|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ovita popkovina...
4.2.2009 11:55:55   
piamaria
user posted image Pozdrav...lepo prosim za vaše konkretne odgovore tistih, ki ste imele podobno situacijo...kaj pomeni:
Naš tretji fantek ima rahlo ovito popkovino okoli glavice, sem v 34t, kaj pa sedaj?
Drugi sinek, je imel isto, ko sem ga rodila, pa mi prej ni nihče povedal tega?Zakaj sedaj?
Pravijo, da ni panike in je vse ok, dokler srček bije pravilno in se giblje normalno?????

Jaz pa le ne verjamem....pomagajte z nasveti in izkušnjamiuser posted image

Naj se potolažim...pregled imam šele čez 2tedna.
Hvala vsem

Imejmo se radi- živimo za jutri :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ovita popkovina...
4.2.2009 11:58:43   
Anonimen
Naši družinski kolegi so žal izgubili hčerko v 40. tednu zaradi ovite popkovine.

Drugo nosečnost je zaradi tega mamica preležala v bolnici par mesecev.

Mislim, da bi bila potrebna posebna obravnava. Zaprosi za drugo mnenje.

(odgovor članu piamaria)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
4.2.2009 12:00:03   
mayflower
Meni so pri prvem ugotovili,da ima ovito popkovino na UV, ki ga je delala specializantka v porodnišnici. So rekli-ni panike, ima dosti otrok. Potem mi je delal UV dr in je trdil, da nima ovite popkovnice. sva se skor skregala, no, potem k je mal bolje pogledal, je priznal, da imam prav. Če se prav spomnim, so mi potem merili pretoke na UV. Sem pa potem čez dva dni rodila. Tamali  je imel 2x ovito popkovnico- to je bil razlog, da se ni spustil v porodni kanal in se je porod končal s CR.
Veliko otrok ima ovito popkovnico- verjetno te bodo bolj natančno spremljeli. Nisem pa ziher- meni so to odkrili čist na koncu.

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu piamaria)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.2.2009 12:03:09   
mayflower
Je pa res najbolj pomembno, da spremljaš gibe dojenčka. Jst zvečer nisem ene dve urci čutila gibov- so me pregledali, priklopli CTG in dali na porod.

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.2.2009 12:04:07   
Anonimen
to tudi mene zanima kako je ker baje ima moj tudi to.pa me je ful panika
sm pa 37 tednov.

(odgovor članu piamaria)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
4.2.2009 12:20:27   
Petr_a
Meni ni nihče gledal za popkovino.
ko sem bila v 37 tednu sem šla na CTG,kjer je ob močnem popadku malemu utrip padel na 45.
sestro je tam zajela paniko,me takoj poslala h G.
Sem vedela da neki ne štima.
No sem prišla v porodnišnico,so me dali na ctg-sem imela samo rahle popadke tako da ni bilo ne duha ne sluha o padcu utripa itak.
Tam se ni nihče ubadal z mano več.
rodila sem zelo težko,ker je malega popkovina vlekla gor.med porodom se je dušil in zaradi poroda je imel zdravstvene težave.
No,boljše to,kot pa da bi bilo še hujše.Se bo sčasoma vsaj vse popravilo.

Imel je pa 2 ali 3 x tesno ovito popkovino.
še zdaj ima na ličkah žilice,ki so mu spokale ob porodu.
V glavnem vse žilice so mu spokale,pri očeh se je popravilo ,na ličkah pa še ostalo in tudi bo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.2.2009 12:27:39   
end1
moj prvi otrok jo je mel okoli vrata in čez rokico. Kdaj se je zapletla ne vem, ugotovili so šele med porodom, ki se je zaključil z urgentnim CR. Otro je zdrav. Pa srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.2.2009 12:30:08   
OliveOyl
Moj prvi je imel 2x ovito okrog vratu,videli so šele, ko se je rodil.Hvala bogu je bilo vse uredu.Dobro,da se je rodil hitro drugače bi bil verjetno potreben CR.user posted image

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.2.2009 13:05:02   
Lunca1
No pri meni sta oba imela ovito popkovino, pa mi sploh niso povedali. V bistvu sem videla obakrat napisano na odpustnici.

(odgovor članu OliveOyl)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.2.2009 13:31:25   
misa4
Moj je tudi imel 1krat, pa je bilo na srečo vse ok.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.2.2009 13:44:57   
ronja
ko sem jaz vprašala svojo g., če to gledajo, mi je rekla, da ne, ker to nič ne pomeni. Pravi, da je lahko cel zafecljan not, pa to ne pomeni, da se bo obesil, poleg tega se lahko to še precej spremeni v času do poroda. Zakaj so te zdaj s tem strašili, nimam pojma, mogoče majo nov UZ, pa se je g. hotel malo považit, kaj vse se že vidiuser posted image . Baje se popkovina dostikrat zavije in odvije in ni to nič nenavadnega, tako da bodi lepo brez skrbi še teh nekaj tednov.

