Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
par različnih vprašanj imam 4.11.2005 23:32:54
|
|
|
|
taška30
|
Sem par dni tuhtala, prečesala tale forum, zdaj bom pa še vprašala: 1. berem da dajete TESTENINE. A kar navadne? Špagete, polžke in to? Čeprav vsebujejo jajca in gluten? A dajete tudi polnozrnate (sojine, pirine)? Jih zmiksate? 2. berem da kuhate JUHICE. V čem je sploh finta? To je v bistvu kašica - zelenjavna, razredčena, da je kot juha? Ali kako drugače? Meni se zdi lažje kašico kot juhico (ne teče tolk dol iz žlice). 3. NIČ NE berem o paradižniku in papriki. Se to naj ne bi še dajalo? Kuhano, surovo? 4. naribana JABOLKA - baje rjava (ko že nekaj časa stojijo) zapirajo. Koliko je to časa? Ker naša punči še do polovice ne poje, pa je že vse rjavo. Uf, zdajle je to vse kar se spomnim. Aja, stara je 6 mesecev in 1 teden. Hvala , Taška
|
|
|
|
RE: par različnih vprašanj imam 5.11.2005 0:54:21
|
|
|
|
Marogica
|
1. Jaz sem našima dvema začela dajati testenine šele pri ca 7 mesecih in ne prej. Drugače sem jima kuhala krompir ali riž. Sem jih miksala, pri ca 8. meceih pa sem zaćela testenine na drobno rezati (tudi ostale stvari), da se je otrok navadil požiranja večjih koščkov. 2. Imaš prav, te juhice, so izgledale na koncu kot kašice, ker so bile pač tako goste. Tako, da je bilo to zame isto. 3. Paradižnik sem jima dala okrog 8. meseca, ki se je nahajal v omakah(bolognese, zelenjavne...), vendar vedno kuhanega. PAprika je pri mojem bolj redko na jedilniku, če pa že, pa zopet v omaki oz. juhici. 4. Kar se naribanih jabolk tiče, sem pri 6 mesecih (kakor je tvoja punčka stara), dala le par žličk-torej za okus ali jih mešala z banano, ker so mu bila jabolka prekisla in še ne kot samostojen obrok, zato niso mogle porjaveti. Vendar pa mislim, da ne morejo takoj zapirati, če so malo rjave. Ne vem, samo ugibam oz. pri našima to nisem opazila.
|
|
RE: par različnih vprašanj imam 5.11.2005 13:05:38
|
|
|
|
urška
|
50 g stročjega fižola 50 g cvetače 50 g bučke 1 paradižnik olupljen Zelenjavo očistiš, olupiš nakockaš Najprej osopariš fižol cvetačo in bučko. Potem dodaš se paradižnik sopariš da se zmehča. Zmiksaj. tole je recimo en receptek s paradižnikom. to lahko otroku skuhaš os 6 meseca naprej. jabolka ostanejo dalj časa "bela" če jih ribaš na steklen ribež. jaz sem ga kupila v mercator tehnika. se mi zdi da stane okoli 700 sit. in je fajn. se sicer malo namatraš, ampak dobiš ven fino kašico. sicer pa sploh ni rečeno, da bi bila tvoja zapreta po rjavih jabolkih. pašto je zmeraj jedel navadno. naprej zmiksano potem pa sem začela zanj kupovati barilla pikolini. so ravno prav veliki, da da enkrat v usta. papriko je do enega leta jedel kuhano. potem pa tudi surovo in vloženo.
|
|
|
|
RE: par različnih vprašanj imam 5.11.2005 14:50:49
|
|
|
|
SaaS
|
Midva sva z gosto hrano začela en teden pred 6. meseci. (Zdaj ima 1 leto.) Testenine sem mu tudi jaz šele pri ene 7,5 meseca začela dajati. Gluten lahko po 6 mesecu (nasvet naše pediatrinje). Tako kot marogica, najprej sem jih miksala, potem pa sem kupovala kakšne majhne obročke ali zvezdice, ki so pravzaprav za v juho. Jaz vedno kupujem jajčne testenine, ker so meni pač boljšega okusa. Drugače pa obstajajo tudi navadne ("brezjajčne"). Juhe mu jaz posebej nisem nikoli kuhala, jedel je pač zelenjavo v drugačni obliki. Če pa midva jeva juho zelenjavno ali govejo, pa jo dobi tudi mali. S paradižnikom se ne spomnim točno kdaj sva začela. Mogoče tam nekje pri 9 mesecih. Papriko pa že zelo kmalu. Ne surovo, ampak ponavadi jo s čebulo prepražim malo na olivnem olju in potem naprej skuham kar pač skuham. Za jabolka pa sploh nisem vedela, da naj bi zapirala, ko porjavijo. Na začetku sem mu kuhala kompot in naredila čežano, potem pa zelo kmalu začela s surovim naribanim jabolkom. Jasno, tudi pri nas je porjavel, preden ga je mali pospravil.. Pa dober tek!
|
|
|
|
RE:MAROGICA-ZAPRTJE 6.11.2005 12:08:41
|
|
|
|
MAČEHA
|
HVALA ZA ODGOVOR, VENDAR ME ZANIMA KAKŠNE SVEČKE IN ČE DOBIŠ BREZ RECEPTA V LEKARNI.
|
|
|
|
RE: RE:MAROGICA-ZAPRTJE 6.11.2005 23:20:47
|
|
|
|
Suzi*
|
Živjo! 1. testenine bom jaz dala sedaj po 8m ko uvajava gluten. Bom kar navadne zmiksala, pozneje pa pretlačila. Sem pa ravno gledala in v bistvu na moje začudenje sploh ne vsebujejo jajc. Sicer pa naš itak papa tako rumenjak kot gluten, tako da splohni problema. 2. Kot so ostale rekle. Juhica je redka kašica. Ampak jaz tudi raje dam gosto, da z žlice ne pada. 3. Še ni jedel, bom pa dala najprej kuhano. 4. Nimam pojma lp, Suzi
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?