|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   partner - večni študent
19.10.2011 15:50:13   
hanitah
Mene pa zanima kako bi ve gledale na to, da je vaš partner večni študent, se pravi kar študira in študira, pa doštudira en program, pa spet nekaj vpiše itd. - ampak to take smeri, od katerih ni prav veliko potenciala za pričakovat, zaposli se pa ne oz. piše prošnje, pa nič ne dobi, v bistvu mu je čist fajn tko kot je, zato se nič kaj dosti ne pretegne za službo...

Tak je namreč sestrin partner in hudo mi je zanjo, ker vem da trpi, čeprav to le redko, redko pokaže, ponavadi takrat, ko res ne more več naprej, ločila pa vem da se ne bo, ker preveč spoštuje institucijo družine in otrokom ne bi odvzela očeta za nobeno ceno... Ampak sama pa postaja čustvena razvalina, večino prijateljic je zaradi tega že izgubila, ker ji je večina povedala svoje mnenje glede takega partnerja in se je ona rajši umaknila iz teh prijateljstev, kot pa da bi poslušala nasvete/pametovanja svojih prijateljic. Hudo mi je zanjo, jaz ji stojim ob strani, sem ji v oporo ampak to bolj malo pomaga...user posted image Bi ve vztrajale v taki zvezi? Jaz mislim, da ne bi, čeprav je to lažje govorit če nisi v taki situaciji, ampak vseeno...

< Sporočilo je popravil hanitah -- 19.10.2011 15:52:13 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: partner - večni študent
19.10.2011 17:50:35   
K_a_t_i
Kok je pa star ta večni študent? Pa a to zdaj pomeni, da živijo v njenem stanovaju in ona vzdržuje otroka-e in še moža? Ali ima on kakšno štipendijo, dela ob študiju,... Kaj več povej.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu hanitah)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.10.2011 17:55:22   
mateyka
pa kok programov je že naredil oz. dokončal..

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.10.2011 18:48:35   
hanitah
Ja, prej nisem imela časa kaj več napisat: star je 35 let, imata 1 otroka, živita pri najinih (s sestro) starših s souporabo kuhinje in kopalnice, ker za kaj več (prizidek ali kaj takega) seveda ni financ ob eni povprečni plači. K sreči sta ati in mami potrpežljiva in se ne vtikata, oba sta tudi še v službi in ga niti ne vidita kako cele dneve zabije doma, tako da nekih preprov ni (no, kdaj pa kdaj tudi malo poči, kar je skoraj neizogibno), jima pa seveda je hudo ko gledata sestro, ki se pretvarja, da je srečna, v resnici pa trpi. Točno koliko programov je končal oz. vsaj začel, ne vem, ker me to niti ne zanima, vem pa da jih je bilo kar nekaj. Začel je s sociologijo kulture in to je končal potem je začel nekaj z antropologijo - menda mu ne manjka veliko do konca, pa jeziki, samo to ne vem ali prav študira ali samo na kakšne tečaje hodi...Kaj te jaz vem točno. Skratka, rada bi pomagala sestri, pa ne vem kako. Če ji kaj rečem proti njemu, se zapre vase kot školjka in se izogiba stikov z mano (veretno je na isti način izgubila prijateljice), če pa jo poslušam takrat, ko ji je hudo in ji nudim ramo za zjokat, pa sicer nekaj naredim (ji je v tistem trenutku lažje), ampak dolgoročno ji pa nisem v pomoč... Ah.... Žalostna sem in počutim se nemočno. user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.10.2011 19:08:35   
Goose on the loose
Pa mu ni, študentu, nič nerodno? PRi teh letih imajo njegovi študijski kolegi (iz prvega)programa, že 10 ali več let redne delovne dobe. Seveda ga takega kot je verjetno noben resni delodajalec ne bo resno jemal. Ampak ko bo to sam spoznal, bo že prepozno.

(odgovor članu hanitah)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.10.2011 20:04:49   
Colt
IZVIRNO SPOROČILO: Goose on the loose
. Seveda ga takega kot je verjetno noben resni delodajalec ne bo resno jemal. Ampak ko bo to sam spoznal, bo že prepozno.

