|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pas v avtu
30.8.2006 21:57:17   
lucika
vsaki dan se sprasujem, ali je potrebno v nosecnosti biti v avtomobilu privezan. sama se, me pa vedno bolj tisci, pa zdi se mi, da ce bi me zategnil, bi bil busi malo bogi. se eksra potrudim, in si ga dam ciiisto dol, pa mi vseeno ni udobno. vem da se dobijo neke mehke zadevice za cez, ampak ce te sluicajno cukne, menda ni vazno, ce mas malo gobe cez, kaj mislite...boli sigurno....

saj vem, da je za varnost treba skrbet, ampak vedno bolj se mi zdi, da bi bila bolj varna odvezana:)

ve katera, kaj bi rekli policaji?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pas v avtu
30.8.2006 22:00:17   
šnucika
Včasih baje,da user posted image  ni bilo treba pasu v avtu....
Jaz sem se med user posted image  isto spraševala...sem pa na srečo bušija nosila do konca zelo visoko in me pas spodaj ni motil.

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pas v avtu
30.8.2006 22:04:38   
ona
Kar se tiče varnosti,je najbolje,da si privezana,če te pa tišči,si raje nabavi eno tako ščipalko,ki jo daš na pas zgoraj in malo popustiš,da ne preveč zategne pas.Upam,da me razumeš,to daš tam kjer pride pas ven zgoraj v avtu.Ma sem raazložila,auser posted image
Kar se tiče policajev-jaz v prvi nosečnosti nisem mogla bit zvezana tam zadnji mesec in so me enkrat ustavili in sem jim lepo povedala,da me tišči,pa niso nič komplicirali,verjetno je odvisno od policajev,lahko se najde kateri,ki mu boš morala plačat kazenuser posted image
V drugi nosečnosti sem pa uporabljala to sponko oz. ščipalko in ni bilo problemauser posted image

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pas v avtu
30.8.2006 22:04:56   
Anonimen
absolutno morš bit pripeta če maš le kej sebe a svojga nerojenga otroka rada. pas si mal zrahljaj pa čimnižje ga daj pa bo. če te vidi policaj al pa js nepripeto te bova oba gor pa dol po nagi riti!!!

(odgovor članu šnucika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pas v avtu
30.8.2006 22:07:09   
Gina
Greš na petrol, rečeš da ti dajo tisti delček, ki se ga namontira na pas, da ti drži pas v določenem položaju, da ni zategnjen - ne vem kako se reče, ampak bodo vedeli - in ti ga tvoj gor da, ali pa kar sama, ker je simpl.

A veš, če bi ti kdaj doživela, kaj pomeni, da se nekdo zaleti vate samo 30km/h, ti na kraj pameti ne bi prišlo se kdaj usest za volan nepripeta. Pri 20km/h boš letela skozi okno!!!! Kaj bo s tabo takrat? Kaj bo z otrokom? Če si pripeta, boš ti sigurno živa, otrok pa najbolj verjetno tudi. Če ne boš pripeta, je teh možnosti veliiiiiiko manj. Veš, pas rešuje življenja pri majhnih hitrostih. Pri velikih te tudi pas ne reši. Se pravi, če si npr. na avtocesti pripet ali ne, ni toliko razlike, kot če si pripeta na navadni mestni cesti. Še enkrat : če nisi pripet letiš skozi okno - brez debate je temu tako. A boš reskirala, ker ti ni udobno? Jaz nisem, pa mi je bilo tudi zelo neprijetno in tiščalo me je. Ampak tisti zgoraj omenjeni priklop iz petrola pomaga.

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pas v avtu
30.8.2006 22:36:45   
babylove
Privezana, pa če še ne vem kako tišči!!!

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
30.8.2006 23:34:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pas v avtu
31.8.2006 9:36:36   
martinuška
Meni je prijateljica, ki je bila noseča pred mano, dala en nasvet, ki se ga držim že od nekje četrtega meseca nosečnosti (sedaj sem v osmem mesecu): priklopiš varnostni pas, ko še ne sediš, nato se usedeš ter daš čez sebe samo tisti del pasu, ki je diagonalen. Tako imaš na sebi samo ta diagonalen del pasu, ki te seveda ne tišči in je nad trebuhom, spodnji del pa je pod tabo (na njem v bistvu sediš). Tako s spodnjim delom pasu nisi pripasan.

Meni je ta varianta še najbolj všeč, ker me spodnji del pasu,  ki ti gre čez trebuh, preveč tišči in moti. Na ta način, kot sem zgoraj opisala, pa imaš vsaj delno zaščito.

