|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   partner in alkohol
21.3.2006 13:56:04   
Anonimen
Živjo!

Najprej vse lepo pozdravljam. Moram napisati, da ste prekrasne ženske in da mi je v veselje prebirati vašo pošto.
No, pa naj še jaz nekaj napišem. Ima prečudovitega partnerja, s katerim se že dve leti trudiva dobiti user posted image  - ker so nama povedali da po naravni poti ne bo šlo, sva sedaj na čakalni listi za izventelesno oploditev. Partner lepo skrbi zame, me spoštuje, mi stoji ob strani v dobrem in slabem, vsak dan mi popestri z nečim novim in zaradi njega sem srečna. Ima pa eno slabo lastnost. Ne vem, ali pretiravam in sem smotana jaz, ali pa je res problem. Moj dragi rad pogleda pregloboko v kozarec. Vsak teden je obvezno enkrat kar fajn "vinsko utrujen". Včasih tudi dvakrat. Ker je podjetnik, razumem, da se s poslovnimi partnerji "mora" tudi napiti. Pravijo, da se v gostilnah dela biznis. Tudi jaz sem podjetnica in kar precej kupčij naredim ravno v gostilni, tako da mi deci ali dva refoška nikoli ne uideta user posted image user posted image user posted image . Naj povem, da ko pride domov pijan ko ..... ni nikooooooli nesramen, agresiven,... samo lepo se smeji in se privije k meni v posteljo. V posteljo pride po obveznem bruhanju, včasih prespi kar na stranišču user posted image user posted image user posted image . Napije pa se vedno, ko gre kam s prijatelji ali s kom drugim, tudi v začetku ali sredi tedna. Mene pa to takoooooooooo moti. Najbolj se jezim, ko ga vidim kakšen pride domov - kr zagabi se mi. Oprostite izrazu. Ko ga vprašam, zakaj se je napil, mi odvrne - ja z onim pa onim smo šli na pijačo, pa smo "zafrezali". To se dogaja enkrat do dvakrat na teden. Zdaj sem mu začela očitati, da je alkoholik in da se naj gre zdravit. Saj mi je potem žal za te besede, ampak jaz alkohola ne prenesem. No, ne da ga ne prenesem, naj pije v zmernih količinah. Pri nam doma ni v bližnjem sorodstvu nihče pil in nisem na to navajena. Pri njemu pa pije cela žlahta. Meni se zdi že enkrat na teden pijančevanja preveč! Zakaj ne mora iti v gostilno in si naročiti naprimer kokakolo. Včasih, ko ga vprašam, zakaj se mora napiti vsak dan mi odvrne:" Lubica, če je pa brezalkoholne pijače preveč drage! - in se lepo smeji naprej.
Zelo dobro se razumeva in se imava zelooo rada, ampak mene to res moti.

Prijateljice, povejte mi prosim, sem res tak smotana in mu gnjavim brezveze, ali pa se tudi vam zdi enkrat na teden preveč?

Kako bi bilo vam, če bi bile na mojem mestu?

Želim vam prijeten dan!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: partner in alkohol
21.3.2006 13:58:09   
Anonimen
zame je tvoj mož alkoholik pa nej reče kar hoče! js s takim človekom ne bi mogla živet

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.3.2006 14:00:58   
Anonimen
LARA malce si prehuda.
Anonimna,možu povej da te to moti in da se ti hmm gabi al kako si že ti prej omenila.
če te ima rad oz. če te spoštuje bo nehal s tem.
saj veš v vsaki zvezi je žrtovanje,kompromisi itd.
če ne bo,potem ti pa žal ne morem več pomagat.
jaz vem kako bi naprej naredila,ampak vidva se poznata in sama moraš naredit tisto kar globoko v sebi veš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
21.3.2006 14:05:10   
bskrle
Tole je pa resno.
Poišči pomoč najprej zase (so skupine za svojce alkoholikov), da boš sploh lahko pravilno ravnala, partner pa mora na zdravljenje.