Razen če ne bo predložil kak holodeck program ali transporter v smislu minimalne energije ob uporabi. No ja, ga bomo pa dali na socialno ane? user posted image user posted image

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu Goose on the loose)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.10.2011 8:10:30   
3jeMi
pardon... malo bom ostra... user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: hanitah

Ja, prej nisem imela časa kaj več napisat: star je 35 let, imata 1 otroka, živita pri najinih (s sestro) starših s souporabo kuhinje in kopalnice, ker za kaj več (prizidek ali kaj takega) seveda ni financ ob eni povprečni plači. K sreči sta ati in mami potrpežljiva in se ne vtikata, oba sta tudi še v službi in ga niti ne vidita kako cele dneve zabije doma, tako da nekih preprov ni (no, kdaj pa kdaj tudi malo poči, kar je skoraj neizogibno), jima pa seveda je hudo ko gledata sestro, ki se pretvarja, da je srečna, v resnici pa trpi. Točno koliko programov je končal oz. vsaj začel, ne vem, ker me to niti ne zanima, vem pa da jih je bilo kar nekaj. Začel je s sociologijo kulture in to je končal potem je začel nekaj z antropologijo - menda mu ne manjka veliko do konca, pa jeziki, samo to ne vem ali prav študira ali samo na kakšne tečaje hodi...Kaj te jaz vem točno. Skratka, rada bi pomagala sestri, pa ne vem kako. Če ji kaj rečem proti njemu, se zapre vase kot školjka in se izogiba stikov z mano (veretno je na isti način izgubila prijateljice), če pa jo poslušam takrat, ko ji je hudo in ji nudim ramo za zjokat, pa sicer nekaj naredim (ji je v tistem trenutku lažje), ampak dolgoročno ji pa nisem v pomoč... Ah.... Žalostna sem in počutim se nemočno. user posted image

ad1... ja kaj češ lepšega... pri 35. ne rabi niti mignit z mezinčkom... vse ima...

ad2... TO JE NAJVEČJI PROBLEM... tvoja sestra sploh ni problem, ampak vajini starši, da to dopuščajo... onadva dopuščata, da se to dogaja... če bi ju oba malo nabrcala v rit oz. postavila pred vrata, bi si tudi dotični gospodič poiskal službo in bil večni študent ob delu, če si že tako želi študirat... pa tudi roko na srce, očitno tudi tvoji sestrici ni nič hudega, če ne vztraja na tem, da bi šla s svojo (zanjo sveto) družino na svoje... user posted image

(odgovor članu hanitah)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.10.2011 9:12:02   
josephine27
Draga hanitah, če si čakala kakšen pameten nasvet kako pomagati sestri sem skoraj 100% da ga tukaj na RRne boš dobila. Namesto tega pa en kup sporočil s kritiko čez njenega moža, kar pa itak že veš in ti ne pomaga vse skupi nič.
Odločitev je sestrina in čeprav vidiš da trpi ji pomagat ne moreš nič. Seveda ji lahko poveš svoje mnenje toda prepričevat jo v nekaj ( pa čeprav vidiš da je tako) nima smisla. In če boš še naprej silila v njo boš najverjetneje zgubila sestro. Živi svoje življenje in pusti živeti njej njeno, razen če te sama prosi za pomoč.

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.10.2011 9:41:49   
Katy78
Jaz poznam podoben primer, gre za mojega najboljšega prijatelja, no v OŠ sva bila najboljša prijatelja, potem čez celo SS skoraj nisva imela stika, potem sva pa spet pristala na istem faksu, samo na drugi smeri. No, da preidem k bistvu. Med faxom je spoznal luštno punco, ljubezen na prvi pogled, zaljubljena do neskončnosti, oba sta delala preko študenta, skupaj žurala ampak po koncu študija je ona takoj dobila redno zaposlitev (tam, kjer je delala preko študenta) on pa je po domače povedano bluzil. Bil je ves čas kao nekaj angažiran, neki podmladki strank in podobno sranje, pa s kolegi so nekaj brenkali v enem kao bendu. No, ona je potem kmalu zanosila, naprej delala, živela sta pri njenih starših, po njegovih besedah ni bilo luštno, ker da sta (po njegovih besedah) bila težka, sploh oče, ki je bil alkoholik, on pa je naprej bluzil. Sicer fax je končal ampak interesa za poiskat službo pa ni bilo pretiranega. Midve si nisva nikoli bili blizu, šele ko sem jaz zanosila, sva po spletu naključij navezali bolj tesen stik in takrat sem videla, kako trpi. Zaradi staršev, s katerimi se ni razumela, zaradi njega, ker ni bilo nič od njega, ona je sanjala še o enem otroku in da bi šla na svoje, on pa nič. Malo preden sem rodila, se pravi ca. 3 leta nazaj pa je dobila ponudbo za službo 100km stran vendar on ni želel zraven, seveda, kaj bi pa delal v okolju, ki ga ne pozna, ni kolegov in mamice in očija, ki sta ga kljub temu, da sta se ga sramovala (ugledna družina, seveda in tudi nad njo niso bili navdušeni, ker je prihajala iz delavske družine čeprav ima danes gosposko službo) občasno zalagala z denarjem in držala nad vodo. No, počil ji je film, sprejela je novo službo, se odselila ca. 100km stran in najela stanovanje zase in za otroka. Takrat je bil čisto na tleh ampak spremeniti se še vseeno ni želel tako da je ostali pri občasnih stikih z otrokom, ki pa so bili čedalje bolj poredki - pač kadar sta mu mamica in oči dala avto, da se je odpeljal k otroku. Dolgo časa nisem vedela, kaj je zdaj z njo, nekako sva izgubili stik, odkar pa imam FB, sva pa spet malo bolj na vezi in, kolikor vidim, je srečna. Ima novega moškega, rad ima njenega otroka, otrok pa njega, maja se bosta poročila...user posted image Za večino njegovih prijateljev je bila in seveda še edno je ****, jaz pa jo razumem. Saj drugače je bil ljubeč in pozoren, do nje in do otroka, ampak lenuh, ki bo verjetno cel lajf živel na račun drugih. Kaj naj ti rečem, mislim da mora tvoja sestra sama spoznati/ugotoviti ali je to življenje, ki ga želi zase in za svojega otroka. Jaz zase vem, da si ga ne bi želela, ona pa mora razčistit sama s sabo.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.10.2011 9:50:42   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: hanitah

