pika09
|
Ko sem prebrala spodnji naslov teme, sem se spomnila teksta, ki sem ga napisala pred nekaj leti, po katastrofalni vezi na katero bi najraje pozabila, saj me je precej zaznamovala. Od takrat je 6 let, zaljubiti se ne znam, veze v katere vstopam, pa so že v začetku obsojene na propad... Seveda je težava v meni.. Po eni strani se želim neke normalne veze, po drugi pa vztrajno bežim od nje.. Skratka moje življenje je ena sama zmeda... Tekst je prebralo le nekaj mojih prijateljic, sedaj pa sem se odločila, da ga delim tudi z vami.. Me prav zanima vaše mnenje.. »Končno svobodna« …Sem si rekla, ko sem po skoraj pet let trajajoči zvezi, ki naj bi bila partnerska, pa je bila vse kaj drugega. Drži, da za noben razpad zveze ni kriv samo eden in temu ne bom oporekala. Priznam svoj del krivde. Ko sem pri osemindvajsetih ob jokajočem dojenčku vsa izmučena sedla na kavč in se vprašala ».. ali je to TO?… Takšno naj bi bilo življenje?« sem vedela, da moram narediti nekaj drastičnega, sicer bom propadla na pragu najlepših let. Preprosto sem spakirala mojo dojenčico in odšla. Bila sem praktično na cesti. Brez vsega. Spet na začetku. In nikoli mi ni bilo žal. Niti za trenutek. Takrat se je dokončno porušil svet romantičnih pričakovanj in moško nrav sem pričela dojemati povsem racionalno. Vseeno ostajam optimistka in še vedno upam, da se motim. Mogoče se kje pa vendarle še sprehajajo svetle izjeme. Moški so dokaz, da evolucija še ni končana Kaj se dogaja v moških možganih, ko se ženska odloči in končno reče: »Dost mam!« Takrat postane obnašanje moških samcev živ dokaz zato, da evolucija še ni končana. Končno bi se nam lahko zahvalili, da smo jim pomagale z dreves in postavile na noge ampak oni kaj tako zahtevnega kot je projekt »reči hvala« pač ne zmorejo. In s tem se moramo sprijazniti. Seveda jim tega ne moremo zamerit saj v svoji omejenosti na fizičen obstoj kakšnega kompleksnega razmišljanja tako ali tako niso sposobni. Zanje se vse začne in konča pri podobi v ogledalu in tem kako na njih kot velike, jaz temu pravim »provajderje« in pokončne samce gleda okolica. In v tej njihovi omejenosti je naša prednost, drage dame. Naučiti se je moramo izkoristiti. Zgodovinsko in biološko je dokazano, da ženske funkcioniramo na višjem duhovnem nivoju, zato bi morale na tem več narediti, ne pa da izgubljamo čas pri gospodinjskih opravilih, za katere nam tako ni nihče hvaležen. Naše orodje so možgani in z njimi lahko dosežemo vse. Z moškimi se namreč da manipulirati, samo pravo orodje v roke, drage dame. Ali kot so pravile že naše babice; moškim ni pametno oporekati, ideje jim projecirajte, kot da so njihove in uspeh je zagotovljen. Kdo mislite je imel stoletja najmočnejši vpliv na vladarje in diktatorje? Ženske! In še to v veliki večini primerov ljubice. Tako ostaja še dandanes, medtem ko žene pridno trpijo svoje možičke, jim perejo, likajo, kuhajo in so nenazadnje voljne, ko se poveljniki vrnejo z bojnega polja v domačo posteljo. Oni pa vedno starejši so, bolj vztrajni so pri testiranju svojega libida in potence v posteljah vedno mlajših ljubic. Kmalu še to ugasne in glej ga zlomka – hvala bogu za viagro!! Stran s predsodki, oni jih nimajo Zato, drage moje ne dajte se. Izkoristite svoje prednosti. Tudi, če ste se že odločile s svojimi plemenci vztrajati še nekaj časa potegnite iz tega kar največ. Nikar pa ne pozabite nase. Uživajte in to brez predsodkov. Kdaj ste nazadnje čutile metuljčke v trebuhu ob pogledu in dotiku moškega, ki ve kako se stvari streže? Zakaj bi se prikrajšale za užitke, za katere smo rojene, zato da bi zadostile normam, ki so jih moški ustvarili po svojih željah? Življenje je eno in to zelo kratko. Končno smo na tem planetu dve vrsti človeških bitij. Ena je sposobna živeti samostojno druga pač ne. In zato je čas, da postavimo svojo ceno. Žal lahko velikokrat slišimo «po poroki se je tako zapustila« in obratno » po ločitvi je zacvetela…« in po možnosti dobila mladega ljubimca, kateremu pere, lika in kuha mama. Le kaj si lahko ženska še želi? Možgančkanje je odgovor Vprašala sem se že, kako je lahko bitje brez napak, Bog, ustvaril dve tako nekompatibilni bitji kot sta moški in ženska. Odgovor se mi je porajal kot na dlani. Ker je moškega spola! Pa me je prijateljica takoj popravila, da je to bitje brezspolno in ostala sem brez odgovora. Skrajni čas je že, da pozabimo na vcepljene katoliške vrednote, ki vrsti ženskih generacij niso pustile nič drugega kot en kup predsodkov, bolečin in neumnosti s katerimi v tretjem tisočletju nimamo več kaj početi. Hvala bogu je obdobje fizičnih atributov za nami, zato ženske- možgančkanje je odgovor. Oni pa naj le mislijo kakšni frajerji so. Konec koncev najbrž še dolgo ne bodo mogli uiti svoji votlinskosti. Pozdravček vsem na RR
|