picola1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Jaz tega nisem tako razumela, niti ne verjamnem, da v resnici 20x, kot bi ti dobesedno vzela, pozvoni. Večinoma rečejo ljudje to frazo, kadar otrok 2x ali 3x pride pogledat, če je njihov otrok doma. Pa saj to veš, da je fraza, pa vendar vse dobesedno spet jemlješ. A trikrat bi te motilo? Pa tudi nisem razumela, da se je res prijateljsko in razumno z otrokom pogovorila. Navadno ljudje malo bežijo najprje od problema, potem rečejo svojemu otroku, naj se umakne in podobne fore. Resno razumsko povedat na njegovem nivoju pa ne vem kdo se sploh spravi. Tako da ne verjamem v nek kulturni dogovor med njia, še manj v kulturni pogovor o vedenju med otroki in kaj je dopuščeno pri vas. Pri meni so otroci lahko ves čas, ampak vsega delat pa ne smejo. NI govora. Tako da ne prihaja do neumnosti in lumparij, ker enostavno tega ne prenašam. IN se strinjam z nejcko. Tudi mene je vselej malo strah, da bo moj ta mali naletel na take sorte ljudi, ki se ograjujejo, zato mu ne dovolim okrog vandrat neomejeno, kot bi bilo sicer zanj fajn in krasno. Sploh ker ne poznam celotne soseske po tem malem času, kar sem tu doma. Sem bila pa obratno res prijetno presenečena, ko me je zadnjič vprašal, če gre lahko k eni (odrasli) sosedi na obisk in sem rekla da ja. Je ostal tam na kosilu in povedal, da je soseda rekla: da lahko ostane, pa da mamica nima prav, ko reče, da če si nekje predolgo, da si nevljuden, ker je on del "prijateljskih" ljudi tukaj in tega se tu tako ne gleda. Lahko ostaneš kolikor te je volja, lahko ješ kosilo zraven, ker se imamo radi. Bravo moja soseda! Sem se že ok priselila in tudi vas je ponekod še taka, kot je včasih bila - neograjena- očitno. Napisano je 20x. Ne pretiravam. Torej? Nadalje je v prvem postu napisano, da ne pomaga ne lepa ne grda beseda. Torej predvidevam, da se je poskušala pogovorit z otrokom. Glede na prvi post, so bili tut odgovori v tem stilu. Zdej meni je brezveze ugotavljat ali je ta oseba res tako mislila kot je in ali je pretiravala ali ni. Napišem pač odgovor na to, kar je oseba napisala. Ne pa na to, kar jaz mislim, da je ona mislila. In tako mislim, da je odgovarjala tud rija in še nekatere. In glede na prvi post, se pridružujem njenemu mnenju: zelo rada imam družbo, otroci me ne motijo, sploh zato, ker je naša hiša tudi bila vedno polna otrok, ko sem bila majhna...Ampak, kar je preveč, je pa preveč. In 20x (pa tudi 10x, ali pa 'samo' 7x) je preveč. Vsaj zame...In avtorico tudi... Pa tudi v primeru, da nekdo ne želi družbe in mu gre na živce, če nekdo pri njemu pozvoni tretjič v enem dnevu...Zakaj bi to nujno moralo bit nekaj slabega? Ljudje smo si pač različni. Eni imajo ful radi svoj mir, so eden drugemu čist dovolj...spet drugi imajo radi čimveč družbe in non stop hodijo okrog ali pa so gostitelji...In jaz pač razumem vse- in ene in druge. Mogoče zato, ker meni večinoma paše družba (spet ne preveč), spet drugič pa rabim svoj mir in (skoraj) nikogar zraven sebe. In potem pač razumem obe strani- ker imam obe strani v sebi.
|