|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   partner pri porodu
31.10.2004 14:45:15   
cat
Pozdravljene vse bodoče nosečke in tiste, ki ste že mamice postale!
Sej vem, da še ne pašem na vaš forum, ker nisem še niti noseča (ali pač, ne vem še)me pa nekaj zanima:)-. Ali so bili partnerji pri vašem porodu zraven oz. tiste ki še boste rodile ali se partner strinja s tem, da je zraven ali ga je strah in si tega preprosto ne želi? Kakšne so vaše izkušnje s tem, ali ti res pomaga, če je zraven ali ste bile kej bolj živčne?
Hvala za odgovore in vsem želim čimlažji porod in uživanje v materinstvu!:muca:
p.s.:Mojga je mal strah, ko sva se o tem pogovarjala, pa sem mu rekla, da ga ne bom silila v to. To mora preprosto začutit9nebesa.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   partner pri porodu
31.10.2004 14:58:59   
Bela
Moj partner je bil z menoj ob porodu in je bil tako navdušen, da česa lepšega še v življenju ni videl!
Moram reči, da sem imela zelo lep porod, prav zaradi tega, ker mi je stal ob strani.
Držal me je za roke, me spodbujal, bil je nasmejan in res dobro razpoložen, tako da me sploh ni bilo strah in vse se je dobro izteklo.

To je enkratna izkušnja ki jo morata doživeti skupaj, kajti nama se je po tem doživetju odnos zelo utrdil in veliko bolj sva se zbližala.

Za partnerja je to zelo pomembna izkušnja, dobi večjo odgovornost, razumevanje in spoštovanje do otroka in partnerice.

No meni je vsekakor pomagalo, poznam pa tudi ženske, ki se niso mogle sprostiti, veliko je odvisno kakšen odnos imata dva, ki sta otroka spočela...če je to to bo gvišno prav prišlo!

Vso srečo vsem mamicam, ki ste v veselem pričakovanju!

LP;)

(odgovor članu cat)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   partner pri porodu
31.10.2004 15:03:20   
MINEJA
Moj mož je sam želel biti poleg in ga nisem silila. želel si je, da bi videl kako pride otrok na svet. Poleg tega mi je žlele stati ob strani, tudi če bi šlo kaj narobe. Ni ga bilo posebej strah krvi ali podobnih stvari, ampak ga je bilo strah, ali bo lahko gledal, kako trpim v bolečinah, on pa mi ne bo mogel kaj dosti pomagati.
Če pa ti povem iz svoje stališča, je bilo dobro, da je bil poleg, ker sem se počutila varno (da nisem bila sama v sobi)in močno, pa še pomgal mi je pri odvajanju (ker ni bilo nebene sestre, da bi mi prinesla kahlo), poskrbel je, da nisem bila žejna, popravljal mi je CTG, ki je neprestano lezel dol, ipd.
Moje mnenje je:PARTNER NaJ BO ZRAVEN!

V kolkor pa sam ne želi, ga ni dobro siliti!!!

:kuza::kuza::kuza:

(odgovor članu cat)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   partner pri porodu
31.10.2004 15:24:56   
Jančika_
Na temle linku je predhodna debata o tem, tudi moj odgovor in odgovor mojega moža.

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=1&id=16779&idk=98

LP

(odgovor članu cat)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   partner pri porodu
31.10.2004 19:24:27   
kimi
Jaz sem rodila prekmalu zato nisem bila v materinski šoli in moj ni smel biti zraven pri porodu. Ampak sem tako vesela da ni bil, če bi bil bi se tako smilila sama sebi da bi bil joj

(odgovor članu cat)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   partner pri porodu
31.10.2004 20:22:26   
Erdbeere
Moj je bil zraven pri porodu in sem zeloooo vesela da je bil, ker drugače ne vem kako bi mu lahko določene stvari razložila ;) je bilo pa zelo pomirjujoče, da je bil, pa tudi veliko je pomagal z masažo hrbta in križa

(odgovor članu cat)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   partner pri porodu
31.10.2004 20:31:38   
Taša
Rodila sem že dvakrat. Enkrat pred skoraj 6 leti in enkrat pred 4 meseci. Moj partner je bil obakrat zraven in bilo nama je zelo lepo. To je bilo eno posebno doživetje zanj. Je pa bilo, tako da ko sem bila prvič noseča ga pač nisem hotela siliti v to, ampak se je sam odločil da bo, če pa bi bilo preveč "hudo" bi pač prej zapustil porodno sobo. Pa ni bilo problemov. Zelo mi je bil v pomoč.
Ko sem bila pa drugič noseča sploh ni bilo govora da ne bi šel, je bilo čisto samoumevno da bo pač šel.....

(odgovor članu cat)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   partner pri porodu
31.10.2004 21:46:51   
Abby
Moj mož je bil z mano pri porodu in to naju je še bolj zbližalo.
Za otroka sva se odločila precej hitro, glede na trajanje razmerja, zato me je seveda skrbelo, kako bo vse to sprejel - ali ga bom še privlačila po vsem tem, kar bo tam videl. Zaradi tega sem se nagibala k temu, da ga pustim doma, vendar sem prepuščala odločitev njemu. On sam je ves čas nekaj okleval in se ni mogel odločiti, po samem porodu pa mi je povedal, da je itak že od samega začetka imel namen iti z mano.
Zdaj sem drugič noseča in se nama zdi precej samo po sebi razumljivo, da bo tudi tokrat šel.
Moram pa tudi pohvaliti njegove nadrejene, ki sicer precej neugodno ravnajo z delavci, takrat pa se je že prej dogovoril, da bo na dan d pač zapustil delovno mesto, kadar bo treba, pa mu niso nič težili.

(odgovor članu cat)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?