Zagotovo bo potreboval ultimat.
Pogumno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.3.2006 14:08:27   
karinka
Ne vem, meni se zdi to preveč pijače. Mene bi to kar malo skrbelo, in mislim da to njegovo "popivanje" je problem.

Podjetnik gor ali dol, če bo takole zalival posle....ne vem no.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.3.2006 14:10:00   
CatJa
Anonimna, čisto normalno razmišljaš. In naj se še tako hudo sliši, če se ga 'mora' dvakrat na teden napiti tako, da bruha ali celo prespi na stranišču, je nekaj hudo narobe z njim. Še najbolj brezvezen pa je izgovor, da je alkohol cenejši kot brezalkoholne pijače. Očitno je odvisen. Kako iz tega, pa ti bo najboljše svetoval zdravnik oz. za to ustanovljene skupine, kot pravi bskrle.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
21.3.2006 14:13:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
21.3.2006 14:25:38   
dulcinea
To se bo z leti samo še stopnjevalo. Resno se pogovorita. Sploh če nameravata imeti otroke.
Tudi brez alkohola se da sklepati posle.
Jaz bi na tvojem mestu dobro razmislila.

LP, D

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.3.2006 14:47:01   
Nasy
Uf, kako mi je vse to poznanouser posted image
Poskušaj se pogovoriti z njim a takrat, ko je trezen! Ker potem, ko ga ima že toliko pod kapo, je brez pomena vsako kričanje...Noben alkoholik ne bo priznal, da je alkoholik in da rabi zdravljenje! Tega njegov ego ne prenese..on je moški, on bo pa ja vedel in zmogel..sama vidiš, da ni tako..vedno najde izgovor..tvoj ga je našel v tem, da je sok predraguser posted image zakaj potem vsi ne hodijo popivat? To je začaran krog, veš..ti ga imaš rada, on tebe tudi ampak ne more brez alkohola..po moje je to že zasvojenost. Težko bo, po mojem bo res vse huje, kot so ti že punce rekle. Počasi se boš začela tolažiti, ali se paže, da sej ni tako hudo, da so drugi še hujši..ampak pri tem ne glej, če je kdo slabši ampak raje, kdo je boljši!
 Poskusi s pogovorom in mu povej, da se bojiš, povej mu, kaj čutiš do njega in vse to..kako zelo te razumem..a na srečo je to obdobje že za mano.
Srečno in..bodi močna in vztrajna! Vse dobro ti želim!

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.3.2006 14:55:50   
Anonimen
Meni pa se zdi, da tole še ni tako hudo, da bi ga obsojali z alkoholikom. Če bruha, potem to zame pomeni, da ga sploh ne prenese in se ga napije, da ne bo izpal reva pri kolegih in poslovnih partnerjih. Sploh pa se mi ne zdi tako hudo, ker je do tebe pozoren in ni nasilen. Večji problem bi bilo nasilje. Sama sem sicer tudi nasprotnica alkohola oz. vse v mejah normale. Tudi jaz mojemu rečem, zakaj si ne naroči brezalkoholne pijače, pa sploh ne vem kaj mi odgovori, ampak se s tem tako ne obremenjujem. Tudi moj oče je podjetnik in res je, kot pravič, posli se sklenejo v gostilni. Dostikrat, sploh v decemberskem času, je bilo tako, da je kar parkrat na mesec prišel domov v rožicah, mamo je to bolelo, mene tudi, vendar, roko na srce, do nas se ni nikoli in nikdar obnašal nasilno, samo smejal se je in bil enostavno dobre volje. Zame so večji pijanci tisti, ki se skrivajo doma po garažah in pijejo doma in imajo steklenice skrite vsepovsod. Poznam dosti takih "nealkoholikov". V gostilno nikdar ali pa poredko, doma pa udri po šnopsu in ne vem čem še.
Najbolje pa je, da se lepo pogovorita, na lep način, mu poveš da ga ljubiš, čeprav on to ve, da se ti to ne zdi pošteno da se ga nadela in še marsikaj drugega, kar najbolje veš ti sama. Srečno.

(odgovor članu Nasy)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
21.3.2006 15:21:09   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Kako bi bilo vam, če bi bile na mojem mestu?