Mene pa zanima kako bi ve gledale na to, da je vaš partner večni študent, se pravi kar študira in študira, pa doštudira en program, pa spet nekaj vpiše itd. - ampak to take smeri, od katerih ni prav veliko potenciala za pričakovat, zaposli se pa ne oz. piše prošnje, pa nič ne dobi, v bistvu mu je čist fajn tko kot je, zato se nič kaj dosti ne pretegne za službo...

Tak je namreč sestrin partner in hudo mi je zanjo, ker vem da trpi, čeprav to le redko, redko pokaže, ponavadi takrat, ko res ne more več naprej, ločila pa vem da se ne bo, ker preveč spoštuje institucijo družine in otrokom ne bi odvzela očeta za nobeno ceno... Ampak sama pa postaja čustvena razvalina, večino prijateljic je zaradi tega že izgubila, ker ji je večina povedala svoje mnenje glede takega partnerja in se je ona rajši umaknila iz teh prijateljstev, kot pa da bi poslušala nasvete/pametovanja svojih prijateljic. Hudo mi je zanjo, jaz ji stojim ob strani, sem ji v oporo ampak to bolj malo pomaga...user posted image Bi ve vztrajale v taki zvezi? Jaz mislim, da ne bi, čeprav je to lažje govorit če nisi v taki situaciji, ampak vseeno...

Otrokom ne bi odvzela očeta? Pa saj ga nimajo. To je dete, ne oče. Ona ima velik problem, on pa očitno uživa biti breme svoji družini. Ne razumem kako lahko spoštuješ tako družino? Pomoje bi bilo fajn, da tvoja sis skine rožnata očala. Srečno.

(odgovor članu hanitah)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.10.2011 9:55:50   
skuštrana
Tale "fant" rabi eno konkretno brco v rit. In to brco mu mora dat tvoje sestra. Potem bo MOGOČE kaj iz njega.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.10.2011 9:56:14   
ZmajTolovaj
Jaz se strinjam z Zaro. Ti nimaš kaj naredit, naredi lahko samo tvoja sestra. Jaz bi ga nekam zbrcala, ampak OK, vsak po svoje.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.10.2011 9:56:47   
ZmajTolovaj
No lej k me je skustrana prehitela za 7 sekund user posted image

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.10.2011 9:57:24   
ZARA
A mogoče on misli, da je študent poklic?

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.10.2011 10:00:48   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

A mogoče on misli, da je študent poklic?

user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.10.2011 10:11:36   
poli*
Katy- zanimiva zgodba in predvsem lep zaključek za tole žensko user posted image .

Nekateri so pa itak cepleni proti delu, tako da jim verjetno ni pomoči. Poznam enega, ki je pri 40. doma pri mamici, nima niti enega delovnega dne za sabo  (nima nobenih omejitev ali pa bolezni) in tudi sam pove, da že 10 let dobiva denar od socialne. Bravo država, to je naša prihodnost! Take je treba podpirat. user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.10.2011 10:42:18   
november2010
ja lej, dokler časa bo ona to podpirala in dokler časa bodo starši to podpirali bo on veselo "študiral".

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.10.2011 11:52:44   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Katy- zanimiva zgodba in predvsem lep zaključek za tole žensko user posted image .

