|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   par vprašanj
19.6.2007 19:45:56   
kawasakica
Pozdravljene,

prvič bom mama, imam par vprašanj, ki se vam bodo mogoče zdele smešne, prosim vseeno pomagajte.
kak' je z otročkom po rojstvu, samo papa in spi ali je kaj aktiven ? sploh si ne predstavljam, kako bodo izgledali začetki?
ga moram vedno dat na hrbet spat ? sem vidla da se uporabljajo tudi določene podlage, da beba spi na boku, uporablja katera to?
kak je z dudami, v materinski šoli so jo odsvetovali...je sploh izvedljivo brez dudike ?
Verjetno sem vas user posted image ... hvala za odgovore
lp

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: par vprašanj
19.6.2007 19:50:59   
Nisaa
Oj!

ja prvi mesec večimoma res spijo pa jejo čist odvisno,moj ni nikoli spal na hrbtu vedno je spal na boku pa mel je podloženo glavo s tremi pleničkami,enkrat na levem enkrat na desnem boku...za dudo pa nevem se sama odloči če mu je neboš dajala ok  sam nekateri pač ne zdržijo brez  jih lažje pomiriš,moj ma dudo sam ni pa odvisnik od nje jo ma samo za spanje večinoma pa je tud od začetka sploh ni hotel

Papa Nina
27.8.2006 je na svet pokukal najin Maj
11.7.2007 pa je prišel čudežni herojček Gaj

(odgovor članu kawasakica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.6.2007 19:53:40   
frufru
To je čisto odvisno od malega, naš je bil prvi mesec res polj zaspanček. Duda je bila pri nas nepogrešljiva. Sem mislila, da bomo brez, pa smo jo po 1 tednu kupili, ker je imel (pre)močen sesalni refleks. Zdaj jo ma samo, ko je zaspan, Ko zaspi, jo sam izpljune. Jaz sem ga podložila, kar z brisačo in bibo, ki smo jo dobili kot darilo, samo se je po 1 mesecu, sam nekako zmotovilil na hrbet ali pa trebuh.

Neposredna povezava do sporočila: 3
19.6.2007 19:58:11   
Balerina
Kawaskakica nič bol in nič manj nisi radovedna kot vsaka skoraj mamica. Dojenčki s osi zelo različni eni ful spijo in je njihov retiem sec papica in spanje spet drugi, taka je bla tud naša Gaja so bolj budni in potrebujejo tvojo bilžino. Na začetku razen crtanja ni kaj dosti saj se otrok zelo malo odziva na svojo okolico. No pa se to hitro spremeni pri štirih mesecih se že dobro zaveda in je tudi bolj aktiven. Ampak kot sem rekla je zel različno od otroka do otroka, niti dva si nista enaka pa čeprav sta brata.
Dudo res da odsvetujejo, predvsem zobozdravniki, ampak se je v nakaterih primerih ne moreš izogniti. Naša Gaja je hotela skoz vleč in so že v porodnišnici rekli ali duda ali pa ti bo joške pojedla. Povrh tega je bla še zbirčna in je zadovolna sam z tisti ki je cela iz kavčuka. Je super tud ko ji zobje rastejo ji pride prav saj grize tisti zunanji del, ki je pri ostalih dudah plastičen.
Majhni otroci naj bi spali ali na hrbtu ali na boku. Priporočlivo je na boku saj tako preprečiš da bi se otrok zadušil če bi slučajno bruhal. No nikakor pa ne sme spati na trebuhu saj je nevarnost da bi se zadušil, ko bi obraz obrnil na blazino saj še ni dovolj močan da bi glavo dvigoval sam. Pri nas je čez dan spala tudi na trebuhu ampak smo bili vedno zraven.

Drugače pa ne se sekirat in čim manj kompliciraš lepše vam bo. Pa lepo nosečnost še naprej in hiter porod.

Neposredna povezava do sporočila: 4
19.6.2007 20:05:37   
Naja30
Naša je tudi veliko spala 1.mesec, potem pa je bila vedno bolj aktivna.
Dudo na veliko odsvetujejo, ampak meni je že v porodnišnici sama pediatrinja rekla, da naj probam ji dat dudo, ker je imela močan sesalni refleks. Vendar je ni sprejela in je pač veliko časa preživela na joški user posted image

Saj bo šlo. Ko boš rodila, ti bo marsikaj bolj jasno. user posted image

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.6.2007 20:24:16   
kawasakica
hvala vsem, res.user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.6.2007 22:13:48   
frrrr
- pediatri priporočajo spanje na boku, enkrat levem, drugič desnem... mi smo to izvajali
- dude naš mali nikoli ni želel uporabljati... do sedaj preživeli brez in ni kakšne panike.
- spijo in jedo, pa previjate in kopate se prve dni... potem se pa začne z vesoljsko hitrostjo razvijat user posted image kmalu ti sledi z očmi, sledi zvoku, potem že prime igračko namerno, in že je čas kobacanja... noro hitro gre vse... uživaj v vsakem trenutku!
aja, pa na začetku imajo otroci nekaj rekleksov prirojenih in je tolk lepo, ko te prime za prstek, ko ga pobožaš po dlani, pa razpre jo, ko ga po zgornji strani pobožaš... ga požgečkaš po ličku in se obrne in začne iskati bradavico... UŽIVAJ v materinstvu!