A misliš da boš ti čez nekaj let še s "frezarjem"?  Če ne boš, potem on ne bo "frezar" ali pa boš ti pri drugem.  Če boš še vedno s "frezarjem", kaj ti moremo pomagat? Ne sedaj in ne potem.

Zakaj ti je pa žal besede alkoholik. Saj z alkoholikom živiš. In z alkoholikom načrtuješ družino. Z alkoholikom, ki izhaja iz družine kjer je alkohol prisoten. Od kjer je prinesel vzorec družine. Po čem misliš, da tvoja družina ne bo takšna? Ni potrebno dosti, da ti preroško napovemo kako bo. Al misliš, da je alkohol problem samo če te prebuta?user posted image Danes ti nosi presenečenja, "jutri" boš presenečena.

Kdor ni alkoholik lahko zdrži mesec, tri mesece brez problema brez alkohola. Toliko o tem. Pijanc ni večji ali manjši. PIJANEC JE PIJANEC. Opravičila, ki jih iščete potrebujete samo zato, ker ne čutite, da bi lahko problem obvladale in zato se z njim ne spoprimete.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.3.2006 16:29:20   
lennia
user posted image user posted image user posted image Tehnofil.Zelo v redu napisano.Dekle,sama sem isto razmišljala kot ti-saj ni tako hudo-----dokler ni postala navada,Z leti pride vsakodnevno OOBVEZno obiskovanje gostiln.Presenečenja-kot jih opisuješ ti,če so to darila potem si gladi vest z njimi,ker pač vidi ta te s tem razveseli.Ne nasedaj.Roko na srce-lahko pije sok.Tudi moj partner bi ga lahko pa ga ne.in zakak ga ne?Ker sem prepozno spoznala kam naju to pelje.Ja zaenkrat še bruha,čez eno leto ne bo več,ker bo "utrjen".Tudi moj je bil vedno ful sladek v bistvu se mi je takrat izpovedal,ko je bil nalit.Sedaj po nekaj letih pa je samo še prepir pr bajti zaradi alkota.skratka nikolki se mu ne opraviči zaradi tega,ker želiš da neha  piti.Jaz sem se skoz opravičevala-danes pa ful manipulira z mano.
ma nevem zdi se mi da je to zgodba iz pred najinuih nekaj let in  ne boš verjela tudi moj je privatnik.
SSrečno

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.3.2006 16:41:55   
KODA
Jaz sem pa na tem področju,kar vesela,ker ga moj dragi ne pije,niti tako ali drugače.Edino za novo leto,kakšen kozarček.
Je bilo v njegovi rani mladosti doma preveč alkohola. Zardi tega sta se mu starša ločila.

< Sporočilo je popravil KODA -- 21.3.2006 16:47:32 >

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu lennia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.3.2006 18:25:16   
Gina
Zame je človek, ki vsak teden pije (pa četudi "samo" 1x ali 2x) in to toliko, da je pijan, alkoholik. Jaz bi res najprej poskusila stopiti v stik z društvom za družinske člane alkoholikov, oni imajo več izkušenj s tem, kako sploh ozavestit problem in kako ravnat naprej. A ti veš, da je pogost vzrok manjše plodnosti pri moškem ravno alko, če bosta šla na umetno, itak ne bo smel mesec prej nič piti - torej čisto fajn priložnost, da se izkaže, če je tega sposoben.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.3.2006 19:33:12   
Anonimen
Moja starša sta se ločila zaradi očetovega alkoholizma. Pred tem je mama poskušala "vse živo", da bi nehal pit... Pa ni. Dokler nista šla narazen. Potem je pa nehal (sam, brez pomoči). 
Tvoj partner je ALKOHOLIK. Pa to, da je "bolj" alkoholik tisti, ki pije doma, ni res. Alkoholik je alkoholik zato, ker pije preveč alkohola - ne glede kje pije. Važno je koliko pije.
Poskusi se pogovorit z njim, ko bo trezen... Samo, bog ne daj, ne imet otroka preden rešita problem! Otrok ni dolžan prenašati takih stisk... Predstavljaj si, da te bo otrok zjutraj spraševal kaj pa je delal očka ponoči na stranišču, da je tako ropotalo... zakaj pa očka spi na stranišču... itd. user posted image
Srečno!

