|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otrok vegeterijanec?
9.2.2012 19:18:26   
maktub
Mamice.. no mislim da sem za to temo malo prepozna ampak vseeno..
doma imam sina starega skoraj 4 leta in od rojstva oz. od kar semo mu začeli dajat meso njemu negre in negre... v skoraj 4 letih ni se nikoli pojedu kruha z salamo razen če sem jo fajnnn fanjnn zatlačila v sir ampak sedaj niti to več ne.. En dan sem mu naredila toast dala precej sira not in res ene 2 feti poli salame na mikroooooo tanko narezano in sam da je dal v usta je takoj pljunu čes da je salama...sem pobrala salamo ven in je pojedu brez problema.... Kar mu use pojest je pohano meso ker pač misli da je to riba....
drugo kar poje mesa je nekako "pod prisilo" oz. ga vedno podkupimo čes.. dej pojej tale kosček pa dobis to.. al bos gledaw to.. bos močen bos velik bos najboljsi v glavnem vedno tko in ga prv vidim da z tezkim tezkim srcem....
jaz enostavni nevem več kaj naredit... tole se vleče že 4 leta in kadar koli je na krožniku meso in bilo kako so borbe...
no ja morem povedat da edino Bolognese poje ker pomoje neve da je to meso al pa so mu testenine tko dobre.)

kj naj naredim.. naj enostavno mu ne dajam več mesa nikamor? .. naj sevedno skrivam oz. podtikam?
mislite da se lahko ze otrok vegeterijanec rodi?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otrok vegeterijanec?
9.2.2012 19:25:24   
Paštetka
Pogovori se z njim in ga vprašaj zakaj noče mesa oz. kaj si misli ob tem.
Moj 6 letnik, če ima na izbiro bo pojedel juho, solato in prilogo.
Sicer poje hrenovke in klobase, ampak je to redko na jedilniku pri nas. Rulajo pa čevapčiči user posted image
Jaz se ne obremenjujem s tem.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.2.2012 19:31:30   
Felicita
mogoče bi probala z bolj 'čistim' mesom (piščančja prsa, svinjska ribica ...), ne pa s salamami? jest čist zastopim tamalega da poli ven pljuva (pa ne me razumet narobe, nism pRRava mama in jest obožujem poli, poznam pa ogromno ljudi, ki se jim že ob vonju obrne).
jest bi rekla da če že skrivaš, skrivaj dobro meso v omake oz. ga sama predelaj (npr govedino iz juhe v polpete)... pa mleto meso, če mu očitno gre.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.2.2012 19:32:08   
Jantar
In zakaj bi moral pod prisilo jest meso???? user posted image
Doma imamo 2,5 letnico,ki tudi ne je mesa in je niti ne silim,...ponujeno ji je ampak do sedaj ga še ni vzela niti pojedla,....pa se sploh ne sekiram,ker dokler je zdrava,živahna,se lepo razvija in so izvidi OK je OK tudi meni,......user posted image
Ene parkrat se je zgodilo,da je pojedla nugettse v McDonaldsu,ker je videla tastarejši dve in to je blo tud vse.
Jaz bi z siljenjem in neke vrste podkupovanjem nehala in mu pustila prosto pot pri izbiri hrane user posted image

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.2.2012 19:48:13   
maktub
Felicita

sej tole meso mu vedno dam.. jemo samo govedino, puranja in pisč. prsa tako mesko..,polpete pa no way:( hrenovke , klobase al bilo kako salamo.. ma kakiiii..

pravi pa da smrdi

(odgovor članu Jantar)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.2.2012 20:10:57   
tintin
mi imamo tud enega "vegija. Ta mlajši ne mara nobenega mesa, pa če se jaz na glavo postavim...pa nimam kaj. Ima pa rad vse kar običajno otroci ne marajo:) veliko zelenjave, rdečo peso (pol kozarca naenkrat in podobno)...

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.2.2012 20:33:33   
Najaa
Pa ne ga silit, če ne mara mesa. Naša tamala tudi redko je meso, pa še to mora bit res kaj dobrega. Ok na makaronih vedno poje, pa hrenovke in salame tudi, sam kake zrezke ne. Pa kr raste. user posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.2.2012 20:38:41   
Paštetka
Jaz pa mojega ne razumem, ko ne more jesti mc donaldsove hamburgerje, niti nagece. Ok itak jemo to mogoče 3x na leto.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
9.2.2012 21:32:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jantar)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
9.2.2012 21:47:35   
brina_3
Maktub..se ti javlja ena, ki ve kako hudo je, če ti smrdi.user posted image

Sama isto ne jem salam, paštet, sira, kakršnihkol konzerv, ker mi to obupno smrdi. Tudi rdeče meso pa svinjsko enostavno ne morem jesti.

