ČebelicaMaja
|
Mi smo imeli v stanovanju v sobah češnjo, v dnevno smo dali pa naknadno nek tropski parket- kupili pri Vogart parketi na Brezovici, zelo drago, takrat v SIT, danes kot npr. 110€/m2- NIKOLI VEČ... (moram povedat, da je bilo takrat ultra moderno vse v češnji) ampak na temnem parketu lahko 5x na dan brišeš prah, ker se resssss vse vidi, pa vsaka praska, pa ta tropski je začel pokat in se sušit, ker ni imel dovolj vlage, nismo pa hoteli vlažit, da ne bi prišlo do plesni v stanovanju, kar se nam je že zgodilo... tako da je bilo živa katastrofa- enostavno smo si priznali napako, stran vržen denar in čez pogrnili preprogo... Sedaj sva naredila hiško in sem tudi nekaj sanjala o Ameriškem hrastu, pa o Jesen Baltik...potem nama je pa parketar realno razložil kako spremeni barvo, kako je občutljiv in sva vzela oljen, beljen hrast in sva nadzadovoljna... vzela pri Pirc International, dali so nama dobro ceno- oz. so jo dali parketarju, dobro se obnese tudi s talnim gretjem, tako da res... je za razmislit glede praktičnosti... Tropski parket je nekaj posebnega za oko, zahteva pa tudi posebno nego in, če ti je glede tega vseeno, potem ni problema, če pa nočeš biti suženj stanovanja/hiše, ga pa vsaj jaz, ne priporočam.