tinkatonka
|
Meni starši nikoli niso rekli "Rad te imam". Tudi med njima nisem nikoli slišala, da bi si govorila "Ljubim te ali rad te imam". Pa sem ljubezen vedno čutila, so mi znali to pokazat preko dejanj. Jaz na primer pa mojemu možu večkrat rečem Ljubim te in tudi sinu večkrat povem, da ga imam rada, čeprav še ne zastopi kaj to pomeni. Mislim, da to vsak rad sliši in je prav, da si povemo kaj čutimo. Kot rečeno, nisem bila tako vzgojena, a sem vseeno se odločila, da jaz bom pa naglas povedala, da imam nekoga rada. Sploh zato, ker mi je še zdaj žal, da svoje babice nisem nikoli objela in ji rekla, da jo imam rada, preden je za vedno zaspala. Imam težave pri tem, da to rečem svoji mami, a se tudi to spreminja. Enostavno težko mi gre iz ust, pa se potrudim in vsakič ko začutim, da ji moram to povedat, mi je lažje. Imam problem čustvenega izražanja. Mogoče zaradi vzgoje, al nevem zakaj. Enostavno neznam pokazat čustva, še majn pa komu rečt da ga imam rada. Objemi partnerja, hčerko, čutiš ljubezen v sebi, povej to še naglas. Najprej boš to načrtovala, kmalu pa boš to znala povedat, takrat ko boš čutila da želiš naglas povedat in se ne boš rabila več opominjat. Čustvenega izražanje se naučimo in če tega nismo naučeni v domačem okolju v otroštvu, lahko sami te napake popravimo, da ne bomo istih stvari naučili svojih otrok.