Nekateri so pa itak cepleni proti delu, tako da jim verjetno ni pomoči. Poznam enega, ki je pri 40. doma pri mamici, nima niti enega delovnega dne za sabo  (nima nobenih omejitev ali pa bolezni) in tudi sam pove, da že 10 let dobiva denar od socialne. Bravo država, to je naša prihodnost! Take je treba podpirat. user posted image

Ja, res je, Ampak ona je res trden karakter ker, očitno, vse ženske ne zmorejo stran od takega infantilneža. Pa da ne bo pomote, to je bila huda ljubezen, kot iz pravljice, ni bilo nekaj za usput, no, vsaj tako je nam vsem izgledalo, ampak, s časom, je rekla, ga ni mogla več spoštovat, za vse je morala skrbeti sama (hrana, položnice, obutev, obleka itd), privoščiti si niso mogli veliko oz. dopuste so lahko kar pozabili, pa njej se ni šlo zanjo, da bi šla na dopust, temveč za otroka. Skratka, privoščim ji, da je srečna in vesela sem, ko vidim, da je srečna. user posted image

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.10.2011 12:37:54   
ronja
Ne glede na to, koliko naši ljubljeni trpijo ob svojih odločitvah, je na njih, da jih sprejmejo oz. spremenijo. Ti lahko sestri samo stojiš ob strani, da je dovolj, pa se mora odločiti sama. Kot vidiš razno pridiganje ne pomaga, saj je tako izgubila že prijateljice. Sama ve, da to ni ok, zato pa tega noče/ne more poslušat še od drugih. Vem, da se počutiš nemočno -ampak glede tega tudi smo nemočni - dokler se ona ne odloči, ji drugače kot s poslušanjem in kakim nasvetom, če vpraša zanj, ne moreš pomagat.
Prijatelj je bil nesrečno zaljubljen, že par let. S punco sta se razšla, ostala pa v kontaktih, vendar bi si on seveda želel več... Ona je izkoriščala ugodnosti, ki ji jih je nudil, vendar je jasno povedala, da bosta samo prijatelja. Meni je bilo hudo zanj, vendar več kot da ga poslušam, ne morem naredit. samo upam lahko, da si ne bo spet premislil, ker dokler je v stikih z njo, ne more naprej. Ampak to je njegova odločitev. lahko mu povem, kaj mislim, da je dobro zanj, vendar se ne morem odločiti zanj. Nekako tako je tudi pri tebi - čeprav imaš sestro rada, dejansko ne moreš nič, dokler njej ne gre vrh glave.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu hanitah)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.10.2011 14:52:06   
hanitah
Saj sem kar pričakovala take odgovore. Zavedam se, da so starši tudi krivi ampak onadva pač taka sta, ne želita se vtikat in se brigata zase, sta še v službi in tudi po službi rada kam gresta, sploh v hribe, na kolo in podobno. Sta seveda pripravljena pomagat če jima rečeš, vsiljujeta se pa ne. Svak je pa res en tak gnoj, se opravičujem izrazu, pa kaj za boga milega bo s sociologijo kulture pa antropologijo pa neke čudne vzhodne jezike pa kaj vem kaj še vse. Delat se mu pa ne da, to je dejstvo, če bi hotel, bi pa za kakšno fizično delo poprijel, vsak euro bi jim prav prišel. Sestra je pa ena taka mila, neodločna oseba in po moje je zapečatena v tej zvezi ker nima jajc, da bi ga našutirala. Saj jaz v sestro nič ne silim, ker vem, da se zapre vase in umakne, zato jo poslušam takrat, ko to rabi ampak hudo mi je pa zelo, najhuje pri vsem je pa to da to počasi vpliva že name, saj vse več premišljujem o tem in sem potem sitna in slabe volje. user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
19.7.2012 15:24:01   
hanitah
Z veseljem vam sporočam da je moja sestra zbrala pogum in pustila svojega partnerja. Kakšne štale je delal ker ga je dala na čevelj raje ne bom pisala, ker je zdaj to na srečo za nami, je pa sestra čist druga oseba zdaj, taka kot prej. user posted image Pa nekoga je spoznala, sicer noče kaj veiko govorit, vem pa da nekdo je. Upam, da bo srečna. Bivši pa seveda še kar študira, ampak kaj ko nič ne DOštudira. user posted image

(odgovor članu hanitah)
Neposredna povezava do sporočila: 21
19.7.2012 15:42:47   
ronja
Čestitam sestrici! Z večnimi študenti si nimaš kaj dosti za pomagat, ker pač nimamo večno časa...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu hanitah)
Neposredna povezava do sporočila: 22
20.7.2012 11:01:49   
takotako
sem šele zdaj vidla da je star post. Super za novico.user posted image

< Sporočilo je popravil takotako -- 20.7.2012 11:03:09 >

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?