|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pa še jaz eno o darilih
28.12.2006 19:43:31   
tadruga
doma je bilo vedno tako, da se je praznovalo rojstne dneve tako staršev kot otrok in starih staršev. seveda je bilo najbolj živo, ko smo praznovali otroci - torta, prigrizki, darila, povabljeni prijatelji po našem izboru. za nonota smo se nekaj zmenili skupaj in mu kupili magari volnene nogavice ali flašo šnopsa.

za rojstna dneva staršev je bila najbolj važna majhna pozornost - malo bolj okusno kosilo, taboljši krožniki, lepo pogrnjena miza, kakšno fino pecivo in drobno darilce od otrok (bonboniera, risbica, čestitka, nekajkrat tudi lepo pospravljeno stanovanje, kasneje, ko smo bili večji in smo imali nekaj svojega denarja pa kakšna broška, ruta itd). seveda sta si tudi onadva med sabo podarjala, dokler sta se še razumela.

podobno je bilo tudi za novo leto, vsak je za vsakega kaj malega pripravil. samo miklavž je nosil le otrokom. važno je bilo, da si se spomnil, da si znal prišparat tistih 200 tolarjev ali uro cajta za izdelavo darila, da nisi ves čas mislil samo nase.

no, pri možu je pa čisto drugače. otroci nikoli niso nič dali staršem za novo leto ali za rojstni dan. da bi kdaj brat kaj pripravil za sestro? ne. darila so pripravljali samo starši in stari starši, pa tudi torte ali bolj finega kosila oni niso dobili. meni je to tako čudno....ko ima tašča rojstni dan, ji nesem eno rožico, pa me tako pogleda, "ja kaj pa je zdaj to??".

meni je bilo vedno lepo pripravljati presenečenja za druge v družini in sem imela rada tudi njihove rojstne dneve. kar prav se mi zdi, da otroci vejo, da imata tudi mami in ati rojstni dan tako kot oni in da jima nekaj pripravijo, lahko tudi ob pomoči enega od staršev, starejših sester ali bratov. nič velikega, čestitko, piškote, rožico, magari samo velik objem in "vse najboljše".

kako pa imate vi to urejeno in zakaj?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pa še jaz eno o darilih
28.12.2006 19:49:55   
lojzika
Pri nas za božič vsak kupi darilo vsakemu, razen samemu sebi, včasih sem še jaz samemu sebi kupila da so potem vsi začudeno gledali kdo ga je kupil, jaz pa sem se delala da božiček res obstaja.

Obdarujejo se tudi pri mojem doma, le da pri nas je to bolj dolgotrajen postopek ker pri nas eden razdeli darila in vsi gledamo ko odpira.

(odgovor članu tadruga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.12.2006 20:01:51   
total
Vedno se obdarujemo,za rojstni dan,miklavž,božiček,vedno je polna miza vsega,se imamo fino,darila vedno prisotna in to naj je zelo všeč.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.12.2006 20:04:56   
soncece24
Na srečo smo v obeh družinah nekako podobno navajeni. Za vse rojstne dneve - za staro in mlado user posted image - se pripravi kosilo, ki ga skuha slavljenec oz. pač starši, če gre za otroka, povabljenci pa prinesemo darila (in seveda pomagamo pri kuhanju in predvsem kasneje pomivanju). Miklavž nosi samo otrokom, ampak res skromno: pomaranče, kakšno čokolado, rožiče, domače kekse, šibo. Pripravimo narezek in kakšno francosko solato. Za božič je pa pri nas zelo pestro. Vsi strašno uživamo v kupovanju daril, ugibamo kaj si kdo želi, malo "vrtamo" user posted image user posted image za željami itd., vsako leto nekdo iz družine organizira božično večerjo, letos sva jo midva z user posted image , vedno si pa delo malo razdelimo, vsak poskrbi za del kuhanja - moji so recimo poskrbeli za juho, svakinja za sladico, midva pa s pomočjo njegove mame za glavno jed. Je pa to cela procedura pri nas, smo kuhali in pripravljali mizo od 12h do 17h user posted image . Po glavni jedi pa sledi seveda skok pod jelko, potem vsi veselo odvijamo, se veselimo, kažemo drug drugemu kar smo dobili.... cela komedija vglavnem, za božič se res obnašamo kot ena horda petletnikov, ampak vsi noro uživamo ob tem user posted image

Jaz bi na tvojem mestu ta lep običaj, ki si ga navajena od doma lepo nadaljevala. Kljub temu, da v družini tvojega moža te navade ni se mi zdi lepo, da poskusiš to prenesti na svoje otroke in jim pokazati kako je lepo osrečiti in obdariti bljižne user posted image