Izjeme pa so čevapčič, kakšni piščančji zrezki user posted image

Pa sem razen alergije popolnoma zdravauser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.2.2012 22:17:39   
Anonimen
Moj pratec (no zdaj jih šteje že rosnih 26 let) tako rekoč od rojstva ne je mesa ... pa sta se mami in oči na glavo postavljala zraven pa ni šlo ... kar je od mesa so ocvrti kalamari in ocvrte ribje palčke in that is it ... no ni spravil dol tudi nič od zelenjave, imel pa je rad zelo ozko paleto sadja, mlečne izdelke (razen sira) ter kruh, krompir in testenine na 100 in 1 način. Se spomnim mami kako je obolevala, ko je kuhala zanjga user posted image ... skratka danes je en zelo fejst šlank poba, zdravje bp user posted image

(odgovor članu brina_3)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
9.2.2012 23:46:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
10.2.2012 8:23:48   
nusi
pa sej v bistvu je meso, ampak samo v določenih oblikah. Ne vem no, pomoje siljenje ne prinese nič dobrega. Pač daj mu meso v omaki pa pohano, sej lahko to je vsak teden če misliš, da ga potrebuje. Če je zdrav in ima ok kri potem mu pomoje nič ne manjka. Jst bi se bolj zasikirala če ne bi hotel jest nč zelenjave, pa sama ful  rada jem meso. Edino mogoče malo naštudiraj kaj mu moraš ponujati, da se prehrana uravnovesi, da mu ne bo začelo česa primanjkovat.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.2.2012 8:36:35   
3jeMi
jaz sem pa prišla do ugotovitve, da se v naši družini naš otrok najbolj pravilno prehranjuje... poje točno toliko kolikor rabi in tisto kar mu trenutno paše (in seveda je bil vedno problem v moji glavi, da premalo poje... groza, da ne je mesa, po drugi strani je pa vedno navalil na rdečo peso)... za obrok si vedno vzame čas... meso, danes ja, jutri ne... enkrat poje vso rižoto, drugič ven zbrska meso in ga moramo dat stran, enkrat poli tudi povoha ne, drugič me prosi za kolutek... ni velik fan mesa, zato ga pustim pri miru... kuham pa za vse enako, nič afn guncen, 20 piskrov za en obrok...

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.2.2012 11:33:20   
donna22
Jaz tudi ne razumem tega siljenja otrok s hrano. Če je zdrav in mu nič ne manjka, zakaj bi? Tudi on ima pravico imet svoj okus, tako kot mi.

Naš je po dokaj podobnem sistemu kot otrok od 3JeMi. Ima obdobja, ko ji meso paše in ko ji ne, včasih je predvsem priloge itd. V glavnem pa je vse, pač ne ves čas ... Ima rada zelenjavo, še bolj pa vse vrste sadja. Nisem pa je nikoli z ničemer silila, pa celo sama kaže interes, da bi kaj novega probala. Niti nimamo sistema, da mora pojest do konca - izpraznit krožnik, ampak da je, dokler ni sita. Zdrava je kot ribicauser posted image

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.2.2012 13:45:46   
Najaa

IZVIRNO SPOROČILO: 3jeMi

jaz sem pa prišla do ugotovitve, da se v naši družini naš otrok najbolj pravilno prehranjuje... poje točno toliko kolikor rabi in tisto kar mu trenutno paše (in seveda je bil vedno problem v moji glavi, da premalo poje... groza, da ne je mesa, po drugi strani je pa vedno navalil na rdečo peso)... za obrok si vedno vzame čas... meso, danes ja, jutri ne... enkrat poje vso rižoto, drugič ven zbrska meso in ga moramo dat stran, enkrat poli tudi povoha ne, drugič me prosi za kolutek... ni velik fan mesa, zato ga pustim pri miru... kuham pa za vse enako, nič afn guncen, 20 piskrov za en obrok...

Točno tako je pri nas. user posted image Že odkar se je rodila je kot en piščanček, pa večkrat na dan. In šele zdaj, ko je že starejša vem kako sem se brezveze sekirala. Poje čisto dosti sam drugače si razporedi obroke.

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

ime za fantka
Pacota

Katero vam je najbolj všeč?

Matic (51%)

Matija (25%)

Matevž (23%)

Število vseh glasov: 210

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!