Katy78
|
Jaz poznam podoben primer, gre za mojega najboljšega prijatelja, no v OŠ sva bila najboljša prijatelja, potem čez celo SS skoraj nisva imela stika, potem sva pa spet pristala na istem faksu, samo na drugi smeri. No, da preidem k bistvu. Med faxom je spoznal luštno punco, ljubezen na prvi pogled, zaljubljena do neskončnosti, oba sta delala preko študenta, skupaj žurala ampak po koncu študija je ona takoj dobila redno zaposlitev (tam, kjer je delala preko študenta) on pa je po domače povedano bluzil. Bil je ves čas kao nekaj angažiran, neki podmladki strank in podobno sranje, pa s kolegi so nekaj brenkali v enem kao bendu. No, ona je potem kmalu zanosila, naprej delala, živela sta pri njenih starših, po njegovih besedah ni bilo luštno, ker da sta (po njegovih besedah) bila težka, sploh oče, ki je bil alkoholik, on pa je naprej bluzil. Sicer fax je končal ampak interesa za poiskat službo pa ni bilo pretiranega. Midve si nisva nikoli bili blizu, šele ko sem jaz zanosila, sva po spletu naključij navezali bolj tesen stik in takrat sem videla, kako trpi. Zaradi staršev, s katerimi se ni razumela, zaradi njega, ker ni bilo nič od njega, ona je sanjala še o enem otroku in da bi šla na svoje, on pa nič. Malo preden sem rodila, se pravi ca. 3 leta nazaj pa je dobila ponudbo za službo 100km stran vendar on ni želel zraven, seveda, kaj bi pa delal v okolju, ki ga ne pozna, ni kolegov in mamice in očija, ki sta ga kljub temu, da sta se ga sramovala (ugledna družina, seveda in tudi nad njo niso bili navdušeni, ker je prihajala iz delavske družine čeprav ima danes gosposko službo) občasno zalagala z denarjem in držala nad vodo. No, počil ji je film, sprejela je novo službo, se odselila ca. 100km stran in najela stanovanje zase in za otroka. Takrat je bil čisto na tleh ampak spremeniti se še vseeno ni želel tako da je ostali pri občasnih stikih z otrokom, ki pa so bili čedalje bolj poredki - pač kadar sta mu mamica in oči dala avto, da se je odpeljal k otroku. Dolgo časa nisem vedela, kaj je zdaj z njo, nekako sva izgubili stik, odkar pa imam FB, sva pa spet malo bolj na vezi in, kolikor vidim, je srečna. Ima novega moškega, rad ima njenega otroka, otrok pa njega, maja se bosta poročila... Za večino njegovih prijateljev je bila in seveda še edno je ****, jaz pa jo razumem. Saj drugače je bil ljubeč in pozoren, do nje in do otroka, ampak lenuh, ki bo verjetno cel lajf živel na račun drugih. Kaj naj ti rečem, mislim da mora tvoja sestra sama spoznati/ugotoviti ali je to življenje, ki ga želi zase in za svojega otroka. Jaz zase vem, da si ga ne bi želela, ona pa mora razčistit sama s sabo.
|