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.12.2006 20:18:32   
tulip
Vsaka družina ima kaj boljše in kaj slabše urejeno, mislim da je super, če zmoremo pobrati kar je dobrega iz obeh strani in na ta način živimo družinsko življenje.
Pri nas tako kuhamo juho na način, kot jo naredi tašča, nogavice spravljamo, kot pri tašči, jemo kosilo vsi skupaj pri mizi kot smo bili vajeni pri nas doma - ne pa eden na kavču, drugi pri mizi, tretji pa čez pol ure pogreva, ker takrat 'ravno nekaj dela'...to so le nekatere od stvari.
Darila so pri obeh družinah simbolična, dobimo se, da si kaj povemo in se vidimo, a se vedno obdarujemo, za rojstne dneve in Božič, pa za Miklavža kakšno suho sadje, nogavice, otrokom čokolade.
Predvsem za otroke se mi zdi pomembno, da dobijo darilo, saj ni večjega veselja kot videti otroka, ki odpira svoje darilo, da ve, da smo se spomnili nanj, da je bil priden - vsi so pridni in vsi si zaslužijo pozornost!- da je naš, da ga imamo radi!user posted image

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.12.2006 20:48:41   
lelaval
Jaz bi na tvojem mestu ta lep običaj, ki si ga navajena od doma lepo nadaljevala. Kljub temu, da v družini tvojega moža te navade ni se mi zdi lepo, da poskusiš to prenesti na svoje otroke in jim pokazati kako je lepo osrečiti in obdariti bljižne

Se podpišem.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.12.2006 21:45:28   
FLASK_A
Mi smo vedno pripravili darilca za pod jelkico, njegova družina pa je novo leto praznovala brez njih. Tudi jelkice niso imeli- nekako je pač niso postavljali. Ko sem prišla v njihovo družino, sva skupaj z mojim user posted image  pripravila božično vzdušje s smrekico, svečkami in pozornostjo za vsakega. Za njih je bil to nov običaj, pritoževal se pa ni noben user posted image  
Glede kuhanja- dokler še z mojim nisva živela skupaj, je božično kosilo skuhala njegova mama, ko sva se preselila, sva midva organizirala srečanja pri nama doma. Povabila sva sorodnike in smo odpirali darilca, malo sva pripravila za prigriznit, srečanja so bila prav izključno za druženje (brez nekega porcelana, posebnih krožnikov, dragih daril itd.) To mi veliko pomeni.
Sorodnike sedaj povabiva tradicionalno vsako leto (da se res vsaj 1x letno VSI zberemo), rojstne dneve pa praznujemo z malimi pozornostmi. Voščilo in rožica ponavadi.

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.12.2006 22:57:10   
ronja
Hvalabogu, da še kdo tako razmišljauser posted image . Sem se že hudovala na forumu Jaz sem tako žalostna, ker so rekli, da darila prinašajo samo žalost in razočaranje, nekak v tem smislu in si zato nič ne podarjajo...

Midve s sestro sva prvo darilce dali pod jelko, ko sva še verjeli v dedka Mraza - da bosta starša mislila, da jima je on prineseluser posted image . Sicer pa jaz uživam v dajanju daril, sem se na veliko tam razpisala, ne bom še tu morila... In danes sta bila vesela in bratec in oče, ki sta dobila svoja darila od dedka Mraza - on pač gre kdaj kam, kamor sama ne gresta in vidi kaj, za kar ne vesta da obstaja, jima je pa všečuser posted image Ful fajn občutekuser posted image

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.12.2006 9:17:03   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Hvalabogu, da še kdo tako razmišljauser posted image . Sem se že hudovala na forumu Jaz sem tako žalostna, ker so rekli, da darila prinašajo samo žalost in razočaranje, nekak v tem smislu in si zato nič ne podarjajo...

