besede. Upam, da se tudi pri meni izteče tako, kot se je pri tebi. user posted image
Tudi tebi mala hvala za opisano izkušnjo! user posted image

Lep dan!

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.2.2007 9:58:00   
mala
Ja verjetno si imela papII-ker te takrat kontrolirajo na 6mesecev-mislim pa da je težko da bi v tako kratkem času imela papIV ali več tko da ne se sekirat vidva kar delajta nauser posted image

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.2.2007 10:04:03   
modrooka
Mala, hvala še enkrat za spodbudne besede! In še enkrat čestitke za novo nosečnost!!!user posted image user posted image

Javim, ko bo pri nas kaj novega na tem področju! user posted image

Lep dan!

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.2.2007 10:21:04   
DaisyE
Če te na PAP naročijo čez pol leta, ni nobene panike. Jaz sem mela PAP II ne vem koliko let, tako da sem nonstop visela na pol leta pri ginekologu. To ni nič, če je kaj hudega, te takoj pokličejo. Če dovolj hitro ugotovijo, da se je stanje poslabšalo (kar ugotovijo, če te na pol leta naročajo) ti naredijo odščip?, konizacijo? neki takega kar v ordinaciji, pa je pol mir, če bi bilo še slabše morš pa na operacijo (se mi zdi). Lahko na test PAP vplivajo tudi vnetja, oz. imaš slabši rezultat zaradi vnetij. Ali je tvoj PAP II ali III ti verjetno niso povedali zato, ker so sedaj spremenili izraze, mislim, da so zdaj A, B in C, tako mi je vsaj povedala moja ginekologinja. Drugače je pa šele PAP V pomenil raka se mi zdi. PAP II ima cela horda žensk, kar boš zdaj, ko se pogovarjaš o tem, hitro ugotovila. Glede naraščaja je pa meni pred davnimi leti ginekolog rekel naslednje: "Če se vam bo PAP zelo poslabšal, vam svetujemo, da zanosite. V času nosečnosti se vam stanje ne bo slabšalo, po porodu, pa mi opravimo poseg." Koliko je to res ali ne, ne vem, vem pa da je to točno tako rekel, ker sem bila takrat stara šele ene 16 let in sem po pregledu prišla domov čisto uničena, ker sem mislila, da bom mogla kar zanosit...user posted image  Tako da kar BREZ SKRBI, pa čimprejšnji user posted image .

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.2.2007 10:25:50   
modrooka
DaisyE, HVALA!!! user posted image user posted image user posted image

Lep dan!

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.2.2007 11:00:05   
mala
hvala modrookauser posted image upam da bom tudi jest tebi kmalu čestitala zauser posted image user posted image ,veliko sreče!user posted image

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.2.2007 15:10:23   
mima1

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?