|
papal, bumal, ajal,.. 11.12.2006 21:53:21
|
|
|
|
tadruga
|
z možem sva njegovim in mojim staršem že zdavnaj jasno povedala, da nočeva, da v pogovoru z otrokom uporabljajo besede kot so papal, bumal, ajal,...ali pa da npr. rečejo bomo sli namesto bomo šli,... sama tudi nočem, da mi otrok reče mami, temveč bi rada, da me kliče mama, kajti tako sem jaz vedno klicala svojo mamo, zato sem staršem rekla, naj me, ko me omenjajo pred otrokom, kličejo mama, ne pa mami. no, moja mama je to dojela, tudi sama je rekla, da se ji zdi neprimerno uporabljat take glupe izraze kot so papati in ajati. težava je pri moževi mami, ki sicer reče ja, govori pa še vedno tako. jaz njo pred otrokom lahko imenujem babi, čeprav mi veliko bolj naravno zveni nona, ker sem pač v otroštvu poznala samo none in nobene babi. zakaj potem ona ne more? a misite, da res pozabi (rečemo ji vsak teden, stara pa tudi ni, ima 50 let, in daleč od tega, da bi bila neumna) ali je to njen način razvajanja otroka, mogoče kaj drugega? in kako naj jo pripravimo do tega, da bo govorila normalno? sej zna, hudiča! s svojima sinovoma se ne pogovarja tako, njen mož in njen drugi sin se tudi znata z otrokom normalno pogovarjat. drgač je pa zlata ženska in res ne želim biti grda do nje, ker jo imam tudi rada.
|
|
|