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
21.3.2006 20:39:21   
Anonimen
Razlika med alkoholikom in tistim, ki to ni, je v tem, da alkoholik ne more spiti enega piva ali dveh, ampak se mora opiti do konca. Ne more nehat piti. In tak tvoj na žalost je. Kako dalje pa nimam pojma. Če sam ne bo hotel nič v tej smeri narediti, potem ti zagotovo ne boš mogla nič.
In grem stavit, da on niti pod razno ne bo hotel priznati ničesar. Saj najbrž oziroma zagotovo še sam sebi ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
21.3.2006 21:14:35   
janjja
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Meni pa se zdi, da tole še ni tako hudo, da bi ga obsojali z alkoholikom. Če bruha, potem to zame pomeni, da ga sploh ne prenese in se ga napije, da ne bo izpal reva pri kolegih in poslovnih partnerjih. Sploh pa se mi ne zdi tako hudo, ker je do tebe pozoren in ni nasilen. Večji problem bi bilo nasilje. Sama sem sicer tudi nasprotnica alkohola oz. vse v mejah normale. Tudi jaz mojemu rečem, zakaj si ne naroči brezalkoholne pijače, pa sploh ne vem kaj mi odgovori, ampak se s tem tako ne obremenjujem. Tudi moj oče je podjetnik in res je, kot pravič, posli se sklenejo v gostilni. Dostikrat, sploh v decemberskem času, je bilo tako, da je kar parkrat na mesec prišel domov v rožicah, mamo je to bolelo, mene tudi, vendar, roko na srce, do nas se ni nikoli in nikdar obnašal nasilno, samo smejal se je in bil enostavno dobre volje. Zame so večji pijanci tisti, ki se skrivajo doma po garažah in pijejo doma in imajo steklenice skrite vsepovsod. Poznam dosti takih "nealkoholikov". V gostilno nikdar ali pa poredko, doma pa udri po šnopsu in ne vem čem še.
Najbolje pa je, da se lepo pogovorita, na lep način, mu poveš da ga ljubiš, čeprav on to ve, da se ti to ne zdi pošteno da se ga nadela in še marsikaj drugega, kar najbolje veš ti sama. Srečno.

To ni res in če kar enkrat na teden bruha od alkohola in prespi na stranišču, bi se ga jaz izognila v veeeeeeeeeeeeelikem krogu!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.3.2006 7:56:59   
TINALAN
To kar je napisala anonimna o svojem možu sigurno ni alkoholizem. Če bi bil on alkoholik bi prišel domov pijan vsak dan, imel bi doma pijačo in hodil bi v gostilne, ne samo s prijatelji ali poslovnimi partnerji, ampak tudi sam. Res pa je, da mu verjetno gostilniška družba odgovarja. Odgovarja mu druženje s prijatelji in posl. partnerji. Verjetno se mu po enem pirčku še ne da domov in tako zabluzi dolgo v noč. Saj veš da veliko moških nima meje pri pijači in da je zgleda zelo družaben.

Mene bi tudi to zelo motilo. Ali gresta kdaj skupaj oz. s kakšnimi kolegi ven? Kako se takrat vede? Ali isto popiva, ali ima mejo?
Sigurno je najboljša možnost pogovor. Probaj mu lepo razložiti kaj te moti in zakaj. Sigurno bo razumel.

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.3.2006 10:40:04   
Neža81
Živjo!

Javljam se še po vaših odgovorih. Naj še na nekaj vprašanj odgovorim:
Tinalan: midva hodiva okrog kar precej skupaj. So pa tudi dnevi, ko re seveda sam - čisto normalno. In pr njemu velja tista druga polovica prvega odstavka. Res je zelo družaben človek in sd mu po enem piru ne da iti domov. Ima tudi mejo ko pije, ampak mene že to moti. Tudi će ne bruha me že moti, da je pijan. Naj še povem , da sam pa nikoli ne gre v gostilno in tudi doma nikoli ne pije.

