malapika29
|
Živjo! Že nekaj časa prebiram vaš forum in se najde veliko pametnih nasvetov. Ker pa me že nekaj časa nekaj dobesedno mori in se bojim, da se nebom odločila prav, sem se obrnila na vas. Kakšno mnenje ali nasvet bosta zelo dobrodošla. No, situacija je sledeča: Sem mamica 19 mesečne punčke. Med porodniškim dopustom mi nažalost niso več podaljšali pogodbe v službi, zato sem ostala brezposelna. Službo seveda iščem s polno paro, ampak jih na mojem področju ni ravno veliko. Problem pa je v tem, ker ne vem če bi hčerkico dala v vrtec ali ne??? Glede na to da sem brezposelna in imam čas skrbet za njo. Da ne bo kdo mislil, da mi je problem skrbet za njo, ali pa da mi je napoto...NITI SLUČAJNO!! Z njo uživam vsako minutko dneva in se je posvečam kolker se le da. Ampak imam enostavno občutek, da ji moja družba in igranje z menoj ne zadostuje! V našem bližnjem okolju ni nobenih otročkov njene starosti, da bi se lahko poigrala z njimi. In imam občutek da to pogreša. Sva že nekajkrat šli na igralne urice v vrtec in je norooo uživala, full lepo se je vklopila v skupinico k otročkom in se igrala, prepevala,plesala,...prav užitek jo je bilo gledat. Doma pa se mi zdi včasih prav otožna, čeprav jo skušam na več načinov motivirat za kaj..noče.. Saj se zaigra in vse...ampak enostavno ni tista vesela punčka, ki sem jo vidla v družbi drugih otročkov. In zdaj sem začela intenzivno razmišljat o tem, da bi jo dala v vrtc. Prosta mesta so. Lahko jo vpišem kadarkoli. Ampak sama se ne počutim ne vem kako lagodno pri tem...jaz doma, ona pa vrtcu?? Pri njeni starosti? Vem, da vsi naokoli zatrjujejo, da je za otročke najbolje doma pri mamici vsaj do 3 leta, če je le možnost za to...vem...se nekako strinjam s tem. Ampak ko imam tak občutek, da ji jaz enostavno nisem dovolj, da ji moja držba ne zadostuje. V družbi otrok je bolj razposajena, vesela, celo govori par besed, (ki jih doma nažalost ne). Prav žalostna sem, ker ne vem kako se odločit, da bo v njeno dobro. Jo dat v vrtec za tiste 4 urice, ali jo imeti doma pri sebi. Dajte kakšen nasvet, vaše občutke glede tega, mnenja prosim... Mogoče mi bodo v pomoč. lp
|