|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   papal, bumal, ajal,..
11.12.2006 21:53:21   
tadruga
z možem sva njegovim in mojim staršem že zdavnaj jasno povedala, da nočeva, da v pogovoru z otrokom uporabljajo besede kot so papal, bumal, ajal,...ali pa da npr. rečejo bomo sli namesto bomo šli,... sama tudi nočem, da mi otrok reče mami, temveč bi rada, da me kliče mama, kajti tako sem jaz vedno klicala svojo mamo, zato sem staršem rekla, naj me, ko me omenjajo pred otrokom, kličejo mama, ne pa mami.

no, moja mama je to dojela, tudi sama je rekla, da se ji zdi neprimerno uporabljat take glupe izraze kot so  papati in ajati. težava je pri moževi mami, ki sicer reče ja, govori pa še vedno tako. jaz njo pred otrokom lahko imenujem babi, čeprav mi veliko bolj naravno zveni nona, ker sem pač v otroštvu poznala samo none in nobene babi. zakaj potem ona ne more? a misite, da res pozabi (rečemo ji vsak teden, stara pa tudi ni, ima 50 let, in daleč od tega, da bi bila neumna) ali je to njen način razvajanja otroka, mogoče kaj drugega? in kako naj jo pripravimo do tega, da bo govorila normalno? sej zna, hudiča! s svojima sinovoma se ne pogovarja tako, njen mož in njen drugi sin se tudi znata z otrokom normalno pogovarjat.

drgač je pa zlata ženska in res ne želim biti grda do nje, ker jo imam tudi rada.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: papal, bumal, ajal,..
11.12.2006 21:55:47   
rija
Po moje iščeš dlako v jajcu.

Ne kompliciraj.

Ko bo čas, ne bo več papal....pa tudi mama ali mami mi je pač vseeno. Mami mi je še 100 x lepšeuser posted image

...vox populi...

(odgovor članu tadruga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.12.2006 21:56:04   
Marogica
Mogoče je varianta, da se kar naenkrat začneš z njo pogovarjati po "otroško". Torej "babi, bomo sedaj papali ali kasneje, ko se bomo naajali?"user posted image Me zanima, kako bo reagirala.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu tadruga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.12.2006 21:56:54   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: tadruga

drgač je pa zlata ženska in res ne želim biti grda do nje, ker jo imam tudi rada.

Potem pa poskusi to enostavno preslišati. Otrok ne bo zaradi tega nič slabše govoril.

(odgovor članu tadruga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.12.2006 21:58:55   
Anonimen
Meni se pa to zdijo tako postranske stvari, da se mi sploh ne bi dalo s tem ukvarjat. Je pa ja veliko pomembnejše, da je gospa v redu, da se razumete in da se imata z vnukom rada.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
11.12.2006 22:01:17   
Anonimen
Moja stara mama je tudi tako govorila. Še danes čutim posledice. Da o šolskem obdobju ne govorim.

No, lačna pa nisem nikoli bila user posted image . Ne prej, ne zdaj.

(odgovor članu tadruga)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
11.12.2006 22:15:01   
spacey

sama tudi nočem, da mi otrok reče mami, temveč bi rada, da me kliče mama...

Joj, meni je pa to tako grdo, surovo, hladno,...kot da je skos neki jezen name.user posted image

Jaz mojo mami vedno pokličem mami, v puberteti sem ji le v jezi rekla mama.

In tako tudi jaz in ostali, našega škratka učimo, da mi reče mami, pa tut da reče tati in babi.

Ne vem no, za vse ostalo se mi pa zdi malo mimo. Sicer je pa odvisno koliko je otrok star, starejši kot je, slabše je.
Mi se tem izrazom izogibamo, ne pa striktno, tako da nam tu in tam tudi kaj uide, pa nič zato.

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu tadruga)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
11.12.2006 22:25:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu spacey)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
11.12.2006 22:54:19   
eva1
Joj s čim se nakateri obadate-da se vam dauser posted image ...pa meni je mama tudi tako grdo,surovo...ful bedno in sem komaj čakala da bo mali rekel mami...no ja...uglavnem ne kompliciraj pa bo!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.12.2006 23:45:27   
nejcko
Bodi brez skrbi, otrok te ne bo vedno klical ne mami ne mama, boš kar na lepem matka, pa mat/muti in kaj podobnega postalauser posted image
Kar se pa na splošno tvojega problema tiče, pa lahko rečem samo, da KOMPLICIRAŠ!!! Saj tudi meni ni pocukranost všeč, ampak da bi se pa zaradi parih besed na dan/teden/mesec sekirala ... ni šans.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.12.2006 23:55:46   
Magi*

sama tudi nočem, da mi otrok reče mami, temveč bi rada, da me kliče mama, kajti tako sem jaz vedno klicala svojo mamo, zato sem staršem rekla, naj me, ko me omenjajo pred otrokom, kličejo mama, ne pa mami.

