sneguljčica
|
IZVIRNO SPOROČILO: gita10 meni se oprosti zdi to malo egoistično. Ampak to je itak problem vseh vas edincov, ki nikakor ne morete preboleti, da imajo starši dva otroka in, da morajo devati dvema in se svet ne vrti samo okoli enega. Jaz imam brata, ki mi pomeni vse na svetu in nikoli nebi dopustila da kdorkoli reče karkoli čez njega in če bi moj mož karkoli rekel čez njega bi se bila sposobna ločit. Gledam pa njegove punce vedno kot bodoče svakinje in se poskušamz njimi razumeti najbolje kolikor se da- saj mi je to pomembno za moj odnos z bratom. Svojo svakinjo sem sprejela kot sestro, njegovo mamo kot mamo, očeta kot očeta in so zame enakovredni od prvega dne z mojo družino. Jaz bi bila na tvojem mestu vesela, da si je partner dober s sestro in če boš malo popustila in dovolila, da postanete prijatelje te bodo tudi oni sprejeli. Mene tudi niso hoteli takoj sprejeti. Nisem bila njihove vere, že prej v zvezi in nihče ni hotel govoriti z mano toda ko so videli kako ljubim svojega moža in, da ljubim vse kar je njegovega ( in definitivno nihče ni bolj njegov kot njegova mama in sestra) so me sprejeli kot hčero in sestro. Meni pa se zdi egoistično tole, kar si ti napisala. Poskusi se vživeti v kožo nekoga drugega. Vsi na žalost nimajo te sreče, da bi jih partnerjevi sorodniki sprejeli. Eno je, če imaš opravka z normalnimi ljudmi, ki vidijo, da si tudi ti v redu in te sprejmejo. Drugo je, če vedno daješ, pa hočejo še več od tebe. In ko jih enkrat zavrneš, ker pač ne zmoreš, se ti maščujejo na tak način, da so grdi do tebe. Takrat ni prav nič, kar narediš, pa če se še kako trudiš okoli njih. Mama in sestra sta še bolj močni, ker živita skupaj. Enkrat se ti vendarle upre in se odločiš, da ne boš več dajal in boš živel svoje življenje. Ampak ta prehod ni tako lahek, ker nekaj časa še vedno boli, ko vidiš njihovo nesprejemanje in celo ignoriranje otroka. Še bolj boli, če partner ne vidi problema in se obnaša kot da ni nič (jaz mislim, da bi se moral prav on truditi, da poveže svojo družino s starši in da skupaj dosežejo eno ravnovesje v odnosih). Konec koncev pa je vnuk ravno tako njihov in si zasluži njihovo pozornost, pa če je mama edinka ali ne.
|