Gina: ko je moral opraviti spermiogram - sedaj že trikrat - ni smel piti 4 do 5 dni pred pregledom. Jaz sem mu rekla, da je zdravnik rekel da ne sme piti cel mesec prej in res ni spil niti kozarčka alkohola. Glede tega se pa res strogo drži!!!

Lep dan

V bistvu se ga brezveze nalije. Ponavadi ob petkih, ko gre s kolegi na nogomet, potem pa se ta nogomet zavleče do treh zjutraj in pol pridejo vsi nadelani domov.

(odgovor članu TINALAN)
Neposredna povezava do sporočila: 19
22.3.2006 10:40:59   
Neža81
zdaj pa nisem več anonimna :-)

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.3.2006 11:02:12   
Anonimen
Pozdravljena!
Nekaj so že druge povedale.Nekomu prilepit nalepko-ALKOHOLIK je potrebno prej pošteno preštudirat situacijo.Ali zjutraj,ko vstane že spije štamprle?
Ali je do dopoldneva že v "rožicah"?Ali popoldne vsak dan pije alkohol?
Ali ima rdeč nos in lica,prepredene z popokanimi kapilarami?Ali iz njegove kože veje smrad po alkoholu?Pa še in še bi se dalo opisat stanje in izgled pravega alkoholika.Tale tvoj še ni,je pa na dobri poti,če bo nadaljeval,ali pa tudi ne,morda bo zanj prišel čas,ko bo rekel stop.
Ni tako hodo,je pa prav,da te moti,ker alkohol je hudič,ki skuša človeka na vsakem vogalu in se ga je težko otresti.

(odgovor članu Neža81)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
22.3.2006 11:45:03   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Neža81
Gina:  - ni smel piti 4 do 5 dni pred pregledom. ....se pa res strogo drži!!!
Ponavadi ob petkih,

user posted image user posted image user posted image No pa ni pijanec. Se sedaj boljše počutiš? Prava figa kaj si mi mislimo. Ti z njim živiš in dobro veš kaj je.

Cele 5 dni je zdržal. Hmmm. To je, preskočil je en petek. Še sama iščeš opravičil zanj. Se pravi, kdor spije pred 10:00 je pijanec, tisti ki spije ob 11:00 pa ni? Če spije doma je pijanec, če pije v gostilni pa ni? Če spije sam je pijanec, če pije v družbi pa ni?

Draga neža. Javi ko bo tri mesece abstiniral. Imel bo velike težave in ne verjamem, da mu bo v prvo sploh uspelo. In kdor ima težave pri abstinenci je pijanec pa naj pije zvečer, v gostilni, s prijatelji ali sam za grmom.

Prej si rekla do dvakrat na teden, sedaj govoriš samo petki. Zaradi nas kadar hoče. Kaj pa zaradi tebe?

Kdaj je pa človek kadilec? Kdaj je človek narkoman? Če se enkrat zadane ali če se enkrat na mesec, ali se za vas mora vsak dan.user posted image

"Lubica, če je pa brezalkoholne pijače preveč drage! - in se lepo smeji naprej."

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 22.3.2006 11:51:04 >

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 22
22.3.2006 11:50:45   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: neva6
Ali ima rdeč nos in lica,prepredene z popokanimi kapilarami?

E, kad smo se več počeli vređati, vidi kakve su ti uši!user posted image user posted image user posted image je rekel nazaj policaju.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 22.3.2006 11:54:13 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
22.3.2006 11:57:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
22.3.2006 12:04:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: neva6
Ali ima rdeč nos in lica,prepredene z popokanimi kapilarami?

E, kad smo se več počeli vređati, vidi kakve su ti uši!user posted image user posted image user posted image je rekel nazaj policaju.

A nisi našla nič pametnega,kot moje besede citirat?user posted image A?Kaj te moti?
izgleda da si še nisi nobenega alkoholika doddobra ogledala in,da je to razpozvani znak za alkoholikaKaj sem te užalila?user posted image Imaš popokane kapilare na nosu?user posted image

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?