čeprav pravijo, da je navada železna srajca, se lahko toliko omehčaš, da dopustiš, da te tu in tam kliče mami ali celo mamica. meni je najlepše kadar mi reče mamica moja al pa mami bami, moža pa ati bati (trenutno vse govori v rimahuser posted image ). mi je tako zelo toplo pri srcu. še par let, pa se bom iz mamice prelevila v "tastaro"user posted image

jaz njo pred otrokom lahko imenujem babi, čeprav mi veliko bolj naravno zveni nona, ker sem pač v otroštvu poznala samo none in nobene babi. zakaj potem ona ne more?

tako kot si ti navajena na nona, je ona navajena na babi in zakaj ji ne bi tega dopustil, saj ne živite v zaporu, kejr vladajo stroga pravila komunikacije.

ne kompliciraj in v življenju ti bo lepše. ali pa kompliciraj za vsako malenkost in si boš zagrenila življenje do konca. odločitev je v tvojih rokah.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu tadruga)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.12.2006 7:09:16   
srki
Se strinjam z Rijo in nič slabega ne vidim v tem, če se z otrokom pogovarjamo pač po otročje. Verjemi, da ko bo večji, da bo sam začel govorit kot odraseluser posted image .

Jaz tudi mojega vedno vprašam, a greš ajat? Pa se mi to ne zdi nič slabega ali pa popačenega.

Sicer pa, vsak po svoje. In ja, mami je tudi meni lepše, kot mama, mama jaz kličem staro mamo, mami je pač mami user posted image .

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.12.2006 7:15:25   
tanikaa
Še enkrat razmisli. Po moje tudi preveč kompliciraš. Tako lepe trenutke si kvariš s takimi neumnostmi. Šparaj energijo in živce za resne stvari, zdaj pa uživaj v dobrem odnosu s taščo in v ljubezni do otroka.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.12.2006 7:44:38   
ElaM
Sicer pa, vsak po svoje. In ja, mami je tudi meni lepše, kot mama, mama jaz kličem staro mamo, mami je pač mami .
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Se podpišem.

Pomanjševalnice pa tudi meni niso všeč, samo jih preslišim.user posted image

:)

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.12.2006 7:48:22   
Mina1
sama tudi nočem, da mi otrok reče mami, temveč bi rada, da me kliče mama, kajti tako sem jaz vedno klicala svojo mamo, zato sem staršem rekla, naj me, ko me omenjajo pred otrokom, kličejo mama, ne pa mami.

Brez zamere, to je meni nadvse čudno, sicer pa vsak po svoje. Materinstvo naj bi te raznežilo ob rojstvu otročka, kaj pa vem no.

Menim, da vse preveč kompliciraš in iščeš dlako v jajcu, kot je že ena prej napisala. Raje uživaj in imejte se lepo, ker otročki še prehitro zrastejo...

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu tadruga)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.12.2006 7:52:48   
Anonimen
Preveč kompliciraš. Bodi srečna, da ste zdravi, da se imate radi in se razumete. Iskanje prepira pa nikoli ne obrodi nič dobrega.

(odgovor članu Mina1)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
12.12.2006 8:13:10   
kalbo
Jezusmarijapomagej s kakšnimi neumnostmi se pa nekatere ubadateuser posted image  A ni vseeno kako kliče svojo babico, al nona, al mama, al babi. Važno je, da se mata rada.
Pa kaj je z ajat narobeuser posted image , pa papatuser posted image . Otrok je otrok, ne pričakuj, da bo obvladal knjižno Slovenščino pri dveh letih. Za to bo imel zadosti časa kasneje v šoli. Pusti otroku otroštvo, ne obremenjuj ga s temi stvarmi.

Sicer pa vsak po svoje. Sam ne delaj problemov tam, kjer jih ni. Uživaj z otrokom, ne obremenjuj se kako govori, ker bo tik tak star 19 let in te ne bo več potreboval za drugo kot keš. Klicak te mo pa matka, al pa mat, al pa celo stara.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
12.12.2006 8:16:21   
vesna.com
Jaz te pa čist razumem.Men grejo kar lasje pokonc ob teh besedah.Jaz sem opominjalain sčasoma dosegla opuščanje pupanja in ajanjauser posted image
Včasih še komu uide,ampak zdaj že prslišim,ker res redko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.12.2006 8:19:53   
Mina1
Uživaj z otrokom, ne obremenjuj se kako govori, ker bo tik tak star 19 let in te ne bo več potreboval za drugo kot keš. Klicak te mo pa matka, al pa mat, al pa celo stara.

user posted image

p.s., naš mali piškotek (ups: pomanjševalica) še vedno aja, in papa in tako...

