|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   panika
9.10.2007 19:28:42   
Anonimen
V decembru bom prvič mamica,in že sedaj me grabi "panika",glede poroda.Mene je tako strah,pa sploh ne vem zakaj in kako.Po naravi nisem nek panik,sedaj pa se mi v glavi vrtijo različni scenariji.

Kako ste se ve ubadale z strahovi,če ste jih bile sploh deležne?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: panika
9.10.2007 20:33:50   
hrabra miška
Ko sem bila prvič noseča sem vsakemu povedala da jaz pa že ne bom šla rodituser posted image ,ker me je bilo tako strah. Aha,ko je prišel tisti čas, sem naredila tako paniko,da zdaj pa gremo,da se mami še ni imela časa preobut,ampak me je kar v copatah v porodnišnico pripeljala. Nič bat, kako je šel user posted image not, tako bo šel ven. No,ne ravno tako lepo kot not,ampak verjemi nisi edina in če so vse rodile boš tudi ti. Pogum,pa čim lažji porod ti želim.

Pazite na svoje otročke kot na zaklad.
Vsak je drugačen,vsak je edinstven.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.10.2007 20:41:35   
Blejka26
ja to je čisto normalno,da te je strah.Jaz moram priznati,da me v prvi nosečnosti niti ni bilo tako strah..ko sem se peljala v porodnišnico sem se smejala in nisem niti razmišljala o tem.kakšen mesec pred porodom sem res dobila tiste prebliske strahu a ni bilo panike.sedaj ko pa sem drugič noseča-imam še 10dni do poroda pa moram reči,da je strah veliko večji,kajti vem kaj me čaka.Res da je bil prvi porod hiter in nič zakompliciran..toda imaš tisto bolečino vedno v sebi,čeprav se ti po parih letih ne zdi več tako huda.Sedaj v drugi nosečnosti imam pa kilo in se ne smem napenjat pa še otrok je baje dovolj težek-4kg zato pa me je malo bolj strah.Toda upam da bo šlo vse ok.zadnje 4tedne pij čaj iz malininih listov,to naj bi pomagalo za hitrejše odpiranje.samo piti ga moraš res samo 4tedne pred rokom poroda.sej verjetno že imaš informacije o tem.
Sicer pa imamo ženske velik prag bolečine in verjemi da boš to lahko prenesla.Če bi rojevali moški bi vsi okrog popadali..user posted image user posted image user posted image

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu hrabra miška)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.10.2007 21:47:00   
*lenc@*
Tudi sama sem se spraševala, kako bo šlo. Verjemi mi, če boš gledala pozitivno bo vse lažje. jaz sem se nekako preprićala, da bo vse ok in bilo je tako, še celo lažje kot sem pričakovala. Res, tok je govora o porodih in bolečinah... pa nekako sploh ni tako hudo, sveda govorim za svoj primer, da ne bo kera ven padla, ki je imela slabo izkušnjo!

To je bolečina; produktivna, veš zakaj trpiš in gledaš drgač k da bi te bolel bolezensko. Spet govorim zase. Rekla sem si, boli me in vem zakaj me. Kmal bom mela pikico v rokah.

Želim ti poguma in sreče pa dobro in prijazno ekipo dohtarjev... okol tebe!!!!!!

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.10.2007 21:50:19   
Naja31
Pa saj nimaš izbire kot da rodiš.user posted image

Jaz se v prvi nosečnosti sploh nisem ukvarjala s tem, pa je bilo potem milo rečeno grozno. Zdaj se pa tudi ne obremenjujem s tem. Mogoče je še prezgodaj, mogoče se pa sploh ne bom. Sem vedno optmist in pričakujem najboljše. Sicer pa porod ne traja večno. Naj te to tolaži.

(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.10.2007 22:07:17   
sončnica13
Ni me bilo strah poroda-sem pa razmišljala v tej smeri, da pač bolelo bo, ampak, da bo potem toliko lepše, ko bom imela v naročju user posted image - In res je bilo takouser posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.10.2007 23:20:26   
lelaval
Samo strah te ne sme bit poroda. V prvi user posted image  nisem hotela nobene poslušat, kako je to hudo, boleče in oh in ah. Sem si rekla, da je vsak porod drugačen in šla rodit. Res, da so bile bolečine, babici sem celo rekla, da ne bom zdržala, a me je ostro zabila, da ZDAJ NI POTI NAZAJ. Pa sem potrpela. In sem čez 16 mesecev bila ponovno na porodni postelji. user posted image  In, ko so bili popadki močnejši, sem si rekla: joj, zdaj pa spet vse od začetka. Ampak porod je bil ful hiter (babica je rekla, da gre kot brzi vlakuser posted image ) in bolečin se takorekoč sploh ne spomnim.
Ko pa sem bila user posted image  v tretje, pa me je že od začetka nosečnosti bilo strah poroda - bala sem se, da ne bo šlo tako hitro, kot pri 2. porodu. Tega strahu se do konca nosečnosti nisem znebila (mogla bi sama sebe prepričat drugače, pa nisem bila dovolj trdna pri tem) in porod je trajal 17 ur (prvi 5 ur, drugi pa 1,2 uri).
Sama sebe prepričaj, da je porod le stopnička, ki ti da možnost, da spoznaš in občutiš svojo štručko.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
10.10.2007 9:14:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
10.10.2007 9:24:38   
Naja30
"Če je šlo noter, mora pa še ven"  user posted image user posted image  Malo heca.

Skozi nosečnost sem ene parkrat pomisla, le kako bo na koncu. Ampak sem vedela, da bolj se bom obremenjevala s tem, bolj bom prestrašena, kar pa mi ne bo koristilo. Itak mora ven, tako ali drugače. Na koncu je vse potekalo super. Seveda so popadki boleli, ampak se splača! user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.10.2007 9:53:00   
marjetica80
Pozdravček!

Toliko imaš možnosti, da si olajšaš bolečine.. kar malo se pozanimaj.. Js mam PDP 25.12. in me je tudi že strah user posted image   Odločla sem se pa, da bom verjetno rodila v Feldbachu.. Drugače pa se lahko tudi pri nas dogovoriš za epiduralno ali ultivo. Nima smisla, da te je tako zelo strah. Le otežila si boš porod, če ne boš sproščena. Zato kar pogumno in se dogovori za kako variantouser posted image  Sej bo ...

pa veliko sreče

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?