(odgovor članu piamaria)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.2.2009 13:46:32   
ronja
Seveda pa takoj v p., če se neha gibat!

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.2.2009 13:58:36   
Anonimen
Moja je imela tudi 1x popkovino ovito okrog vratu, pa so to ugotovili šele med porodom ... pred zadnjim iztisnim popadkom je tudi CTG utihnil, ker jo je popkovina dušila ... samo so jo po hitrem postopku ven spravili in je tamala hitro zajokala ... samo rokice in nogice je imela pa že čisto vijolične. Samo HB je sedaj vse vredu.

Da ima kaj ovito mi prej nikoli niso govorili, je pa baje tako, da dokler je plod še v plodovi vodi, je vse ok tut če ima kaj ovito ... ko pa vode ni več je pa lahko nevarno.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
4.2.2009 14:00:21   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: piamaria

user posted image Pozdrav...lepo prosim za vaše konkretne odgovore tistih, ki ste imele podobno situacijo...kaj pomeni:
Naš tretji fantek ima rahlo ovito popkovino okoli glavice, sem v 34t, kaj pa sedaj?
Drugi sinek, je imel isto, ko sem ga rodila, pa mi prej ni nihče povedal tega?Zakaj sedaj?
Pravijo, da ni panike in je vse ok, dokler srček bije pravilno in se giblje normalno?????

Jaz pa le ne verjamem....pomagajte z nasveti in izkušnjamiuser posted image

Naj se potolažim...pregled imam šele čez 2tedna.
Hvala vsem

Spremljaj gibe in zaprosi G, naj te bolj redno pregleduje. Moja prejšnja nos. se je končala tragično, sicer zarad drugih razlogov, ampak je imela pri porodu tudi ovito popkovino okoli vratu.

(odgovor članu piamaria)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.2.2009 14:53:55   
piamaria
Hvala za vlivanje poguma in tople besede.
Saj mogoče ne bo nič, pa vseeno je dobro vedeti, ane?
Se bom držala napotkov in upam, da bo kmalu za menoj, čeprav je še nekaj tednovuser posted image
Hvala vsem,
P

Imejmo se radi- živimo za jutri :)

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.2.2009 15:03:07   
resika
Naš se je zafocljal zadnji dan, verjetno zaradi popadkov, ne vem, prej mi ni noben reku, da je ovit. No, ko sem predihavala popadke je mali začel ful brcat, če sm šla iz enega boka na drug. In tud potem v bolnici, je babica rekla da ji to ni nč všeč, da naj kar ležim na istem boku, ker mu sploh nismo utripa našli, ker je bil ful nemiren. Bil je pa zamotan okrog vratu in nogice, tako da smo meli tud pr porodu težave zarad tega.

Ne vem, kolk je to pogosto, ampak mislim da moraš bit pa ful pozorna na gibe. In prav to kot sem rekla, če otrok miruje in ko se pa obrneš, da začne ful brcat mu verjetno ne paše, ker ga zateguje.

(odgovor članu piamaria)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.2.2009 17:01:47   
CatJa
Ta mlajši jo je imel, ampak tega do poroda nismo vedeli.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu piamaria)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.2.2009 19:05:25   
kajajaka
Mi tudi do poroda nismo vedeli, je pa imela naša deklica 2x ovito okoli vratu in se je rodila vsa modra - med porodom se je popokovina zategovala in je prejemala premalo kisika. Lahko bi umrla...

Se je pa med nosečnostjo večkrat obrnila iz medenične v glavično vstavo in nazaj... Bodi pozorna na gibe otroka in takoj v P, če bo manj aktiven ali ne bo gibal, da preverijo kako mu srček dela...

Večinoma se vse dobro konča a previdnost ni odveč! SREČNO!

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.2.2009 20:06:49   
katra55
Moja user posted image je imela popkovino ovito in zaradi tega so naredili urgentni CR. Na UZ tega nihče ni videl. Zakompliciralo se je med porodom, ker ji je med vsakim popadkom utrip padel na 50 in se potem dvignil na 200. 