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 19
12.12.2006 8:28:46   
Anonimen

Kako koristno zate bi bilo, ce ti nikoli v lifu ne bi reku mama.. ampak vedno mamiiii.. s povdarkom na IIII..

In MAMI.. kako se kaj pocutis v vlogi MAMIIIIIce?

(odgovor članu tadruga)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
12.12.2006 9:06:39   
VERONICA
Dovoli tašči da ima svoj način obnašanja z otrokom. Meni tak način tudi ni všeč, čeprav od gdar imam svoje otroke se kar navajam...
Ti si mama in doklar je vzgoja v tvojih rokah je vse v redu. Če pa je otrok toliko časa z babico da njena vzgoja postane dominantna je to problem. Ampak ne babice.
In zakaj pa otrok ne bi imel eno babi (taščo) in eno nono (tvojo mamo)?
Drugače jaz tudi rečem sebi mama pa me tamala kliče mami ali mamica. Meni je to lepo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
12.12.2006 9:21:08   
Anonimen
Ljudje si res radi delamo probleme tam, kjer jih ni.

OK, razmem, da ti pomanjševalnice niso všeč, torej jih ne uporabljaj. Samo ne moreš od drugih zahtevat, da v prav vsemu sledijo tvoji življenjski filozofiji. Če bo babi ali nona ali stara mama ali kakorkoli jo že poimenujemo (ker bo, neglede na poimenovanje njeno bistvo ostalo nespremenjeno - ostala bo stari starš vnuku) občasno ali vsak dan vnuku rekla ajat in papat, se zaradi tega ne bo svet podrl. Tudi otrok ne bo zaradi tega kakorkoli prikrajšan ali ogrožen.

Sem za to, da stari starši upoštevajo želje staršev, a v stvareh, ki so resnično pomembne za vzgojo in varnost otrok. Drugo je kompliciranje.

(odgovor članu tadruga)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
12.12.2006 9:24:58   
ribica.

Tudi jaz te čisto razumem. Prav brez veze je, ko se nekateri  ljudje pretirano v pomanjševalnicah pogovarjajo. Prepričana sem, da to vpliva na otroka.  Mislim, da se je treba z otrokom čimbolj normalno pogovarjat in ga upoštevat, ne pa samo bubu bubu. Sploh v prvem, drugem letu je to ključno. Otrok se vendar od nas uči besed in govorjenja.
Če navedem primer: Enkrat smo bili na eni zabavi, kjer je bila punčka, stara 2 leti, tako kot takrat naša. Vsi so ji neki delali buci buc, pa je niso prav poslušali kaj bi rada povedala. Smejali so se, njeno "španščini", saj je govorila nerazumljivo. Ko smo mi udhajali domov, so tudi našo vprašali, če gre domov aja, aja. Pa jih je belo pogledala in rekla, da gre domov počivat, ker je utrujena.
Saj vem, da se boste zdaj vsi usuli, da so otroci različni, pa da vsi ne govorijo enako kmalu, pa vendar.  Če se z otrokom ne afnaš kot da je neko trapasto bitje z drugega planeta, potem se bo tudi vživel v ta vzorec.

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 23
12.12.2006 9:36:03   
kalbo
Ma ribica, buci buci pa gu gu je pa spet druga skrajnost. Sam meni se res ne zdi nič takega, če malega lepo vprašaš kam gre, pa reče ajat. Tist buci buci pa gugu gre pa tud meni na živce. Sam hec je, ker gre tamalim tuduser posted image

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 24
12.12.2006 9:59:11   
facka
Tudi moja "nesojena tašča" je uporabljala take besede, mi sicer ni blo prav, ampak sej ne moreš spremenit, preslišiš. Je tudi rekla: "A greva rito previčat?", pa papat, pa ajat... Nisem pa nikol nikogar forsirala, da ne smejo tako govorit, ker se mi zdi, da pol skoz neki komandiraš... Je pa res, da zaradi tega tamal nič slabše ne govori oz. ne uporablja teh besed. Saj tudi meni osebno ni recimo všeč modra barva, tamalmu je pa full in on si vedno izbere vse v modri, pa ga zato ne prepričujem, da naj vzame kakšno drugo barvo. Ko mu kupujem za oblečt, mu pa že kupim v malo bolj vedrih barvah. On sicer ve, da meni modra ni všeč, to je pa to.
tudi meni lepše zveni mami, mamica, kot pa mama (zveni mi jezno).

"Posadil bom drevo zlata"
(komentar našega 7 letnika, da mu ne bo treba služit denarja)

(odgovor članu tadruga)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

IME ZA PUNČKO
nika23

NEJA (52%)

ANEJA (14%)

NAJA (27%)

ANAJA (8%)

Število vseh glasov: 353

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!