Neposredna povezava do sporočila: 7
22.6.2007 18:27:15   
lilka
- jaz sem v baby centru kupila podlogo za spanje na boku in sem bla ful zadovoljna z njo. Ravno včeraj sem jo dala ven, ker je premalo prostora in ker je Tinka že tako močna in aktivna da ji ne pomaga več in leži kot ji paše, na začetku je pa prav šprišla, pa še jaz sem bolj mirno spala, če ni podrla kupčka

- dudo sem jaz nesla že v bolnico-samo mama se lahko odloči ali bo dala svojemu otroku dudo ali ne, ne se pustit provocirat nikomur sploh sestram v bolnici ne, ker če bo mel močan sesalni refleks boš brez dude zelo boga, pa hvala bogu da sem jo mela, ker sem jo mogla vagat na tri ure in nič hranit vmes in bi se preveč jokala......-moja jo zdaj zelo redko uporablja, samo kdaj za potolažit, dnevno mogoče 1 uro.
-pripravi se na to, na kar se jaz nisem, da nekatere dojenčke zelo šraufa in čez dan ne spijo več kot 20 minut skupaj-drugače je pa otrok skozi vsa obdobja po svoje zanimiv, tudi novorojenček. Med previjanjem in hranjenjem in podiranjem kupčkov si boš komaj utegnila oddahnit, pa boš vseeno nasrečnejša ženska na svetu. Pri dveh mesecih al še prej pa postane še bolj zanimivo, ker se otrok začne zelo odzivat. Naprej pa jaz še ne vem, je Tinka šele 2 meseca starauser posted image

< Sporočilo je popravil lilka -- 22.6.2007 18:29:26 >

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.6.2007 18:51:57   
Zamima
če bo aktiven ali ne je čist odvisno, boš kaj hitro videla, moja  je bila res taka da je samp jedla in spala na začetku, sem jo morala prav budit, da je jedlauser posted image

jaz sem jo kolikor dolgo je le šlo dajala spat na bok, zdaj pa se že sama zbrca in jo najdem tudi narobe obrnjeno zjutraj - noge ima tam kjer mora bit glava in obratno.

dudo sem ji jaz vzela že v porodnišnico, nisem nobenga poslušala kaj lahko in kaj ne, ker je moj otrok in ji bom dala dudo, če jo bo želela. user posted image

vso srečo z malčkom in čimmanj panike user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.6.2007 20:44:16   
MarijaPo
Lepo je, da razmisljas o tem, bos potem manj sokirana, ko bo prikukal na svet.

Nasa Eva je bila na zacetku dalec najbolj grozna, kot zdaj, ko se ji skos samo smejimo in je neskoncno srckana.
Ze v porodnisnici je dobila tiste grozne krce, kolike, in potem se je neusmiljeno, zivce parajoce, huronsko drla. Midva z mozem sva to le s tezavo prenasala in sva si pomagala z zamaski za usesa (da sva jo manj slisala).
Od tega dretja sva bila tok iztirjena, da tudi ko se ni drla, nisva prisla k sebi in sva tako prva dva meseca prezivela v totalni agoniji.
Upam, da bo tvoj mali otrocicek manj podvrzen temu vragu in bo res samo jedel in spal, ker ce bo tako, bo najbrz zacetek dokaj nestresen, saj dejanskega, fizicnega dela ni tok ogromno, kot vsi opisujejo.
Neprijetno je samo to, da se je treba ponoci zbujat in hranit, zaradi cesar si precej neprespan in zmozgan. Menda so tudi poporodne depresije in to povezane z nespanjem. Pomagaj si z nacelom: ko spi otrok, spim tudi jaz.

Podlogo (nekega hipota iz pikapolonica stacune) za spanje na boku, smo mi kar uporabljali, ceprav ni bilo dost smisla, ker se je takoj prevrnila na bok.