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
7.2.2009 23:57:01   
Bubble
Tudi naša je imela 1x ovito popkovino okoli vratu in so mi zatrjevali, da ni nič narobe z otrokom ( da je ga "ne moti" ). Dr. Pušenjak mi je pa napisal, da se ne more kar tako obesiti kot je to že napisala ena in da baje sam začuti, koliko se lahko premika, ker kao začuti, da ga ovira popkovina in se potem ne premika "na polno". Če dobro pomislim za nazaj, se naša ni kej dosti premikala - mogoče zaradi tega ? Mislim gibe sem čutila, samo da bi se mi pa zaradi tega trebuh ful premikal pa ne.
Jaz sem končala na urgentnem CR ker se je po koncu vsakega popadka dvignila nazaj gor, bla je medenična pa še plodovnica je bila mekonijska, ko so jo predrli....na ctg-ju pa niso zaznali zmanjšanega utripa tako da mislim da je bilo krivo tisto "nespuščanje" v kanal tako kot bi bilo potrebno. Meni je G to omenila tako btw kot da ni to nič...Jaz sem se po pravici bala popkovine in ne medenične vstave. Ker sem pa imela to "kombinacijo" sem pa valda bla živčna ..
Sej bo vse v redu user posted image

(odgovor članu piamaria)
Neposredna povezava do sporočila: 20
9.2.2009 14:28:28   
žab*ca
Tudi moje dete je imelo enkrat ovito popkovnico,rodil se je lepo brez posledic,na srečo imel je tudi plave rokice,vendar ne zaradi popkovnice.Mi je pa na 3D-uz rekla gin.,da je težko ocenit ali je popkovnica ovita okoli vratu ali pa samo poteka mimo vrata,tako da ne biti preveč panična.

(odgovor članu Bubble)
Neposredna povezava do sporočila: 21
9.2.2009 14:41:46   
HHH
Meni so na 3D Uz rekli, da ima zelo zelo dolgo popkovino in da se tudi lahko še kam ovije. Res smo ga komaj videli čez vso tisto popkovino. Izgledalo je tako kot en kup mehurčkov/krogcev. Jasno, da sem bila potem zaskrbljena do konca. Rodil se je brez problemov. Izkazalo se je, da popkovina sploh ni bila tako dolga, bila pa je nenormalno debela. En pravi šlauf!
Ne skrbi, tudi, če je ovita še ni nujno da bo kakšen problem. Drži se.

(odgovor članu žab*ca)
Neposredna povezava do sporočila: 22
10.2.2009 11:10:24   
Anonimen
Moja Neža je tudi imela ovito popkovino okoli vratu.So ugotovili šele med porodom.Je pa imela nad učkami čisto popokane žilice,pa zadihala je težko,ampak HVALABOGU,je bilo takoj vse vredu.user posted image

(odgovor članu HHH)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
10.2.2009 11:24:30   
tojeto1
Nevarno je, če ti odteče voda in ima zavito popkovino, ker pol ne plava in se lahko zaduši, še posebno med naravnim porodom.

Moj je imel 2x ovito, voda mi je odtekla in so me pustili 7 ur ležati, da bi se kao začeli naravni popadki, pol mu je pa pulz padel, pa so vsi aparati utripali. Porod je bil grozen, ker se je sred kanala ustavil, za CR je bilo prepozno, pol pa vakum :-(, no, rodil se je tako, da si je z roko držal popkovino pri vratu in so me res celo razrezali - do črevesja, saj je šel ven hkrati s pokrčeno roko in glavo. Grozna iskušnja.

Na srečo nima posledic, sam če bi mu kisika zmanjkalo, med porodom, bi lahko rodila prizadetega otroka (moji znanki se je tako zgodilo). Zaradi malomarnosti zdravnikov ima sedaj 5letnega fantka na invalidskem vozičku.

Tko da kar tarnaj in teži, pa se bodo pol mal bl zmigali in ukrepali pravočasno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
10.2.2009 12:14:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tojeto1

Nevarno je, če ti odteče voda in ima zavito popkovino, ker pol ne plava in se lahko zaduši, še posebno med naravnim porodom.

Moj je imel 2x ovito, voda mi je odtekla in so me pustili 7 ur ležati, da bi se kao začeli naravni popadki, pol mu je pa pulz padel, pa so vsi aparati utripali. Porod je bil grozen, ker se je sred kanala ustavil, za CR je bilo prepozno, pol pa vakum :-(, no, rodil se je tako, da si je z roko držal popkovino pri vratu in so me res celo razrezali - do črevesja, saj je šel ven hkrati s pokrčeno roko in glavo. Grozna iskušnja.

Na srečo nima posledic, sam če bi mu kisika zmanjkalo, med porodom, bi lahko rodila prizadetega otroka (moji znanki se je tako zgodilo). Zaradi malomarnosti zdravnikov ima sedaj 5letnega fantka na invalidskem vozičku.

Tko da kar tarnaj in teži, pa se bodo pol mal bl zmigali in ukrepali pravočasno.

Res grozna izkušnja.

(odgovor članu tojeto1)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

katero ime za deklico?
simonasven

Katero izmed naštetih bi izbrali?

Sanja (45%)

Sari (27%)

Stina (29%)

Število vseh glasov: 301

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!