DaisyE
|
Če te na PAP naročijo čez pol leta, ni nobene panike. Jaz sem mela PAP II ne vem koliko let, tako da sem nonstop visela na pol leta pri ginekologu. To ni nič, če je kaj hudega, te takoj pokličejo. Če dovolj hitro ugotovijo, da se je stanje poslabšalo (kar ugotovijo, če te na pol leta naročajo) ti naredijo odščip?, konizacijo? neki takega kar v ordinaciji, pa je pol mir, če bi bilo še slabše morš pa na operacijo (se mi zdi). Lahko na test PAP vplivajo tudi vnetja, oz. imaš slabši rezultat zaradi vnetij. Ali je tvoj PAP II ali III ti verjetno niso povedali zato, ker so sedaj spremenili izraze, mislim, da so zdaj A, B in C, tako mi je vsaj povedala moja ginekologinja. Drugače je pa šele PAP V pomenil raka se mi zdi. PAP II ima cela horda žensk, kar boš zdaj, ko se pogovarjaš o tem, hitro ugotovila. Glede naraščaja je pa meni pred davnimi leti ginekolog rekel naslednje: "Če se vam bo PAP zelo poslabšal, vam svetujemo, da zanosite. V času nosečnosti se vam stanje ne bo slabšalo, po porodu, pa mi opravimo poseg." Koliko je to res ali ne, ne vem, vem pa da je to točno tako rekel, ker sem bila takrat stara šele ene 16 let in sem po pregledu prišla domov čisto uničena, ker sem mislila, da bom mogla kar zanosit... Tako da kar BREZ SKRBI, pa čimprejšnji .
|