Meni je sicer ta prijateljica rekla, da se tako mora pripenjati, če si noseča, ker da v primeru nesreče lahko drugače pride do poškodbe ploda, če si pripasana tudi s spodnjim prečnim delom pasu. Vendar ne vem, če je to res ali ne. Jaz se tako pripasam zaradi tega, ker mi je boljši način.


(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pas v avtu
31.8.2006 10:50:11   
LUNA06
Kot sem jaz seznanjena ni potrebno biti privezan, baje policaji tolerirajo.

Mi je pa ušeč tvoja ideja martinuška, bom poizkusla.

(odgovor članu martinuška)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pas v avtu
31.8.2006 12:59:22   
karolina*
Kopiram odgovor dr. Pušenjaka. Punce ne se hecat in privežite se vedno tako kot je to potrebno in ne samo delno, saj lahko z neprivezovanjem ali delnim privezovanjem naredite več škode kot če ste privezane- sebi in plodu.

Avtor: Stanko Pušenjak  user posted image  
Datum:   12-06-06 08:54

Spoštovani,

tudi v nosečnsoti se varnostni pas v avtomobilu pripenja tako kot običajno. Zgornji del VP se pri temn namesti preko rame in med dojkami, spodnji pa pri nosečnici pod trebuhom, Funkcija VP je namreč preprečiti udarec ob armsturno ploščo v primeru čelnega trka, prav tako naj bi preprečil padec iz vozila pri pvevračanju vozila. Pretirana skrb za plod in s tem namenom "neprivezovanje" ali nepravilno preivezovanje lahko vodi hude poškodbe nosečnice, kar potem tudi plodu popolnoma nič ne koristi. Prvi zakon varnosti ploda je varnost nosečnice, če pri tem slučajno vseeno pride do poškodbe ploda, je to višja sila, ki ji ni mogoče uteči.


(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: pas v avtu
31.8.2006 14:02:51   
Anonimen
Po mojih izkusnjah lahko namesto uradne 'spone' od Petrola uporabis tudi (mocnejsi) klincek za obesanje perila. Se ohlapno zapnes, potem pa na vrh (tam pri vratih) na pas pripnes klincek, da pasu ne more zategnit nazaj. V primeru nesrece se pas obnasa povsem obicajno, prepreci, da bi odletela skozi okno, med voznjo samo te pa nic ne ovira. Jaz imam vedno tiste prave 'krokodilcek' klincke, ki so precej mocni.

(odgovor članu karolina*)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: pas v avtu
31.8.2006 20:00:23   
lelaval
Jaz nisem reskirala in sem se raje pripasala. Poskusi pa Martinuškino idejo - se mi ne zdi slaba.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: pas v avtu
5.9.2006 10:47:58   
supermami
Pa kaj je z vami ženske? A boste tudi svojega otroka pustile odpetega, če bo jamral, da ga tišči, da mu ne paše, da ne more skakat po avtu??? Za varnost svojih otrok skrbimo že v nosečnosti in ne šele takrat, ko se nam rodijo!
Tista varianta pripenjanja z diagonalo pasu...katastrofa. Sploh veste kakšna je funkcija pasu? Da nas održi v sedežu v primeru nesreče!

Zakaj sem tako besna na vse, ki imate take ali podobne ideje? Ker sem imela sama nesrečo v kateri bi se lahko poškodovala jaz in moj otrok, če ne bi bila pripeta. Pri hitrosti 40 km/h sem se zaletela v avto pred mano 1 teden pred porodom. Pa ni bilo z otrokom nič narobe! Kvečjemu bi se jaz lahko "naslonila" na volan in stisnila otroka v trebuhu.

Zakaj je tako težko malo potrpeti za varnost? Tudi mene malo tišči, pa si bom raje nabavila zadevico, ki bo pridržala pas, kot pa da ne bi bila pripeta.

Uporabite možgane, zakoni niso napisani brezveze (vsaj ti za varnost v prometu ne).

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: pas v avtu
5.9.2006 13:39:07   
lucika
ok, no, ne bit tolk napadalne. samo vprasam! in ,JA, sem privezana.

(odgovor članu supermami)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: pas v avtu
5.9.2006 13:44:08   
darjatimci
ve katera, kaj bi rekli policaji?
.
Meni je napisal listek za kazen.Nič se ne tolerira, ne bom rekla,da ni odvisno od policaja.
Res je neprijetno biti privezana,ampak pravila so pač pravila.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...




Samozadovoljevanje
binyy

Ali se samozadovoljujete?

da, z roko (65%)

da, z umetnim penisom (9%)

ne (24%)

ne znam (2%)


Število vseh glasov: 238

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!