Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: pREZGODAJ ZA GOSTO HRANO? 19.7.2006 13:10:07
|
|
|
|
Anonimen
|
Koliko ste stari?
|
|
|
|
RE: pREZGODAJ ZA GOSTO HRANO? 19.7.2006 13:30:23
|
|
|
|
Darči76
|
Ja, sem pozabla omenit: danes točno 5,5 mesecev. Je pa zelo velik: 70 cm in tehta že 8,5 kg.
|
|
|
|
RE: pREZGODAJ ZA GOSTO HRANO? 19.7.2006 13:38:19
|
|
|
|
muha1
|
Mi smo naši začeli s korenčkom, jabolko, banano, ko je dopolnila 5mes. Okusi so ji odgovarjali, tako, da s tem nismo imeli problemov. Pojedli smo vse! Če ti je ostali gosti obrok-kašico, potem ni problem v gostoti, ampak v okusu. Provaj mu ponuditi banano, ki je bolj sladka. Tudi naša ni rada jedla samo korenčkov obrok. Pa sem ga zmešala s kuhano jabolko. Ali pa naredila korenčkov sokec.
|
|
|
|
RE: pREZGODAJ ZA GOSTO HRANO? 19.7.2006 13:41:44
|
|
|
|
SašaR
|
Počakaj še malo, če ne gre. Mi smo začeli pri dobrih 4M in teden dni, pa je vse sprejela, sam sem ji morala zmiksati, ker še nimamo zobkov. Če je bilo samopretlačeno ni hotela jesti. Sem pa slišala da nekaterim prej popusti refleks zavračanja goste hranje kot drugim. To je to, da otrok avtomatsko venj pljune kar je bolj gosto. Pri nas sem poskusila tudi nekaj dni pred četrtim mesecem, pa ni bila za to stvar. Potem sem malo počakala in zopet poskusila. Sedaj jemo kar radi (en obrok)
|
|
RE: pREZGODAJ ZA GOSTO HRANO? 19.7.2006 13:46:45
|
|
|
|
natalia
|
bi začela s sokecom in ga počasi zgoščevala, mogoče bi.. ali pa res, še ni pripravljen. lp
|
|
RE: pREZGODAJ ZA GOSTO HRANO? 19.7.2006 13:48:13
|
|
|
|
sazi
|
Darči 76, pri nas je točno tako kot pri vas. Stari smo 5,5 mesecev, veliki 70, le malo lažji. Pa ga niti ne dojim in je na adaptiranem mleku, in ničesar drugega ne mara. Edino zvečer dobi kašico v stekleničko, po žlici je pa tudi ne poje. Sem probala kuhano jabolko, pa jabolčni sokec, pa različne kašice po žlički... Torej kar je gostega z jezičkom porine ven - očitno mu še ni popustil refleks. Ampak ko sem mu pa zadnjič nastrgala jabolko in mu dala samo sokec - torej refleks nima nobene veze, je pa tudi take grimase delal, kot da bi mu dajala nekaj ogabnega, pa jabolko sploh ni bilo kislo. Konec meseca bo star pol leta. Bom še malo poskušala in se do naslednjega obiska pri pediatru konec avgusta ne bom sekirala, če še ne bo jedel. Itak mi je zadnjič rekla, naj mu še nič ne dodajam, čeprav je na adaptiranem mleku. Mi je pa malo čdno, ko potem poslušam druge mamice, kako že od 3. ali 4. meseca njihovi otročki jejo vsemogoče. Je pa res, da tudi pokažejo interes za hrano, moj pa ne. Bo že jedel, ko bo pripravljen, do takrat bom pač samo stekleničko stresala - v tej vročini je itak tako še najbolje. Ti imaš pa sploh ves čas pripravljeno hrano s seboj, pa še pokvariti se ti ne more.
|
|
|
|
RE: pREZGODAJ ZA GOSTO HRANO? 19.7.2006 14:02:19
|
|
|
|
Gina
|
Ko je bil moj ta velik še dojenček, smo začeli z uvajanjem goste hrane pri 3. mesecih. In on je z veseljem jedel vse. Takoj, brez kakega ven pljuvanja. Pri ta srednji so rekli, naj začnem s hrano pri 4.-5. mesecih. NI hotela nič jesti. Samo adaptirano mleko. Pri 6. mesecih sem ugotovila, da pač ne mara sadja, ampak zelenjavo je pa sprejela in razne kašice. Pri ta malem so rekli: dojit do 6. meseca. (matr si zmišljujejo, a ne ), ampak ta mali ni hotel jestni nič, razen kašic še niti pri 7. mesecih in pol. No, potem ga je minilo in je počasi začel poskušat. Do takrat mu je bilo pa vse zanič. Po moje je odvisno od otroka. Enim pač nič ne paše, drugim pa vse. ne moreš pomagat. Počakaj,da ga prime faza jedenja po žlički. Pride, nič bat. Sigurno.
|
|
|
|
RE: pREZGODAJ ZA GOSTO HRANO? 19.7.2006 15:18:28
|
|
|
|
Darči76
|
Gina, moti me to, da po žlički že je kašico. Pa že od tretjega meseca sem mu dajala čaj po žlički, ker ni hotel stekleničke. Jabolko in korenček pa je bljunil ven. Mogoče bi res morala zmiksat, ker jaz sem samo z vilico pretlačila. Bomo probali jutri. Sem mu pa prej ponudila vodo, v kateri se je kuhal korenček, pa je spil par požirkov, potem pa taka grozna grimasa . Ha ha.... Očitno mu res okus ne paše. Če tudi zmiksano ne bo šlo, bomo pa še kaka 2 tedna počakali in ponovno probali...
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?