Pri nas doma so se praznovali rojstni dnevi, obletnice, novo leto... Kot je napisala tadruga, boljse kosilo, lepse pogrnjena miza, kaksen sampanjc...  Od kar pa ne zivimo vec skupaj in smo dalec dalec narazen se obdarujemo na malo drugacen nacin. Ko kdo najde nekaj kar je nekomu pisano na kozo to podari ko se vidimo, daril striktno in konkretno ob priliki ni, razen ce prav takrat nismo slucajno skupaj. Za otroke se pazi, da vedno dobijo darilo za rojstni dan itd, organiziramo pa tako da npr. jaz kupim v imenu mojih starsev  za sina ali moja mama v nasem imenu za necake in necakinjo... ali pa darujemo koverto v kateri pise, kaj dobi za RD ali NL. Tako je moj necak od nas za zadnji RD dobil izlet na Bled, voznjo s colnom do otocka, voznjo s kocijo okoli jezera, kremsnite in ob vracanju se pizzo in skakanje po trampolinu v Mobi dika. Pravzaprav vsi smo bili delezni tega darila, namenjeno je bilo pa njemu.
Lani smo od mojega brata dobili klimo. Hudovali smo se kako je vroce, pa je poklical in vprasal kako klimo bi imeli in kdaj smo doma, pa je prisel mojster s klimo, motiral in odsel. Tako so darovanja on praznikih nekako odpadla, se je pa ustvaril drugacen nacin obdarovanja.
Pri mozu niso navajeni taksnega darovanja, kupijo se darila za RD ali NL, ce smo slucajno takrat skupaj, ce ne pa ne. So pa darila bolj "lovilci prahu" kot nekaj kar ti je res pisano na kozo. Sin dobi ponavadi kaksno igracko od svaka, od tasta in tasce pa denar, da mu kupimo nekaj kar potrebuje in kar si zeli, ali se posvetujejo z nami kaj naj mu kupijo. Ker sta tasca in svak bolj verna, ponavadi ga pricaka se kaksna slikanica z versko vsebino ali kaj podobnega z razlago in upanjem, da se ga bo kaj "prijelo".
Zalost in razocaranje sama ob darilih ne dozivljam. Verjamem pa, da ih marsikateri dozivi. Meni so enostavno odvec pro forma darila s katerimi nimas pojma kaj bi. Kot raznorazni darilni seti parfumskih vodic in deodorantov. Letos sem enega ze dobila in vonj me neizogibno spominja na insekticid. Da ne govorim o raznih keramicnih svecnikih v obliki bozicka, okvirckih za slike ipd s katerimi res niti ves kaj niti ves kam.
Svakinja mi je koncno nehala kupovati darila, ko sem dobila neko hudo kicasto oslarijo od svecnika, ki naj bi bil vsec mojemu 3-letnemu necaku, pa sem mu ga podarila naprej, ker ce je njemu vsec naj v njem uziva in sva ga postavila na polico v njihovi dnevni sobi. V kratkem je, razumljivo, izginil brez sledu.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.12.2006 9:18:15   
Sita
Pri nas je Božič največji praznik in takrat najbolj sprazniva denarnico.
Za Miklavža obdarujeva otroke le z malenkostmi (nogavice, mandarine, fige, čokoladni Miklavž, ko so bili mlajši so dobili še Kinder jajčka).
Za Božič pa dobijo otroci res draga darila, torej tisto, kar si najbolj želijo: letos MP4 in oblačila, ko so bili manjši punčke, ki jokajo, lulajo ...., Bracke oziroma Barbike in razne čarobne barve za risanje .... Božična darila jih čakajo še pri babici pod neno smrekco, tašča pa napeče potice za nas.
Za rojstne dneve pa spet nekaj skromnega, včasih se celo zgodi, da samo torto, če ni drugih želja. In tudi prijateljev ne vabijo zmeraj, včasih želijo povabiti izključno svojo babico, ki živi 120 km daleč.
To je vse - trikrat na leto, kar se potrebuje sproti, se pa sproti kupi po finančnih zmožnostih. Včasih dobijo še kaj za trud v šoli - lep končni uspeh.

Ja, midva pa sva od otrok za Božič zmeraj dobila čestitke, ki so jih sami izdelali, letos pa so mi podarile še lak za nohte, več pa itak ne morejo, saj nimajo denarja.
Z možem se pa ne obdarujeva posebej - on mene že, sam si pa kupi tisto, kar si želi (letos si je kupil smučke fifije, ki si jih je že dolgo želel in dve srajci).

Vse je stvar navade. Prav je tako, da so vsi zadovoljni.

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.1.2007 1:57:49   
Anonimen
No, nekako tako je bilo tudi pri nas - mi smo noreli z darili in finimi kosili za vsak malo večji praznik (to počnemo še sedajuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ), pri možu pa ne. Dokler se on ni odločil, da se bo poročil z mano. Pa smo jih za en božič zvečer povabili k nam (jim vsakemu nekaj nastavili pod jelko, mi smo svoja darila tako ali tako imeli) in ko so videli, kako pri nas izgleda obdarovanje in veselje (ne glede na to, kaj dobiš), so se odločili, da bodo tudi oni počeli enako user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Nauk zgodbe: Dober zgled.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?