Dudo smo uvedli pri treh mesecih in smo jo imenovali MUTE gumb (mute je po anglesko tiho). Pri enem letu jo se vedno uporabljamo za zaspat in za mir dat med voznjo z avtom in v vozeku. Mislim, da tezko sfuras brez, meni so vse minute brez dretja in s pomiritvijo ful prav prisle in jih ne bi zamenjala za nek "da se tud brez dude" princip.

Drzi se in upam, da bos imela lahek porod in miren zacetek skupnega zivljenja.

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.6.2007 20:58:01   
Aja1
Vidim, da so skoraj vsi user posted image  prve mesece veliko spali. Naša žal ni bila taka user posted image . Spala je res full malo, pa še to samo v rokah, zraven je bilo treba pa še počasi korakati po stanovanju, jo trepljati po ritki....res je bila zelooooooooo zahtevna. Nosila sva jo tudi po 2 uri, da je dobro zaspala za pol urce (ali še manj), potem pa jovo na novo. Jaz sem bila resnično že čisto brez moči...neprespana. Ja, je imela krče cele tri mesece in je res veliko prejokala user posted image  Takrat smo jo pač zelo razvadili (ja, kaj naj pa drugega naredim, če je jokala, se mi smilila, ker so jo matrali krči user posted image ) iin še vedno zaspi samo v rokah (stara je 7,5 mesecev).
Upam, da bo tvoje dete bolje spalo, ker res nikomur ne privoščim takih noči (pa tudi dnevov), kot smo jih m imeli prve mesece. No, zdaj je pa že boljše, saj je pravi dobrovoljček user posted image

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.6.2007 22:02:29   
krfjolca
Tudi naš ni spal prvi mesec. Ravno tako je imel hude krče in sva z možem, kakor je MarijaPo napisala, prav tako preživela prve tri mesece v agoniji. Sem mislila, da se mi bo zmešalo in nemalokrat sem se zjokala in mislila, da temu ne bo konca. Pa je minilo in zdaj je pravi cukerček. user posted image  Še vedno je zahteven, ampak s prvimi meseci se ne more primerjat.

Lahko da bo pri vas drugače in držim pesti, da bo!

< Sporočilo je popravil krfjolca -- 22.6.2007 22:05:16 >

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.6.2007 22:32:00   
Anonimen
Naš je tudi med tistimi bolj jokajočimi in zahtevnimi dojenčki. Že v porodnišnici je dobil krčke (tako kot od MarijePo) in po vrh vsega je zamenjal noč in dan... in ker so ga matrali krčki tudi piti z joška ni hotel, zato sem si 3 tedne črpala mleko in mu dajala izključno svojega načrpanega, potem je začel piti sam (seveda z veliko muke). In tako kot pri Aji1 ga tudi mi velikoooo prenosimo po rokah, ni šans, da bi bil v vozičku, pod igralnim mostom,... dlje sam kot max. 10 minut, nato je dretje. Po rokah bi bil in konec - ampak ni dovolj, da ga imaš samo v roki - ne smeš sedet, ampak se premikat, da se kaj dogaja (drugače je jok, ko se premikaš je pa OK), se moraš z njim non-stop pogovarjat ali pa mu pet, če je tišina nikakor ni v redu. Zaspi izključno na rokah (seveda je treba guncanje obogatiti s petjem, drugače spet ni OK) ali pa na zaspi jošku (ko je resnično utrujen za umret). Čez dan skorajda ne spi, ponoči se še sedaj zbuja minimalno 3-krat pa tja do 5,6-krat in če ga ne daš na joška ne zapi nazaj.

Naš Jure je totalna anti-propaganda za otoke, ampak ima tudi svetle trenutke (ko se smejčka, vriska, gruli in čeblja) in verjamem, da bo bolje (komaj čakamo, da minejo krčki). Vsekakor bomo naročili še vsaj enega... čez dve leti.

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
23.6.2007 21:11:44   
štorkljica
IZVIRNO SPOROČILO: jjasna

Naš Jure je totalna anti-propaganda za otoke, ampak ima tudi svetle trenutke (ko se smejčka, vriska, gruli in čeblja) in verjamem, da bo bolje (komaj čakamo, da minejo krčki). Vsekakor bomo naročili še vsaj enega... čez dve leti.

Naša Ajda je bla točno takšna prve 4 meseceuser posted image , jaz sem mislila že da bom znorela, pol pa to kar naenkrat mine in postanejo največji cukri na svetu, zvedavi, radovedni, naročje več ni zakon ker ne morejo raziskovat vse drugo je bolj zanimivo. In razvijajo se tko hitro da komaj dojemaš iz dneva v dan
res je treba ceniti in uživati z njimi vsak trenutek, ker to so najdragocenejši trenutki v življenju vsakega starša!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?